FB pixel TP pixel
Marvel vytáhl nostalgický trumf. Trailer kultovních X-Menů vlévá slzy do očí © Marvel Studios

Marvel vytáhl nostalgický trumf. Trailer kultovních X-Menů vlévá slzy do očí

Marvel po letech čekání konečně odhalil první upoutávku na návrat animovaných X-Menů. Ti se stali kultovní záležitostí v 90. letech, Marvel pak při startu Disney Plus využil příležitosti a značku znovu oživil v původní podobě, která přímo naváže na dřívější události a nabídne 10 nových epizod.

Filmové novinky

Marvel se aktuálně nenachází v období, kdy by se jeho fanoušci těšili na každý nový projekt jako před několika lety. Zdá se však, že by letos mohl začít chytat druhý dech. Před několika dny během Super Bowlu potěšil diváky prvním trailerem na snímek Deadpool & Wolverine. Včera večer odhalil kompletní obsazení nové Fantastické čtyřky, v níž se objeví Pedro Pascal jako Mr. Fantastic, Vanessa Kirby jako Invisible Woman, Joseph Quinn jako Human Torch a Ebon Moss-Bachrach jako The Thing. A aby toho nebylo málo, nyní Marvel předvedl i první trailer na seriál X-Men '97, který je ultimátním dárkem pro nostalgiky, kteří zasněně vzpomínají na dětství a dospívání.

Nostalgie po devadesátkách

Nový seriál nebude původním pořadem, ale pokračováním. Přímo totiž naváže na seriál X-Men, který běžel mezi lety 1992 a 1996. Animovaný seriál s jednou z nejpamátnějších znělek v historii televize dodnes patří mezi etalon toho, jak si fanoušci přejí, aby X-Men vypadali i na stříbrném plátně, a zatím se zdá, že s nimi Marvel souhlasí. Camea Beasta ve snímku Marvels a Profesora X ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství totiž jasně odkazovaly právě na tento devadesátkový fenomén, jemuž půjde na proti i zmíněný Deadpool. Můžete totiž hádat, jestli je animovaný kostým podobný tomu, který bude nosit i Hugh Jackman. Jemně na animovaný seriál odkazoval i snímek X-Men: Apokalypsa, který ve svém závěru konečně věnoval hrdinům věrné kostýmy z animáku, aby je samozřejmě další snímek X-Men: Dark Phoenix ignoroval.

Nový seriál je tak vlastně šestou řadou, která naváže na události dřívějšího konce. V tom zemřel Charles Xavier, jenž svým studentům předal mutantskou školu. Jak ale odhaluje trailer, podle poslední vůle si bude práva nárokovat i Magneto. Vrátí se také obávaní robotičtí lovci mutantů Sentinelové a celkem nás čeká 10 epizod. Marvel projektu věří natolik, že je v plánu i další pokračování. Za projektem stojí jako hlavní scenárista Beau DeMayo, režiséry jsou Jake Castorena, Chase Conley a Emi Yonemura. Hlasové obsazení je následující: Ray Chase jako Cyclops, Jennifer Hale jako Jean Grey, Alison Sealy-Smith jako Storm, Cal Dodd jako Wolverine, JP Karliak jako Morph, Lenore Zann jako Rogue, George Buza jako Beast, AJ LoCascio jako Gambit, Holly Chou jako Jubilee, Isaac Robinson-Smith jako Bishop and Adrian Hough jako Nightcrawler. Na českém Disney Plus jsou aktuálně ke zhlédnutí první dvě řady původního seriálu, takže můžete sami ozkoušet, jestli je tohle projekt přesně pro vás, případně si dopřát pořádnou dávku nostalgie dřív, něž se mutanti 20. března vrátí do našich obývacích pokojů.

Zdroj: Collider / Variety / Disney Plus / Marvel Entertainment

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  184 zobrazení   32 se líbí
Wednesday čekají ve 2. řadě výrazné změny. Hlavní hvězda prozradila detaily
Wednesday čekají ve 2. řadě výrazné změny. Hlavní hvězda prozradila detaily
15.02.2024 14:55:00 | Filmové novinky

Jenna Ortega, hvězda hororové komedie Wednesday, při předávání cen Emmy prozradila, jakým směrem se bude ubírat chystaná druhá řada netflixovského hitu. Mimo jiné dojde na větší odklon od romantiky.

Godzilla s Kongem bojují o osud lidstva v megalomanském traileru, který nezná soudnost
Godzilla s Kongem bojují o osud lidstva v megalomanském traileru, který nezná soudnost
14.02.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Režisér Adam Wingard pokračuje tam, kde v posledním filmu o Godzille a Kongovi skončil. A tentokrát bude jeho nové sci-fi o boji Titánů o špičku potravního řetězce snad ještě bláznivější a divočejší, než kdykoli dříve. Atomová ještěrka a přerostlý primát budou proti sobě mít celou armádu opic.

Vraždy na Aljašce lámou rekordy sledovanosti. Temný případ překonal i kultovního předchůdce
Vraždy na Aljašce lámou rekordy sledovanosti. Temný případ překonal i kultovního předchůdce
14.02.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Navzdory poměrně silné kritice z řad fanoušků se poslední řadě ponuré krimi Temný případ divácky náramně daří. A to dokonce tak dobře, že svou sledovaností překonala dosud rekordní první řadu.

Nový Vetřelec bude v českých kinech. Tvůrci potvrdili oficiální název a návrat původního týmu
Nový Vetřelec bude v českých kinech. Tvůrci potvrdili oficiální název a návrat původního týmu
14.02.2024 11:30:00 | Filmové novinky

Chystaný restart Vetřelce, kterého se ujal režisér Fede Álvarez, bude oproti původním očekáváním uveden i v kinech. Studio potvrdilo oficiální název snímku i datum premiéry.