FB pixel TP pixel
Bojíte se rádi? Na Netflixu nás čeká strašidelný Apostle a další napínáky © TMDB

Bojíte se rádi? Na Netflixu nás čeká strašidelný Apostle a další napínáky

Pořádnou dávku napínavých a strašidelných filmů a seriálů si pro nás připravil Netflix na celý říjen. Mezi nejočekávanější tituly patří napínavý thriller Apostle a my vám pro něj přinášíme první ukázku. Plus si shrneme, jaké další horory a thrillery uvidíme před Halloweenem.

Filmové novinky

Netflix si je vědom oblíbenosti temných žánrů jako jsou horory a thrillery a předhalloweenské období se navíc přímo vybízí k vydávání děsuplných titulů. Fanoušci se tak během krátké doby mohou těšit na další žánrovku. Po oznámeném duchařském seriál The Haunting of Hill House si ve stejný den, tedy v pátek 12. října, budeme moci na této streamovací službě pustit mysteriózní gore horor Apostle.

Trailer nás láká na intenzivní podívanou s litry krve, která určitě nebude pro křehké povahy. Příběh je zasazen do roku 1905, kdy se bývalý kněz Thomas Richardson (Dan Stevens) rozhodne vydat na vzdálený ostrov a infiltruje se k náboženské sektě vedené samozvaným prorokem Malcolmem (Michael Sheen Michael Sheen). Jeho cílem je vysvobodit svou sestru, která byla touto sektou unesena.

Pro fanoušky akčních bojových filmů asi bude známé jméno Garetha Evanse, jenž překvapivě Apostle režíroval. Překvapivě proto, že žánrově se Evans posunul přeci jen dost jiným směrem, než je většinově znám a navíc opustil indonéský prostor, který ho nejvíce proslavil. Evans se svým dvoudílným hitem Zátah je fanoušky vzýván jako mistr intenzivní akce, kterou zdobí choreografie indonéského bojového stylu a promyšlená práce kamery v prostoru s přesným střihem a zvukem.

Hlavního hrdinu v Apostle ztvárňuje Dan Stevens, který je znám především z dobového seriálu Panství Downton a marvelovské komiksovky Legion. Nejznámějším hereckým jménem je pak Michael Sheen, kterého jsme v poslední době mohli vidět například v sci-fi Pasažéři či v seriálu Mystérium sexu. Můžeme se tak těšit a zároveň doufat, že se Evansovi podaří diváky pořádně vyděsit a šokovat.

Říjen bude jinak na Netflixu obecně ve znamení strašidelné a napínavé podíváné. Kromě Apostle a již zmíněného The Haunting of Hill House (první recenze na Rotten Tomatoes jsou nadšené) nás čeká v nejbližším měsící také thriller Hold the Dark o lovci pronásledující krvelačné vlky (premiéra už zítra), následuje strašidelný seriál pro odrostlejší děti Creeped Out (4.10.), dokumentární seriál Haunted, ve kterém budou skuteční lidé povídat o svých setkáních s duchy (19.10.) a nakonec druhá série animované duchařiny Castlevania (od 26.10.).

 845 zobrazení   51 se líbí
Kulisy ze seriálu Hra o trůny se otevřou pro turisty
Kulisy ze seriálu Hra o trůny se otevřou pro turisty
26.09.2018 8:50:00 | Filmové novinky

Na rok 2019 byla ohlášena osmá a zároveň poslední sezona seriálu Hra o trůny. HBO má ovšem v plánu potěšit své fanoušky (a samozřejmě na frančíze i něco vydělat) a po skončení seriálu se chystá ponechat některé filmové lokace v Severním Irsku a využít je jako turistické atrakce.

Outlaw King se objeví na Netflixu v o 20 minut kratší verzi. Máme se bát?
Outlaw King se objeví na Netflixu v o 20 minut kratší verzi. Máme se bát?
25.09.2018 8:00:00 | Filmové novinky

Jeden z nejlepších filmů letošního festivalu v kanadském Torontu zamířil před uvedením na Netflixu zpátky do střižny a režisér David Mackenzie srazil stopáž pod 2 hodiny.

Natočí Netflix seriál podle počítačové série Diablo?
Natočí Netflix seriál podle počítačové série Diablo?
24.09.2018 14:00:00 | Filmové novinky

V minulých dnech prosákla na veřejnost velmi zajímavá informace týkající se slavné počítačové hry Diablo. Na Netflixu s velkou pravděpodobností uvidíme seriál na motivy této hry a dle dostupných informací by se mělo jednat o animovanou sérii, která bude zpracovávat všechny díly této akční RPG.

Dnes uvedený nový seriál Maniac láká na Netflixu na hvězdná jména
Dnes uvedený nový seriál Maniac láká na Netflixu na hvězdná jména
21.09.2018 15:15:00 | Filmové novinky

Emma Stone. Jonah Hill. A čerstvě ohlášený režisér nové bondovky, Cary Fukunaga. To jsou tři hvězdy, které stojí za seriálem Maniac, jedné z největších podzimních novinek. Ode dneška je na Netflixu a my vás naladíme, proč na něj koukat.