FB pixel TP pixel
Nový Daredevil má datum premiéry. Konkurence odstartuje dřív a má brutální trailer © Disney+

Nový Daredevil má datum premiéry. Konkurence odstartuje dřív a má brutální trailer

Probíhající Comic Con v New Yorku nabídl celou řadu panelů věnujících se novým komiksovým projektům. Na jednom se třeba Tom Hardy konečně potkal s tvůrcem Venoma Toddem McFarlanem. My se ale podívejme, jaké novinky přinesli vrchní tvůrci marvelovek i konkurenčního DC.

Filmové novinky 22. 10. 2024 14:40 | Filmové novinky

Daredevil: Born Again má datum premiéry

Matt Murdock alias Daredevil patří v rámci marvelovských hrdinů mezi ty vůbec nejoblíbenější, trvalo mu ale dlouho, než se prosadil i v nějakém povedenějším hraném projektu. Po osmdesátkové eskapádě s Hulkem a krachu filmu s Benem Affleckem vtrhl na Netflix seriál Daredevil. Pod kreativním dohledem slavného spisovatele Jepha Loeba se Murdock pustil do boje s newyorským podsvětím a v podání Charlieho Coxe se z něj konečně i na obrazovce brutální, tzv. street level hrdina. Kromě Daredevila účinkoval Cox v rámci netflixovského univerza i v minisérii Defenders.

Nový Daredevil má datum premiéry. Konkurence odstartuje dřív a má brutální trailer © Netflix

Po skončení netflixovských seriálů to s Daredevilem, už pod křídly Disney+, nevypadalo zpočátku dobře. Nakonec se ale do akce vrátil představitel arcilotra Kingpina Vincent D'Onofrio, jenž se objevil v seriálu Hawkeye. Na sklonku roku 2021 se v celovečerním filmu Spider-Man: Bez domova objevil i Matt Murdock, jehož opět ztvárnil Charlie Cox. Herec, kterého před lety proslavil film Hvězdný prach, si pouličního hrdinu zahrál znovu i v seriálech She-Hulk: Neuvěřitelná právnička a Echo, nyní se pak konečně vrátí i v plnohodnotném vlastním projektu.

Seriál nazvaný Daredevil: Born Again původně neměl na netflixovské seriály navazovat, Disney ale nakonec ustoupil tlaku fanoušků. Daredevil a Kingpin tedy mohou pokračovat tam, kde jejich boj skončil. A nebudou na to sami, vrací se i Jon Bernthal coby The Punisher, Ayelet Zurer jako Kingpinova milá Vanessa Fisk a také Deborah Ann Woll s Eldenem Hensonem v rolích Murdockových přátel Karen Page a Foggyho Nelsona. Kvůli stávce scenáristů a herců se filmování Born Again zpozdilo, nyní ale víme, že nás čeká v dohledné době - na Disney+ odstartuje 4. března 2025.

Nový vesmír DC odstartuje v prosinci

Pár měsíců před Daredevilovým očekávaným návratem začne i nová série od konkurence - DCU pod tvůrčím dohledem šéfů DC Studios Jamese Gunna & Petera Safrana. Coby start si tito dva pánové zvolili animovaný seriál jménem Creature Commandos, jenž na Maxu uvidíme od 5. prosince. Na Comic conu byl promítnut nový trailer, který slibuje eRkovou řežbu ve stylu úspěšných animáků Harley Quinn nebo Kite Man.

Creature Commandos je sice první projekt DCU, částečně ale navazuje na DCEU. Pokud vás to mate, nejste sami. Gunn totiž na panelu oznámil, že některé události ze zaniknuvšího DCEU totiž budou i v nové sérii kánon, takže teď se v tom vyznejte. Jinak ale animák nabídne trochu jinou Suicide Squad - plnou nelidských (anti)hrdinů. Hlasy postav si střihnou Viola Davis, Frank Grillo, Indira Varma nebo David Harbour, nechybí ani režisérův bratr Sean Gunn a další jeho dřívejší spolupracovníci ze Strážců galaxie jako Michael Rooker či Linda Cardellini. Se všemi herci se počítá i do hraných projektů, které budou následovat krátce po premiéře Creature Commandos. V červenci 2025 očekávejme nového Supermana, následně další řadu Peacemakera a poté Lanterns. Podle Gunna tvoří všechny tyto projekty souvislou sérii, ale každý je svým způsobem originální. Přejme tedy vizionáři úspěchy a doufejme, že DCU bude mít větší životnost a konzistenci než mrtvé DCEU.

Zdroj: DC / Marvel

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  1 040 zobrazení   32 se líbí
Venom 3 je absolutně šílený a velkolepý. Kritici neskrývají šok ze zábavné stupidity
Venom 3 je absolutně šílený a velkolepý. Kritici neskrývají šok ze zábavné stupidity
22.10.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Už tento čtvrtek vtrhne do kin závěr trilogie o antihrdinovi Venomovi a jeho lidském souputníkovi Eddiem Brockovi. Herec Tom Hardy se s rolí loučí v bláznivém akčňáku, který je stejně hloupý jako zábavný.

Evropská Hra o trůny ve velkolepém traileru. Na historickém seriálu se pracovalo 10 let
Evropská Hra o trůny ve velkolepém traileru. Na historickém seriálu se pracovalo 10 let
22.10.2024 12:20:00 | Filmové novinky

V Cannes si odbyl světovou premiéru výpravný historický seriál Rise of the Raven. Evropský koprodukční projekt, který vznikal 10 let, sleduje životní cestu velitele uherské armády Jana Hunyadiho, který se postavil osmanské hrozbě. Trailer slibuje mocenské intriky, romanci i velkolepé kruté bitvy.

Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží
Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží
21.10.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. je v posledních letech mezi hollywoodskými filmaři považováno za padoucha, který přes peníze nevidí nic jiného. Nyní se značného pohrdání dočkala režijní a herecká legenda Clint Eastwood.

Sériový vrah ji zabije za 20 minut. Novinka Netflixu se odehraje v reálném čase
Sériový vrah ji zabije za 20 minut. Novinka Netflixu se odehraje v reálném čase
21.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix již za pár dní uvede zajímavou thrillerovou novinku z dílny producenta Sama Raimiho, ve které bude mladá dívka prchat před sériovým vrahem. Nebude to ale mít jednoduché, protože jí v žilách začne proudit paralyzující látka. Jako diváci navíc vše uvidíme v reálném čase.