FB pixel TP pixel
Nejočekávanější fantasy Netflixu odhalena. Trailer Avatara je splněným snem fanoušků © Netflix

Nejočekávanější fantasy Netflixu odhalena. Trailer Avatara je splněným snem fanoušků

Netflix po několika letech čekání konečně na akci Geeked Week představil dlouho očekávaný první trailer na velkolepou hranou adaptaci jedno z nejlepších animovaných seriálů vůbec. Avatar: Legenda o Aangovi tak konečně ožívá a Netflix představuje snad všechny milované postavy.

Filmové novinky

Animovaný fenomén Avatar: Legenda o Aangovi, který se dočkal tří velkolepých řad, v nichž se mladý Aang musel postupně naučit ovládat všechny elementy, aby zastavil zlotřilého vladaře Národa ohně Ozaie, patří mezi nejlepší fantasy všech dob, a tak není překvapením, že se ho Netflix snaží vytěžit i v hrané podobě. Od katastrofální verze režiséra M. Night Shyamalana s názvem Poslední vládce větru už ostatně uplynulo 13 let, a tak je na čase zkusit to s živými herci znovu. A kdo ví, třeba se v budoucnu dočkáme i zpracování pokračování Legenda Korry. Ale nepředbíhejme.

Ultimátní fanservis

Netflix v případě Avatara nemá lehkou pozici. Seriál kvůli neshodám dříve opustili původní tvůrci animovaného seriálu a není při pohledu na trailer těžké pochopit proč. Netflix se totiž očividně rozhodl, že nepůjde absolutně v ničem proti původní verzi a fanouškům naservíruje přesně to, co na Aangovi a jeho kamarádech i soupeřích měli rádi. Postavy tak (na čestnou výjimku poněkud necharismatické princezny Azuly) vypadají jako by z oka vypadly svým animovaným předobrazům. Fanoušci se navíc dočkají už v první ukázce létajícího Appy, v závěru se objeví i létající lemur Momo a dokonce dostaneme i pár záběrů na válečnice Kyoshi a hlavně jejich vůdkyni Suki, kterou Shyamalanova filmová verze nechvalně odstranila a čelila za to nemalé nenávisti skalních fandů seriálu.

Milovníci animáku snadno poznají řadu oblíbených lokací a je milé sledovat, že Avatar jako jeden z mála seriálů na Netflixu není konečně utopený v tmavých tónech a naopak po vzoru animáku hýří barvami a skrze Aanga a jeho úsměv šíří optimismus. Ostatně svět Legendy o Aangovi je stejnou porcí velkolepý, seriózní a osudový jako je dětinský a humorně rozevlátý. Dobrou zprávou nicméně je, že i samotný bending neboli ohýbání elementů vypadá v první ukázce skvěle a je hezké vidět mladého prince Zuka v boji při hledání Avatara i jeho moudra chrlícího strýčka Iroha. Netflix zkrátka vsadil na totální fanservis, a to včetně ústřední melodie seriálu, která chtě nechtě dokáže vyvolat nostalgii i v tom největším odpůrci doslovných adaptací. Tak si držme palce, abychom 22. února 2024 dostali i nějaké ty running jokes se zelinářem. Když už být věrnou adaptací, tak se vším všudy!

Zdroj: Netflix

Marvel opět na dně kvality. Vesmírná sci-fi Marvels má zdrcující recenze
Marvel opět na dně kvality. Vesmírná sci-fi Marvels má zdrcující recenze
09.11.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Již 9. listopadu vstupuje v některých trzích do kin nový snímek komiksového obra Marvelu s názvem Marvels. Platí to i pro Českou republiku, recenze sci-fi týmovky jsou však mezi historicky nejhoršími.

Nové Bratrstvo neohrožených bere dech. Velkolepý trailer vás dojme k slzám
Nové Bratrstvo neohrožených bere dech. Velkolepý trailer vás dojme k slzám
09.11.2023 17:45:00 | Filmové novinky

Dva dny před výročím konce 1. světové války jsme se dočkali očekávaného rozšíření válečných seriálových projektů do Toma Hankse a Stevena Spielberga. Po Bratrstvu neohrožených a Pacifiku se vydáme s Vládci nebes do kokpitů stíhaček a bombardérů. Trailer je naprosto fenomenální.

Nová strategie Netflixu: Končí natáčení filmového odpadu, změny už jsou vidět
Nová strategie Netflixu: Končí natáčení filmového odpadu, změny už jsou vidět
09.11.2023 11:45:00 | Filmové novinky

Filmová tvorba Netflixu je notoricky známá svou nadprodukcí, která jen výjimečně vyplodí nadprůměrné dílo. Streamer se nyní překvapivě rozhodl změnit tuto strategii, když naznačil, že chce produkovat méně filmů a zaměřit se jen na ty, kterým opravdu věří.

Nejdrsnější seriálový hrdina současnosti se vrací. Trailer nešetří krví a zlámanými kostmi
Nejdrsnější seriálový hrdina současnosti se vrací. Trailer nešetří krví a zlámanými kostmi
08.11.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Jeden z největších knižních, filmových a nyní i seriálových frajerů se vrací. Jack Reacher bude opět vyšetřovat spletitý případ a opět nebudou chybět suché hlášky, mlácení hajzlíků a pořádná dávka bolestivých a krvácejících zranění.