FB pixel TP pixel
Netflix vyzrál na příživníky sdílející hesla. Nárůst nových předplatitelů trhá rekordy © Netflix

Netflix vyzrál na příživníky sdílející hesla. Nárůst nových předplatitelů trhá rekordy

Zdá se, že Netflix zase jednou odhadl trh a dokázal objevit novou zlatou žílu, kterou je nyní odhodlám vykutat. Ačkoli se proti zamezení sdílení hesel řada uživatelů vymezila, nová data jasně ukazují, že se postupně podřizují a za předplatné nově platí.

11. 6. 2023 14:30 | Streaming novinky

Rozhodnutí Netflixu o zamezení sdílení hesel napříč několika domácnostmi se v uplynulých měsících setkalo s velmi negativními ohlasy internetových uživatelů. Jak se ale nyní ukazuje, hlasitost na sociálních sítích zase jednou neznamená vůbec nic, když dojde na tvrdý střet s realitou. Data analytické společnosti Antenna mluví jasně, Netflix po zavedení restrikcí vůči sdílení hesel zaznamenal rekordní nárůst nových předplatitelů, což znamená, že lidé navzdory hysterii nakonec vytáhli platební karty a své účty si převedli pod vlastní domácnost a začali za streamovací službu konečně platit.

Rekordní nárůst uživatelů

Antenna uvádí, že Netflix na konci května zaznamenal hned čtyři nejsilnější dny v nárůstu předplatitelů v rámci USA, přičemž během 26. i 27. května zaznamenal 100 000 nově platících uživatelů. Což přesně odpovídá období, kdy byl spuštěn nový režim, během něhož Netflix určil na základě IP adresy jediné místo jako domácnost a každý uživatel mimo tuto lokaci byl vyzván k vytvoření vlastní domácnosti, případně dokoupení extra profilu, jenž je v České republice zpoplatněn 79 korunami měsíčně.

Data společnosti Antenna dále ukazují, že Netflix ve dnech po zablokování sdílení účtů zaznamenal více než stoprocentní nárůst nových registrací oproti šedesátidennímu průměru, přičemž počty nových uživatelů jsou tak velké, že dokonce překonávají rekordní množství předplatných z března a dubna 2020, kdy naplno propukala covidová pandemie. Na oznámení samozřejmě pozitivně reaguje i akciový trh, kde Netflix poskočil už v pátek o dvě procenta.

Přidají se další?

Bude nepochybně velmi zajímavé sledovat, jaké počty předplatitelů bude Netflix oficiálně evidovat na konci tohoto čtvrtletí nejen v USA, ale i v dalších regionech. Především pak těch, v nichž omezení sdílení již zavedl. Pokud by totiž úspěch v USA dokázal zopakovat globálně, jednalo by se o fenomenální obchodní rozhodnutí. Ve Spojených státech jde nicméně o skvělý úspěch už nyní, když právě zde se již před časem nárůsty předplatitelů víceméně zcela zastavily a rostly jen velmi skromně. A Netflix velmi dobře odhadl, že je trh saturovaný i kvůli sdílení hesel. Úspěch Netflixu je samozřejmě špatnou zprávou pro uživatele, kteří svá hesla sdílí i na jiných platformách. Je totiž víceméně jasné, že pakliže se zvýšené tržby Netflixu oficiálně potvrdí, i konkurence navzdory svým deklamacím půjde právě tímto směrem.

Zdroj: CNN

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Streameři podléhají mamonu peněz. I Amazon chce více reklam
Streameři podléhají mamonu peněz. I Amazon chce více reklam
09.06.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Podle informací deníku Wall Street Journal to vypadá, že se Amazon se svou streamovací službou Prime Video přidá k ostatním velkým streamerům a zavede nový reklamami podpořený tarif.

Disney se zbavil filmů a seriálů za 1,5 miliardy a chystá další čistku obsahu
Disney se zbavil filmů a seriálů za 1,5 miliardy a chystá další čistku obsahu
05.06.2023 16:15:00 | Streaming novinky

Kvůli nedávné čistce v katalogu streamovací služby Disney+ si nyní předplatitelé nemohou pustit seriály jako Willow nebo Dollface. Zábavní gigant nyní potvrdil, že to nebyla poslední redukce jeho katalogu a v budoucnu zmizí další pořady.

Netflix, HBO i Disney bijí na poplach. Dluhy streamerů zaplatí předplatitelé
Netflix, HBO i Disney bijí na poplach. Dluhy streamerů zaplatí předplatitelé
31.05.2023 16:45:00 | Streaming novinky

Netflix a další streamovací služby si v uplynulých letech a především během pandemie covidu zvykly na nekonečný růst. Jenže největší boom streamingu je zdá se u konce a nyní přichází časy hledání cest k navýšení příjmů, které nejsou dlouhodobě dostatečné. Mrzutí však budou především platící diváci.

HBO trumfuje Netflix. Exkluzivně uvede nové Spider-Many, Gran Turismo a další hity z kin
HBO trumfuje Netflix. Exkluzivně uvede nové Spider-Many, Gran Turismo a další hity z kin
29.05.2023 15:30:00 | Streaming novinky

HBO hodlá i v budoucnu pokračovat v úspěšné dohodě se Sony Pictures, která mu zajišťuje exkluzivní práva na uvedení filmů ze světa Spider-Mana anebo očekávané adaptace závodní hry Gran Turismo. V rámci dohody získá přístup i ke staršímu katalogu titulů.