FB pixel TP pixel
Zvrácený sci-fi seriál Netflixu se vrací. Trailer slibuje vánoční jatka plná krve © Netflix

Zvrácený sci-fi seriál Netflixu se vrací. Trailer slibuje vánoční jatka plná krve

Před dvěma lety jsme se na Netflixu dočkali povedené adaptace mangy Alice in Borderland, která společně s Hrou na oliheň patří mezi to nejkrvavější a nejzvrácenější, což na streamovací službě najdete. Nyní se první jmenovaný seriál vrací v dlouho očekávaném pokračování. Čeká nás pořádně brutální vybíjená.

13. 12. 2022 11:00 | Filmové novinky

Seriál Alice in Borderland sice připomíná mix řady jiných filmů jako Jumanji, Kostka či Battle Royale, to ale neznamená, že by tím ztrácel na zábavnosti. Děj nás zavádí do Tokia, kde se skupina lidí ocitne v jeho paralelní verzi, ve které může přežít jen díky hraní smrtelně nebezpečných her. Naštěstí je hlavním hrdinou kluk, který je na videohrách závislý, doposud je však hrál v klidu a pohodlí domova.

První řada servírovala pořádně krvavou a místy i silně emocionální bejkovinu, ve které nechyběly velké lidské oběti bližních hlavního hrdiny. Epizoda z obytného domu, v němž jsou postavy naháněny anonymními střelci, pak patří mezi nejnapínavější seriálového momenty posledních let. První řada nicméně končila dost velkým cliffhangerem a vypadá to, že měřítko ve druhé řadě pořádně naroste. Zda zůstane stejná i kvalita, to se dozvíme již 22. prosince, kdy Alice in Borderland vstoupí opět do nabídky Netflixu.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Avatar nezůstane na Pandoře. Konečně víme, kdy se Neytiri podívá na Zemi
Avatar nezůstane na Pandoře. Konečně víme, kdy se Neytiri podívá na Zemi
13.12.2022 10:45:00 | Filmové novinky

Zatímco první dva filmy ze série Avatar se točí hlavně okolo planety Pandora a tamní flory a fauny, producent Jon Landau odhalil, že na této planetě do budoucna rozhodně nezůstaneme. Kromě možnosti prozkoumávat další planety nás čeká návrat na Zemi.

Nový Zaklínač je těžkým zklamáním. Recenze u novinky Netflixu nešetří kritikou
Nový Zaklínač je těžkým zklamáním. Recenze u novinky Netflixu nešetří kritikou
13.12.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Od prequelu Zaklínače s podtitulem Pokrevní pouto se kvůli jeho komplikovanému vzniku mnoho nečekalo. Přesto jsou hodnocení kritiků, kteří již měli možnost čtyřdílnou minisérii vidět, velkým zklamáním. Zdá se, že slavnou sérii z pera Andrzeje Sapkowského nepůjde ždímat do nekonečna.

Nejlepší blockbustery roku překvapují v nominacích Zlatých glóbů. Pán prstenů je fiasko
Nejlepší blockbustery roku překvapují v nominacích Zlatých glóbů. Pán prstenů je fiasko
12.12.2022 18:15:00 | Filmové novinky

Jubilejní 80. předávání Zlatých glóbů zná své nominanty a dočkali jsme se mnoha nečekaných překvapení. Kritici totiž ocenili hned dva obří blockbustery ve stejné kategorii a dokonale pohřbili Pána prstenů od Amazonu. S tím si konkurenční Rod draka vytřel podlahu.

Chystejte si kapesníky! Nejočekávanější oscarovka nakonec dorazí do Česka
Chystejte si kapesníky! Nejočekávanější oscarovka nakonec dorazí do Česka
12.12.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Mysleli jsme si, že se už nedočkáme, nakonec se ale i na českou kino-scénu usmálo štěstí a už v polovině února budeme mít možnost zhlédnout v kinech jednu z největších pecek téhle sezóny a žhavého kandidáta Oscara v kategorii nejlepší mužský herecký výkon.