FB pixel TP pixel
Hana Vagnerová drtí Netflix dvěma českými komediemi © Falcon

Hana Vagnerová drtí Netflix dvěma českými komediemi

Hned dvojice nových českých romantických komedií slaví úspěch na Netflixu. Obě novinky přitom spojuje jméno herečky Hany Vagnerová, která tak potvrzuje zájem diváků o své projekty. Dříve na streamovací službě uspěla i s dramatem Hranice lásky.

22. 5. 2023 18:00 | České novinky

Zájem diváků o české filmy rozhodně neupadá. Dokonalým příkladem jsou poslední dny, kdy se na Netflixu nejprve skvěle chytil rodinný sportovní film Děti Nagana režiséra Dana Pánka (určitě pomohlo i probíhající mistrovství světa v hokeji), na jehož výkonnost nyní navázaly hned dvě romantické komedie s Hanou Vagnerovou. Děti Nagana jsou v TOP 10 Netflixu již 13 dní, přičemž se stabilně drží okolo druhé a třetí pozice v žebříčku. Romantická novinka Vagnerové Za vším hledej ženu vstoupila na Netflix 20. května a obratem se ujala vrchních pozic. Startovala na stříbrné příčce, nicméně 22. května už vystoupala na samotný vrchol a ve sledovanosti v Česku poráží dokonce nový thriller Netflixu Matka s Jennifer Lopez. Úspěch Za vším hledej ženu není zase tak velkým překvapením, když se novince režiséra Miloslava Šmídmajera dařilo i v kinech, kde ji zhlédlo přes 120 000 diváků.

Za Dětmi Nagana je pak na čtvrté pozici další romantická komedie s Vagnerovou Řekni to psem, za jejíž režií stojí Robert Sedláček. Snímek v hlavní roli s Berenikou Kohoutovou však takový úspěch v kinech neslavil, když zaznamenal návštěvnost okolo 50 000 diváků. Zajímavostí je, že obě romantiky byly již dříve uvedené na jiném SVODu Prima+. Vzhledem k předpokládanému nižšímu zásahu nové služby společnosti FTV Prima je ale jasné, že na Netflixu si snímky najdou diváků mnohem více. Na Netflixu jinak dál slaví úspěch i jiná česká rodinná komedie Hádkovi, která aktuálně vyklízí pozice TOP 10 na deváté příčce. V TOP 10 se však drží již 29 dní. 23 dní pak slaví úspěch i na Slovensku.

Absolutním fenoménem však nadále zůstává animovaný film Tlapková patrola ve filmu, který je mezi desítkou nejsledovanějších snímků již 82 dní. Zbytek žebříčku doplňují netflixovský thriller Věrná až za hrob, animák Příběh žraloka, dokument Anna Nicole Smith: Neznáte mě o slavné playmate, a thriller Stillwater s Mattem Damonem.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nová česká komedie ovládla Netflix. Vypráskala Kozuba i krvavé Vikingy
Nová česká komedie ovládla Netflix. Vypráskala Kozuba i krvavé Vikingy
21.04.2023 11:50:00 | České novinky

Ačkoli stále platí, že původní obsah je pro streamovací služby zásadní, dalším důležitým prvkem úspěchu je zábavný lokální obsah. A jak dokazuje další úspěch české novinky na Netflixu, streamovací obr si tuhle část byznysu umí velmi dobře pohlídat.

Češi znají své nejlepší filmy. Vítěz získal 6 sošek a najdete ho na Netflixu
Češi znají své nejlepší filmy. Vítěz získal 6 sošek a najdete ho na Netflixu
05.03.2023 12:35:00 | České novinky

Český lev udělil ocenění za nejlepší film a televizní projekty loňského roku. Akademici jednotlivé ceny rozdělili mezi hned několik projektů, nejvíce se však oceňovalo historické drama, které aktuálně můžete vidět na Netflixu.

Češi dobyli Netflix i bez trapného pitvoření. Úspěch slaví hned dvojice filmů
Češi dobyli Netflix i bez trapného pitvoření. Úspěch slaví hned dvojice filmů
03.03.2023 16:50:00 | České novinky

Českým filmům se na Netflixu nebývale daří, obvykle to ale platí hlavně pro romantické komedie, ve kterých se herci předhání v pitvoření a trapnosti. Nyní už to ale neplatí. Na Netflixu totiž uspěla i dvojice filmů, které lze brát zcela vážně a které si pozornost publika rozhodně zaslouží.

Nejlepší streamovací službou na Vánoce není Netflix. Trumfují ho Češi
Nejlepší streamovací službou na Vánoce není Netflix. Trumfují ho Češi
23.12.2022 17:30:00 | České novinky

Ačkoli je Netflix zdaleka nejoblíbenější streamovací službou nejen ve světě, ale i v Česku, co se týče komplexnosti nabídky pro vánoční období, rozhodně není nejsilnějším hráčem na trhu. Kupodivu mu zdatně konkurují Češi z tuzemského Voya, kteří nic nepodcenili a nabízí komplexní nabídku komedií a pohádek z domova i zahraničí.