FB pixel TP pixel
Zapomeňte na Iron Mana! Downey naprosto září v novém špionážním thrilleru od HBO © HBO Max

Zapomeňte na Iron Mana! Downey naprosto září v novém špionážním thrilleru od HBO

Na HBO Max je nově k vidění špionážní minisérie Sympatizant s Robertem Downeym Jr. Podle prvních reakcí kritiků bychom si seriál neměli nechat ujít. Těšit se máme na skvělou satiru, komplexní drama a uhrančivý Downeyho výkon.

Filmové novinky

Na HBO Max je nově k vidění první díl ambiciózního špionážního dramatu Sympatizant. Seriál režíroval proslulý jihokorejský režisér Park Chan-wook, který se proslavil především drsným revenge thrillerem Oldboy. V sedmidílné minisérii budeme sledovat napůl francouzského a napůl vietnamského komunistického špiona v posledních dnech vietnamské války a jeho následný exil v USA. Jednu z rolí si zahrál čerstvý držitel Oscara Robert Downey Jr. a podle prvních reakcí kritiků je jeho výkon opět velkým diváckým lákadlem. Kritici, kteří již měli možnost vidět celou minisérii, ji podle serveru Rotten Tomatoes hodnotí z 89 procent kladně.

Sympatizant dle recenzentů určitě není lehce stravitelnou podívanou. Se svou epizodickou strukturou, roztříštěnými časovými liniemi, dramatickými změnami tónu, záměrnou chaotičností a nihilistickým pohledem na svět se nebojácně pouští do nepříjemných témat. Pokud ale dá divák seriálu šanci, odmění jej stylově natočenou, chytrou a fascinující podívanou. Podle Liz Shannon Miller ze serveru Consequence je Sympatizant „ten typ seriálu, který vám otevře oči a umožní zakusit nový pohled na svět. Navíc dokáže po celou dobu diváka neustále překvapovat.“

Minisérie funguje současně jako drsná satirická komedie i jako temné kousavé drama. Tvůrcům se povedlo zdařile adaptavat stejnojmenný román Viet Thanh Nguyena, oceněného Pulitzerovou cenou. Park Chan-wookovi se taky daří převracet tradiční americký pohled na válku ve Vietnamu. Kromě pohlcujícího multivýkonu Roberta Downeyho Jr., je chváleno i celé mezinárodní obsazení. Richard Roeper z Chicago Sun-Times nakonec seriál pregnantně popisuje: „Je to divoká, místy nepřehledná a záludná jízda, ale nelze popřít talent tvůrčích sil, které toto dílo vytvořili.“

Zdroj: Rotten Tomatoes

Z Netflixu dnes zmizí 19 filmů. Končí Gentlemani a brzy i další hity
Z Netflixu dnes zmizí 19 filmů. Končí Gentlemani a brzy i další hity
14.04.2024 14:30:00 | Filmové novinky

S polovinou měsíce z Netflixu pravidelně odchází celá řada akvizičních titulů, tedy snímků, které si Netflix pořídil od hollywoodské konkurence na obvykle půlroční, roční či dvouletou licenci. Pojďme se podívat, které snímky končí již za pár hodin a na které dojde řada v dalších dnech.

Nový thriller Netflixu je obřím průšvihem. Propadák nespasili ani nadšení kritici a diváci
Nový thriller Netflixu je obřím průšvihem. Propadák nespasili ani nadšení kritici a diváci
14.04.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Netflix v minulém týdnu představil jeden z nejkvalitnějších seriálů letošního roku. Jenže kvalita se zase jednou nesetkala se zájmem publika, které dalo přednost papírově „méně náročné zábavě“. Výsledkem je jedno z největších seriálových selhání letošního roku, což je ohromná škoda, protože novinka Ripley stojí za pozornost.

Stallone má problém. Prasklo na něj buranské chování, herecké manýry řeší odbory
Stallone má problém. Prasklo na něj buranské chování, herecké manýry řeší odbory
12.04.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Sylvester Stallone patří mezi herecké legendy Hollywoodu, ani jemu však nemohou projít údajné těžké herecké manýry, které měly dopad na pohodu celého štábu při natáčení oblíbeného seriálu Král Tulsy.

Nový Vetřelec kašle na digitální bordel. Odhalené záběry ohromily realistickým hororem
Nový Vetřelec kašle na digitální bordel. Odhalené záběry ohromily realistickým hororem
12.04.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Po uhrančivém teaseru k očekávanému restartu vetřelčí série v režii Fedeho Alvareze, byly ukázány nové záběry snímku Vetřelec: Romulus na CinemaConu v Las Vegas. Diváci ocenili praktické efekty a hutnou atmosféru vyvolávající intenzivní zážitek.