FB pixel TP pixel
Zoufalé pondělí na Primě. Klus drhne dno sledovanosti a doufá v konec © FTV Prima

Zoufalé pondělí na Primě. Klus drhne dno sledovanosti a doufá v konec

Televize Prima má za sebou skvělou neděli, kdy se jí konečně podařilo ovládnout první příčku sledovanosti na úkor České televize a jejího propadáku To se vysvětlí, soudruzi. V pondělí však komerční médium zažívá situaci v opačném gardu a nedočkavě vyhlíží konec seriálu s Tomášem Klusem.

České novinky

„Už aby byl konec,“ musí si říkat programová a vývojová oddělení v televizi Prima při pohledu na pondělní čísla sledovanosti, která dlouhodobě nejsou vůbec dobrá a komerční televize v nich hraje až pomyslné třetí housle. Může za to seriál s Tomášem Klusem a jeho dcerou Zalez do spacáku, který selhal kvalitativně a bohužel pro televizi i divácky, když postupně ztrácel sledovanost (začínal na 623 tisíci diváků) a aktuálně kotví jen na metě pod 300 000 diváky. Oproti minulému týdnu, kdy seriál sledovalo 263 000 diváků, si Klusova novinka lehce polepšila, 291 000 sledujících je však smutně málo.

Seriál tak v rámci vysílání po 20. hodině překonal jen závěr westernové trilogie z roku 1993 Černý lišák na ČT2, což by vám o úspěšnosti Zalez do spacáku mělo říct víceméně vše. Před Tomášem Klusem se – co se týče sledovanosti – umístily i publicistické pořady Víkend a Reportéři ČT, které přitom běžely až po odvysílání primáckého seriálu, natož aby se dokázal uchytit proti silné konkurenci.

Reprízované Stíny v mlze na ČT1 stále dokázaly zaujmout téměř 700 000 diváků a první dvě pozice neotřesitelně stále drží nováčtí Specialisté. Komerční vyšetřovatelé sice také nepatří zrovna k tomu nejlepšímu, co kriminální žánr v Česku umí nabídnout, publikum je však miluje a první epizodu po 20. hodině pravidelně sleduje přes 1,1 milionů diváků. Následující epizodu si pak tentokrát vychutnalo stále fantastických 837 000 diváků, což je při pohledu na výsledky Zalez do spacáku bolestivým výsměchem. Do konce Zalez do spacáku zbývají dvě epizody a bohužel se nezdá, že by seriál nahradil silnější kalibr. Prima totiž od 1. dubna nasadí seriál Lež na pláži, v němž se trojice start-upistů bude skrývat před mafiány v chorvatském hotelu. Do Chorvatska se s tuzemskými televizemi podíváme v poslední době již potřetí. Prima zde již dříve natočila kriminálku Na vlnách Jadranu, Nova z tamních pláží aktuálně uvádí krimi Policie Hvar.

Zdroj: Mediaguru / Prima Ženy / FTV Prima / TV Nova

Noční můra pro ČT: Komedie s Macháčkem a Cinou naprosto propadla, přejela ji Prima i Nova
Noční můra pro ČT: Komedie s Macháčkem a Cinou naprosto propadla, přejela ji Prima i Nova
11.03.2024 11:15:00 | České novinky

Další Smysl pro tumor se na České televizi nekoná a komedie s nádechem sci-fi To se vysvětlí, soudruzi bohužel naprosto nenaplňuje vysoká očekávání sledovanosti. Zatímco minulý týden seriál odstartoval s ještě solidními více než 900 000 diváky, v druhém týdnu se podprůměrná hodnocení diváků podepsala na propadu o více než 40 procent.

Zoufalá sobota na Nově. Vyšeptalé kouzelníky zničili romantičtí Polívkové i filmaři
Zoufalá sobota na Nově. Vyšeptalé kouzelníky zničili romantičtí Polívkové i filmaři
10.03.2024 14:00:00 | České novinky

Sobotní večery na TV Nova dlouhodobě nejsou přehlídkou velkých hitů, v sobotu 9. března se však komerční televize nechala přejet doslova ze všech stran. A to navzdory tomu, že si dávali pauzu pekaři a cukráři z Peče celá země. Situace naopak využila Prima, která si přetáhla diváky na romantickou komedii s Vladimírem a Bolkem Polívkovými.

Fantastický úspěch: Česká novinka o pornu dobyla Netflix. Poráží i dračí fantasy Mladá dáma
Fantastický úspěch: Česká novinka o pornu dobyla Netflix. Poráží i dračí fantasy Mladá dáma
10.03.2024 12:00:00 | České novinky

Čeští tvůrci si na streamingovém poli připisují cenný skalp jedné z největších novinek Netflixu letošního roku. Zatímco globálně se ujala sledovanosti nová fantasy Mladá dáma, čeští diváci příběh o mstivém drakovi a vzdorovité princezně zařadili až na druhou příčku a prioritou pro ně je novinka o legendě tuzemského pornoprůmyslu.

Nejlepší komedie roku bude o víkendu konečně online za předplatné
Nejlepší komedie roku bude o víkendu konečně online za předplatné
07.03.2024 14:30:00 | České novinky

Na 9. března se chystá udílení cen Český lev. Očekává se, že by během večera měla uspět i nejlepší komedie loňského roku Přišla v noci, jež zvítězila už na Cenách české filmové kritiky, kde získala ceny pro nejlepší film, režii a herečku. A dobrou zprávou pro diváky je, že ve stejný den už bude tato komedie o tchyni z pekla i poprvé dostupná online v rámci předplatného.