FB pixel TP pixel
Co všechno víme o třetí sezóně Stranger Things? © TMDB

Co všechno víme o třetí sezóně Stranger Things?

Už 5 měsíců uběhlo od premiéry 2. sezóny Stranger Things, jednoho z nejpopulárnějších seriálů současnosti. A jen necelý měsíc dělí tvůrce od první klapky 3. řady. Přestože všechny informace týkající se nové série podléhají přísnému utajení, pár novinek už přece jen známe.

Tipy na film

Kdy se začne natáčet?

Je tomu opravdu tak, již v dubnu začne ve městečku Jackson (leží kousek od Atlanty), jehož exteriéry představují seriálový Hawkins, natáčení 3. sezóny. Datum premiéry Netlfix dosud nezveřejnil, s největší pravděpodobností bychom se jí měli dočkat v prvním čtvrtletí příštího roku (jak je u Netflixu zvykem, všechny díly budou opět uvolněny naráz).

Kolik bude ještě sezón a epizod?

Bratři Dufferovi se již před nějakou dobou nechali slyšet, že dohromady plánují 4 až 5 sezón – a že hodlají celému příběhu dopřát definitivní zakončení. Hodně se spekulovalo, že zbylé sezóny budou z důvodu rychlého dospívání hlavních dětských herců natočeny dohromady, to se nicméně zatím nestane. Jisté je, že se tvůrci stejně jako u S1 vrací k 8 dílům (proti 9 dílům S2), a že děj se bude i nadále odehrávat především v Hawkinsu a jeho okolí.

Bude mít sezóna flashbacky?

Události 7. epizody minulé sezóny tvůrci umístili do Chicaga – protože tento díl nebyl přijat zrovna kladně, lze předpokládat, že tvůrci se z reakcí divácké obce poučí. Rozhodně to ale neznamená, že by se na scéně nemohli objevit další „sourozenci“ Jedenáctky. Existují náznaky, že i Hopperova dcera zemřela na následky testů v laboratoři v Hawkinsu (schodiště v laboratoři z 8. epizody 2. sezóny je totožné se schodištěm z flashbacku Hoppera a jeho umírající dcery v 1. sezóně) – a herecký představitel Hoppera David Harbour tyto náznaky některými svými výroky přímo podpořil.

Kdy se bude třetí sezóna odehrávat?

Ano, ohledně děje 3. sezóny samozřejmě existuje spousta spekulací, ale jen velmi málo ověřených informací. Podle všeho se posuneme o rok v čase, do roku 1985 (to dává znovu prostor pro spoustu možných popkulturních odkazů, premiéru měl například film Návrat do budoucnosti, cestování v časem řešil o rok dříve také Terminátor.

Které postavy dostanou nejvíce prostoru?

Co všechno víme o třetí sezóně Stranger Things? © TMDB

Nějaké novinky vypustil do světa Shawn Levy, jenž právě spolu s bratry Dufferovými tvoří ústřední tvůrčí trojici: „V minulé sezóně došlo k neočekávanému, a přitom velmi zábavnému spojení Steva s Dustinem. Fungovalo výtečně a rozhodně se k němu hodláme vrátit. Rád bych, aby spolu měli až bratrský vztah.“ Bratři Dufferovi také v různých rozhovorech nezávisle na sobě prozradili, že je ve 2. sezóně nadchla Priah Fergusonová, hrající malou Lucasovu sestřičku: „Erica se původně v minulé řadě měla objevit jen v kratičké scéně“ vzpomíná Matt Duffer, „ale všichni jsme si tu holčičku zamilovali“. A podle všech indicií by to tentokrát mohla být právě Erica, okolo které se celá 3. sezóna bude točit. Ostatně vzpomínáte na slova, která maminka Jedenáctky stále opakuje? Nádech. Slunečnice, Tři doprava, čtyři doleva. Duha. Nádech. Slunečnice. A teď se koukněte na fotku výzdoby Eričina pokoje. Slunečnice i duha!

Jak to bude s Willem?

Naopak postavě Willa, hlavnímu představiteli obou prvních sérií, hodlají tentokrát tvůrci dopřát jistý oddech: „Nemůžeme nechat Willa tak strašně trpět třetí sezónu po sobě. Nebude to mít lehké, ale hybatelem dění tentokrát nebude“ dodává Levy.

Miss Nobody © TMDB

Můžou se vrátit všichni herci?

Miss Nobody | Polsko | 1996

Jedno je jisté, všichni staří známí, ať už dospělí nebo děti, se znovu objeví. A to přesto, že jejich herečtí představitelé jsou stále populárnější a tím pádem i zaneprázdněnější ( David Harbour jen před několika týdny dotočil nového Hellboye, Millie Bobby Brown novou Godzillu a třeba Winona Ryder právě v těchto dnech dotáčí dramedy Destination Wedding, kde po 25 letech od stále skvělého Drákuly znovu tvoří herecký pár s Keanu Reevesem). Velký otazník visel především nad účastí Charlie Heatona, hrajícího Willova bratra Jonathana. Heaton pochází z Velké Británie a cestou na premiéru 2. sezóny v jeho kufru vyčenichal pes na losangeleském letišti zbytky kokainu. Herci nebyl umožněn vstup do USA a byl vrácen do Anglie. Tvůrci se ovšem nechali slyšet, že tento incident nebude mít na Heatonově účasti v dalších dílech seriálu žádný dopad.

 59 %

Dočkáme se nových postav?

Těšit se ale můžeme i na několik nových postav, největší prostor zřejmě dostane alternativní emo dívka Robin, kterou si zahraje dcera Umy Thurman a Ethana HawkehoMaya. Castingové agentury začátkem roku hledaly rovněž představitele pro role slizkého starosty Hawkinsu, obtloustlého sexistického novináře a hodné sedmdesátileté babičky pomáhající dětem při jejich pátrání, ale kdo konkrétně si tyto nové postavy zahraje zatím není jasné.

Harold's Going Stiff © TMDB

Jaké jsou teorie o ději?

Harold's Going Stiff | Velká Británie | 2013

Podělíme se s vámi o teorii, která na první pohled působí hodně divoce, ale čím víc nad ní přemýšlíme, tím větší smysl nám dává – svět seriálu Stranger Things je prý součástí světa z pera Stephena Kinga! Netflix hledá co nejvíce nových námětů na nový obsah a Kingovy knihy jsou nevyčerpatelné. Na podzim loňského roku, tedy ve stejné době, jako Stranger Things S2, měla na Netflixu premiéru hned dvojice filmů natočených podle předlohy Stephena Kinga, Gerald's Game a 1922. Další indicie – vzpomínáte na strašidelnou historku z mládí Boba Newbyho (přítele Willovy matky)? Jak potkal na trhu strašidelného klauna? Nepřipomíná nám to něco? Bob pocházel ze státu Maine, kam se ostatně chtěl vrátit. V Maine se odehrává spousta Kingových románů, konkrétně do tamního fiktivního městečka Derry umístil King i svůj proslulý horor To … v hlavní roli s děsivým klaunem!

 58 %

A to nejlepší nakonec...

A konečně – bratři Dufferovi se nechali slyšet, že scénáře k 3. sezóně dokonce se Stephenem Kingem přímo konzultují (byť to uvedli v jiném kontextu). Takže to vypadá, že se opravdu máme na co těšit!

© TMDB

Stranger Things

Stranger Things | USA | 2016 | Thriller seriály | Nadpřirozeno

Hororové sci-fi z 80. let, ve kterém musí skupina přátel čelit nebezpečným monstrům z paralelní dimenze. Dokáže je všechny zachránit dívka s nevysvětlitelnými, ale o to víc úžasnými schopnostmi? Hrají: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer

 87 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

To se dozvíte v závěrečných dvou epizodách čtvrté řady megahitu Netflixu.

Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | český dabing | nové díly od 27. 5. 2022
 139 zobrazení   196 se líbí
10 březnových novinek na HBO
10 březnových novinek na HBO
19.03.2018 | Tipy na film

Třetí letošní měsíc je na HBO pověstným klidem před bouří, která se dle očekávaní strhne v dubnu s premiérou druhých řad Westworldu a Příběhu služebnice. Ale seriáloví fandové nepřijdou nazmar - dorazil už další Ash v Evil Dead a v neděli startují nové sezóny Silicon Valley a Miliardy. Z filmů potěšíme fanoušky Pixaru a Spider-Mana.

10 filmů a seriálů, které doporučujeme na víkend
10 filmů a seriálů, které doporučujeme na víkend
17.03.2018 | Tipy na film

Jak si užít aktuální dva dny volna a co si pustit za nový film nebo seriál? Měli bychom tu hodně novinek pro děti na iTunes (Esa z pralesa) i Google Play (Příšerákovi), dvojici náročnějších filmů kde nechybí ani skoro oscarový Denzel Washington, českou komedii Bajkeři a z Netflixu dva nové seriály - kriminálky Collateral a Tabula Rasa.

10 filmů podle videoher, které nikdy nevznikly
10 filmů podle videoher, které nikdy nevznikly
16.03.2018 | Tipy na film

Už od konce devadesátých let se říká, že počítačové hry pořád čekají na jeden film, který to všechno protrhne. Který zapříčiní, že se filmy podle počítačových her začnou brát vážně a nepůjde jen o pitomosti rovnou na DVD/Netflix, ale skutečně o film, který nebude nutně aspirovat na Oscara, ale půjde o fajn podívanou. Následujících deset filmů mělo ambice stát se tím vyvoleným. Bohužel ani u jednoho z nich se nepovedlo dostat se za hranice spekulací o tom, kdo v nich bude hrát, případně kdo je bude režírovat.

Anihilace aneb intelektuální sci-fi na komerčním Netflixu
Anihilace aneb intelektuální sci-fi na komerčním Netflixu
15.03.2018 14:00:00 | Tipy na film

Původně měl jít nový ambiciózní sci-fi film Alexe Garlanda (Ex-Machina) i do českých kin, ale Netflix překvapivě zakoupil online práva a v mezinárodní premiéře ho uvedl toto pondělí. Je to chyba a měl být uveden v kinech? A čeká nás něco podobného jako Příchozí nebo ještě něco náročnějšího?