FB pixel TP pixel
Další úspěch VOD. Gangsterka s Tomem Hardy překonává v prodejích očekávání © TMDB

Další úspěch VOD. Gangsterka s Tomem Hardy překonává v prodejích očekávání

Koronavirus zdá se opravdu svědčí rozvoji streamovacích služeb. I těch, které nefungují na bázi předplatného, ale přímého prodeje či půjčovného. Dalším snímkem po úspěšné dvojce Trollů je stařecká gangsterka Capone s Tomem Hardym.

Streaming novinky

Špatné ohlasy, výtečné prodeje

Gangsterská novinka Capone měla být velkým návratem pro režiséra Joshe Tranka, který rozkopl dveře do Hollywoodu výtečnou komiksovkou Kronika, aby je ještě hlasitěji zabouchl absolutní propadákem Fantastická čtyřka, po kterém se začaly šířit zvěsti o komplikovanosti režisérova chování vůči štábu. Trank následně napsal scénář k příběhu stárnoucího Al Capona, který se po propuštění z vězení vrací do svého domu a vyrovnává se s tím, že už mu úplně neslouží trávicí ústrojí a ani mozek. Film měl jít původně do kin v omezené distribuci, kvůli koronaviru se však společnosti Vertical Entertainment a Redbox Entertainment rozhodly poslat drsného mafiána přímo na VOD. A tato strategie se ukazuje jako úspěšná.

Jelikož se lidem aktuálně do kina chodit nechce a ve Spojených státech ani nemohou, řada diváků se přestěhovala na internet a sjíždí filmy dostupné online. A samozřejmě si libuje hlavně v novinkách, mezi které patří i Capone. Ten sice sbírá tragické recenze, jako obvykle se však ukazuje, že recenzenti nemají na běžného diváka takový vliv, jak se jim často přisuzuje. Nová role Toma Hardyho nalíčeného k nepoznání tak filmu vydělala za pouhých 10 dní více než 2,5 milionu dolarů.

Zmizí malé filmy z kin a půjdou rovnou na VOD?

Teď se možná smějete. Ostatně co je 2,5 milionu proti více než 100 milionům, které na VOD prozatím utržili Trollové: Světové turné od studia Universal. Jenže je potřeba brát tyto věci v kontextu. Capone je malý film a jak už jsem zmínil, i kdyby nebylo koronaviru, neměl by široké nasazení v kinech. Nevpuštěním do kin tak snímek vlastnící firmy jednak ušetřily a zároveň nyní s nasazením na VOD sbírají většinu tržeb do svých kapes. A pokud se podíváme například na obdobně nasazený film Ledová archa, který v roce 2014 za celé své uvedení na VOD utržil 6,5 milionu, je zjevné, že Capone má šanci vyletět výrazně výš. Ostatně již nyní se pro jeho distributory jedná o nejúspěšnější film. Ještě pár podobných úspěchů v online distribuci a zvěsti o tom, že se filmový trh razantně promění, přestanou být vlhkým snem.

 15 se líbí
Hrozí zánik kin? Až 70 % návštěvníků se podle průzkumu možná nevrátí
Hrozí zánik kin? Až 70 % návštěvníků se podle průzkumu možná nevrátí
24.05.2020 | Streaming novinky

Aktuálně provedený anketní výzkum se podíval na současné nálady amerických návštěvníků kin a jejich pocity z uvažovaného návratu do přítmí kinosálů po přicházejícím uvolňování.

Apple TV+ je zklamáním. Apple mění plán a kupuje staré filmy a seriály
Apple TV+ je zklamáním. Apple mění plán a kupuje staré filmy a seriály
19.05.2020 17:00:00 | Streaming novinky

Ačkoli se streamovací službě od Apple podařilo po delší době konečně získat hit v podobě krimi dramatu Defending Jacob, podle nejnovějších insiderských informací Apple začal nakupovat starší filmy a seriály, aby naplnil svůj katalog něčím divácky zajímavým. Dosavadní výsledky totiž ukazují selhání.

Obraz, za který jste zaplatili. Netflix vrací kvalitu streamu do normálu
Obraz, za který jste zaplatili. Netflix vrací kvalitu streamu do normálu
14.05.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Od března omezil Netflix na žádost EU datový tok svého streamu. Podle informací mnoha zákazníků napříč celou Evropou to vypadá, že se situace pomalu ale jistě vrací k předkoronavirovému období.

Apple TV+ se daří. Minisérie Defending Jacob se stala rekordní
Apple TV+ se daří. Minisérie Defending Jacob se stala rekordní
11.05.2020 | Streaming novinky

CEO společnosti Apple Tim Cook při vyhodnocování čtvrtletních výsledků technologického giganta zmínil i stav streamovací služby Apple TV+. Podobně jako u konkurence měla karanténa na výkon televize pozitivní dopad.