FB pixel TP pixel
S Dahmerem trhal rekordy, teď končí. Netflix opouští jeden z největších tvůrců současnosti © Netflix

S Dahmerem trhal rekordy, teď končí. Netflix opouští jeden z největších tvůrců současnosti

Jednomu z největších současných televizních tvůrců Ryanu Murphymu končí pohádková pětiletá smlouva s Netflixem. Murphy však o další prodloužení zájem nemá.

22. 6. 2023 12:40 | Streaming novinky

Jednou z největších televizních osobností současnosti je beze sporu producent Ryan Murphy. Ten stojí za dnes již klasickými seriály jako American Horror Story, Plastická chirurgie s.r.o. nebo Glee. V roce 2018 se ovšem rozhodl změnit pracoviště, když opustil tehdejší Fox TV (nyní Disney) a podepsal novou smlouvu s Netflixem za úctyhodných 300 milionů dolarů. Murphymu ovšem tato smlouva na konci června končí a podle posledních zpráv to vypadá, že se vrací zpět do svého původního působiště u Disneyho, kde se znovu připojí ke své dlouholeté spolupracovnici Daně Walden.

Podle všeho nejde o žádné velké překvapení, protože se v kuloárech o návratu Murphyho mluví již dlouhé měsíce. Navíc Murphy Disneyho nikdy úplně neopustil, protože u něj stále pracoval na svých seriálech American Horror Story, American Crime Story a V plamenech. Také Netflix si možná od drahé spolupráce představoval lepší výsledky. První společné seriály jako Hollywood, Politik nebo Halston se v katalogu streamera nijak zvlášť neprosadily a ani žádné větší útoky na výroční ceny se nekonaly. Větší úspěch přišel až s hororovým dramatem Ratchedová, ale skutečný průlom zaznamenaly až loňské seriály Vidím vás a zejména Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, který se drží na třetím místě nejsledovanějších anglicky mluvených seriálů.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
HBO Max oznámilo zdražování v Evropě
HBO Max oznámilo zdražování v Evropě
15.06.2023 16:30:00 | Streaming novinky

Streamovací služba HBO Max se chystá na první zdražování v Evropě poté, co v loňském roce došlo k rebrandingu, který měl platformu nakopnout do nové budoucnosti. Nyní se evropský region připravuje na další změnu názvu, kdy ikonické HBO definitivně zmizí a zůstane pouze Max.

Disney Plus má po roce v Česku 1900 titulů a roste. Zklamal cenou a nedostatkem dabingu
Disney Plus má po roce v Česku 1900 titulů a roste. Zklamal cenou a nedostatkem dabingu
14.06.2023 19:20:00 | Streaming novinky

Je to přesně rok, co do Česka vstoupila služba Disney+. Co všechno přinesla, co se u nás mezitím změnilo a jak po roce hodnotíme její vstup ve srovnání s ostatními službami? Pojďme se podívat na všechny zásadní oblasti.

Netflix slaví úspěch dvou akčních novinek. Lámou historické rekordy sledovanosti
Netflix slaví úspěch dvou akčních novinek. Lámou historické rekordy sledovanosti
12.06.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Největší streamovací službě se na akčním poli nesmírně daří. Již tento týden Netflix uvede očekávané pokračování hitu Vyproštění. V posledních týdnech ale zaznamenal úspěch hned s dvojicí zástupců explozivního žánru.

Netflix vyzrál na příživníky sdílející hesla. Nárůst nových předplatitelů trhá rekordy
Netflix vyzrál na příživníky sdílející hesla. Nárůst nových předplatitelů trhá rekordy
11.06.2023 14:30:00 | Streaming novinky

Zdá se, že Netflix zase jednou odhadl trh a dokázal objevit novou zlatou žílu, kterou je nyní odhodlám vykutat. Ačkoli se proti zamezení sdílení hesel řada uživatelů vymezila, nová data jasně ukazují, že se postupně podřizují a za předplatné nově platí.