FB pixel TP pixel
Seriálový Vetřelec bude ignorovat nejhorší díly série. Xenomorphové nebudou zbraní © 20th Century Fox

Seriálový Vetřelec bude ignorovat nejhorší díly série. Xenomorphové nebudou zbraní

Zanedlouho by se po přerušení stávkami mělo opět rozjet natáčení seriálového Vetřelce, za kterým stojí respektovaný showrunner Noah Hawley. Ten v nedávném rozhovoru prozradil směřování chystaného seriálu a vymezil se vůči posledním dvěma filmům série od Ridleyho Scotta.

Filmové novinky

Před pár dny skončila pátá řada ceněné mysteriózní krimi Fargo. Její showrunner Noah Hawley začal loni pracovat na seriálovému projektu o zabijáckém monstru Vetřelci. V nedávném rozhovoru pro pořad The Business na stanici KCRW se Hawley rozhovořil o směřování seriálu, který se má odehrávat na konci 21. století a bude předcházet celovečerní filmové sérii. Hawley se v rozhovoru ukázal jako znalec série a vyzdvihl její hlavní téma lidstva zmítaného mezi primitivní, parazitickou minulostí a budoucností ovládanou umělou inteligencí, přičemž obojí pro něj znamená existenční hrozbu. To nejlépe popsal již první film, kde je posádka v pasti mezi Vetřelcem a umělou inteligencí v podobě androida Ashe a lodního superpočítače Matky.

Hawley zdůraznil, že by se rád vydal opět touto cestou a nehodlá rozvíjet myšlenku z Promethea a Vetřelce: Covenanta, kdy monstrum bylo prakticky vytvořeno jako biologická zbraň. Pro Hawleyho je naopak Vetřelec „dokonalá forma života – jak byla popsána v prvním filmu – tedy, že je výsledkem milionů let evoluce.“ Autor seriálového Farga také odmítl technologický design posledních dvou vetřelčích filmů Ridelyho Scotta: „…v prequelech Ridley udělal technologii o tisíce let vyspělejší než technologii Vetřelce, který se má odehrávat v budoucnosti těchto filmů. Něco mi na tom nesedí. Mám raději retro-futurismus prvních dvou filmů.“ Hawleyho Vetřelec se v srpnu přestal natáčet kvůli stávce SAG-AFTRA, ale očekává se, že se brzy obnoví natáčení v Thajsku. Herecké obsazení tvoří mimo jiné Essie Davis, Alex Lawther, Samuel Blenkin či Timothy Olyphant.

Zdroj: THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Temný případ je větší hit, než se čekalo. HBO slaví nárůst diváků a odhaluje trailer další epizody
Temný případ je větší hit, než se čekalo. HBO slaví nárůst diváků a odhaluje trailer další epizody
23.01.2024 11:25:00 | Filmové novinky

Stejně jako v loňském roce s The Last of Us, i letos si HBO hned zkraje roku připisuje parádní hit, se kterým se bude ještě pár týdnů chlubit. Nová řada Temného případu totiž zatím servíruje nejen kvalitní kriminálku, ale také výtečnou sledovanost, jež navíc roste.

Vesmírná katastrofa stvoří noční můru na Zemi. Z nového sci-fi hororu mrazí v zádech
Vesmírná katastrofa stvoří noční můru na Zemi. Z nového sci-fi hororu mrazí v zádech
23.01.2024 10:50:00 | Filmové novinky

Bohatá zimní nabídka streamovacích služeb ne a ne skončit. Apple nyní představil další ze svých žánrových podívaných a nepřekvapivě opět vsadí na sci-fi. Tentokrát nám ukáže nepovedenou vesmírnou misi, která život astronautky obrátí doslova vzhůru nohama a uvrhne ji do živoucího pekla alternativní reality.

Sériový vrah Ripley ožívá v brilantním traileru očekávaného thrilleru od Netflixu
Sériový vrah Ripley ožívá v brilantním traileru očekávaného thrilleru od Netflixu
22.01.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Andrew Scott se v prvním traileru konečně ukazuje jako nová verze nechvalně proslulého Toma Ripleyho. Podvodníka a sériového vraha z knih Patricie Highsmith, kterého nejvíce proslavila oscarová filmová adaptace s Judem Law.

Na seriálového Pottera se netěšte. Warneři a HBO nemají žádnou vizi
Na seriálového Pottera se netěšte. Warneři a HBO nemají žádnou vizi
22.01.2024 16:10:00 | Filmové novinky

Loni v dubnu společnost Warner Bros. Discovery oznámila, že plánuje novou adaptaci knih J.K. Rowlingové Harry Potter. Seriál má být uveden na platformě HBO Max, která do doby uvedení projektu přijde o první slovo ze svého názvu. Warneři ale zatím moc nevědí, jak s projektem naložit.