FB pixel TP pixel
Marvel se řítí do katastrofy. Jeho nová vesmírná sci-fi diváky nezajímá © Marvel Studios

Marvel se řítí do katastrofy. Jeho nová vesmírná sci-fi diváky nezajímá

Již za pár týdnů vstoupí do kin nový komiksový blockbuster Marvels. Poslední tituly Marvelu si nevedly podle očekávání a i u novinky jsou tržební prognózy za úvodní víkend neuspokojivé. Ty pesimistické dokonce mluví o nejhorším startu filmu v historii MCU.

Filmové novinky

Již za necelý měsíc doputuje do kin nový marvelovský celovečerák Marvels. V něm Captain Marvel (Brie Larson) se svou vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), a Kamalou Khan alias Ms. Marvel (Iman Vellani) vytvoří nesourodou trojici superhrdinek, které se musí naučit spolupracovat, aby zachránily vesmír. Nedávné seriálové a filmové projekty MCU ovšem u diváků nebudí výrazné nadšení, což v Marvelu vědí a jsou z premiéry drahé novinky poněkud nervózní. Captain Marvel z roku 2019 byla kasovně úspěšná, když dokázala globálně vydělat krásných 1,13 miliardy dolarů. Tomuto číslu se pokračování samozřejmě nepřiblíží, otázkou spíše je, zda nakonec nepůjde o vůbec nejslabší otvírák marvelovky vůbec.

Dosavadní odhady totiž mluví o víkendovém startu okolo 50 a 75 miliony dolarů, což Marvels může vést k nejhorší premiéře MCU filmu od Neuvěřitelného Hulka z roku 2008, který za první víkend vydělal 55 milionů dolarů. Letos diváky zaujaly pouze Strážci Galaxie 3 a pokračování Lokiho, jinak se jde od zklamání ke zklamání, jak naznačuje i nový směr v produkci seriálů. Nedávná Tajná invaze či Ant-Man a Wasp: Quantumania byly opravdové průšvihy a pokud budou mít Marvels tak slabá čísla, jak se předpokládá, krize MCU se potvrdí a i v cinematickém vesmíru nastanou po vzoru televize velké změny. Marvel se musí přizpůsobit měnícím se preferencím a očekáváním diváků. Jak to dopadne, to se dozvíme po 9. listopadu, kdy Marvels vstupují do kin.

Zdroj: Movieweb

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Netflix oživil nejkultovnější komiks dekády. Epický trailer strhl počítadla
Netflix oživil nejkultovnější komiks dekády. Epický trailer strhl počítadla
16.10.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Přesně před dvěma měsíci Netflix zveřejnil první krátký trailer na novou adaptaci komiksu Scott Pilgrim, který získal hranou verzi již před 13 lety. Nová podoba však bude ještě věrnější původní vizi a přitom nabídne stejné obsazení jako film.

Star Trek: Nová generace je konečně online s českým dabingem
Star Trek: Nová generace je konečně online s českým dabingem
16.10.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Milujete legendární posádku hvězdné lodi Enterprise, které vládne lesklá pleš kapitána Jean-Luca Picarda? Pak si můžete konečně celý seriál Star Trek: Nová generace pustit online. S výjimkou úvodní a závěrečné epizody nechybí ani český dabing.

Seriálová Godzilla je parádním novým sci-fi. Kritici chválí jiné věci než bitvy monster
Seriálová Godzilla je parádním novým sci-fi. Kritici chválí jiné věci než bitvy monster
16.10.2023 16:30:00 | Filmové novinky

17. listopadu vstupuje na Apple TV+ nový seriál s Godzillou Monarch: Odkaz monster. Kritici hlásí, že se můžeme těšit na vizuálně vypiplané dílo, které úspěšně mísí drama s akcí. A Kurt Russel v něm září.

Nejlepší akční film roku je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejvyšší kvalitě
Nejlepší akční film roku je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejvyšší kvalitě
15.10.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci akčních vylomenin Toma Cruise alias agenta Ethana Hunta se konečně dočkali. Jeden z nejočekávanějších filmů roku, který v kinech naneštěstí komerčně kvůli konkurenci Oppenheimera příliš nezaujal, je nyní dostupný online. A minout byste ho rozhodně neměli.