FB pixel TP pixel
Netflix pláče. Disney+ výrazně navyšuje počet předplatitelů a giganta dotahuje © Marvel Studios

Netflix pláče. Disney+ výrazně navyšuje počet předplatitelů a giganta dotahuje

Poslední z velkých streamingových hráčů oznámil svoje kvartální výsledky, a je to radostné čtení pro akcionáře Walt Disney Company. Služba Disney+ přidala za poslední 3 měsíce 8 milionů nových předplatitelů a celkově už jich má celosvětově 138 milionů. Černý Petr tak zůstává pouze Netflixu, který jako jediný z velkých hráčů v poslední době klesl.

14. 5. 2022 8:00 | Streaming novinky

Napjatě očekávané výsledky Disney+ jsou tu a všem se dost ulevilo. Zatímco analytici odhadovali růst jen něco přes 5 milionů, Disney+ překonal očekávání a přidal hned 7,9 milionů nových zákazníků. Rostly všechny tři hlavní regiony - v USA a Kanadě si Disney připsal přírůstek 1,5 milionů (celkem 44,4), v Latinské Americe, Evropě či Austrálii šlo číslo nahoru o 2,2 milionů (celkem 43,2) a podobně jako v předchozích obdobích je tahounem opět jihovýchodní Asie, kde Disney působí pod značkou Hotstar. Tam už je číslo přes 50 milionů, skoro o pět milionů více než v prosinci. Celkové číslo už je tak na hranici 137,7 milionů a Disney+ tak potvrzuje celosvětovou pozici číslo dva za Netflixem.

Netflix pláče. Disney+ výrazně navyšuje počet předplatitelů a giganta dotahuje © FlixPatrol

Ten zůstává osamocený ve své krizi. Jako jediný z velkých hráčů klesl v prvním čtvrtletí o 200 tisíc (nebýt stažení z Ruska, vyrostl by o půl milionu) a hlavně si sám sobě projektuje další ztrátu 2 miliony v období duben až červen. Rostlo HBO Max (nyní 76,8 milionů) i menší služby jako Paramount+ (39,6 milionů) či Peacock (13 milionů). Otázkou je co dva technologičtí giganti jako Amazon, který prozradil svoje čísla o Prime Video naposledy loni v dubnu (200 milionů), a Apple, jehož počty předplatitelů Apple TV+ jsou supertajné a existují pouze kvalifikované odhady (max 40 milionů). Disney+ jde nyní stále odvážně po pozici celosvětové jedničky a má slušně nabito.

Netflix pláče. Disney+ výrazně navyšuje počet předplatitelů a giganta dotahuje © FlixPatrol

Poslední kvartál táhly na Disney+ hlavně novinky jako pixarovka Proměna. Do probíhajícího čtvrtletí spadne víceméně marvelácký Moon Knight či Obi-Wan Kenobi a do následujícího čerstvý kinohit Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, kterého se online dočkáme během léta. Pod Disney také patří další streamovací služby, jednak sportovní ESPN+ (celkem 22,3 milionů) a pak i Hulu (celkem 45,6 milionů), která sice nerostla jak se čekalo, ale pořád je to pohyb nahoru. Investoři mohou mít radost i při pohledu na celkovou kondici firmy, stoupá jak sekce parků, tak televizní stanice. Jediné příjmy dolů jsou z licencí dalším stranám, což je daň za stahování věcí k sobě na své platformy, šéf Bob Chapek otevřeně napsal, že neposkytováním svých filmů a seriálů Netflixu či dalším přišel Disney o miliardu.

Netflix pláče. Disney+ výrazně navyšuje počet předplatitelů a giganta dotahuje © Marvel Studios

Disney+ cítí šanci být první, agresivně se tedy půjde po Netflixu s levnější variantou předplatného, která bude ale doplněná reklamou. Z myšlenky se nejpozději do konce roku stanou v USA činy. A nezapomínejme na tu nejlepší zprávu, už za měsíc se rozjede velká expanze, od Česka přes Polsko až po Blízký východ či Severní Afriku. 14. června se konečně po téměř třech letech dočkáme i my. A od včerejšího dne se už můžete dokonce registrovat a udělat si akční roční předplatné.

Zdroj: THR

 3 854 zobrazení   484 se líbí
Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Kolik lidí okrádá Netflix? Nový průzkum sdílení hesel přinesl zarážející výsledky
Kolik lidí okrádá Netflix? Nový průzkum sdílení hesel přinesl zarážející výsledky
08.05.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Sdílením hesla se vždy vystavujeme riziku. Navzdory této skutečnosti je sdílení hesel ke streamovacím službám, jako je Netflix, zcela běžné. Společnost Beyond Identity proto udělala průzkum mezi tisícovkou Američanů, kterých se ptala právě na to, zda své účty sdílí s někým dalším.

Ztráta zájmu o Netflix zůstává výjimkou, i Paramount+ hlásí lepší čísla
Ztráta zájmu o Netflix zůstává výjimkou, i Paramount+ hlásí lepší čísla
04.05.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Další z hlavních hráčů streamingových válek publikoval svoje čísla o předplatitelích a jsou to opět nárůsty. Paramount+ si podle své korporátní matky předplácí už téměř 40 milionů lidí, téměř o 7 milionů více než na konci roku 2021. Zatím pokles tedy postihl pouze Netflix a čeká se, jak příští týden dopadne Disney+ a Hulu.

Batman slaví na HBO úspěch. Nejsledovanějším kinohitem se ale nestal
Batman slaví na HBO úspěch. Nejsledovanějším kinohitem se ale nestal
28.04.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Podle prvních zveřejněných průzkumů měřících televizní sledovanost musí mít u HBO radost. Temný komiksový hrdina Batman po úspěšném tažení v kinech totiž řádí i na HBO Max.

Nový šéf HBO si rýpnul do Netflixu a nastínil svou bojovou strategii
Nový šéf HBO si rýpnul do Netflixu a nastínil svou bojovou strategii
27.04.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Šéf nově vzniklé společnosti Warner Bros Discovery David Zaslav se v posledním rozhovoru vyjádřil k povzbudivým výsledkům HBO Max, nastínil plány společnosti a rýpnul si do Netflixu.