FB pixel TP pixel
Kriminálka Docent na ČT skončila. Nahradí ji krimi megahit, Prima chystá hru s Kotkem © Česká televize

Kriminálka Docent na ČT skončila. Nahradí ji krimi megahit, Prima chystá hru s Kotkem

Česká televize má za sebou první velký hit letošního podzimu. Kriminální minisérie Docent se úspěšně vrátila na obrazovky a zaujala se svými epizodami více než milion diváků. Nyní ji nahradí starší kriminální hit.

České novinky 17. 9. 2024 17:45 | České novinky

Kriminální minisérie Docent se objevila na obrazovkách České televize poprvé loni v únoru. Diváci si ji oblíbili natolik, že už o rok a půl později dorazilo třídílné pokračováním, v němž diváky znovu bavili Ivan Trojan, Tereza Ramba, či Ondřej Vetchý s Markem Taclíkem. Docent se stal po následující týdny fenoménem nedělních večerů a sklízel sledovanost přesahující 1 milion diváků, což je hranice, která dělí velký hit od megahitu.

Česká televize si ale nedá od nedělních kriminálek pokoj, i když nenabídne nové epizody. Na obrazovky totiž na šest týdnů vrátí jeden z nejoblíbenějších seriálů posledních let, kriminálku Devadesátky s Ondřejem Sokolem či Martinem Fingerem. Devadesátky vstoupily na obrazovky poprvé v červnu roku 2022 a nabídly divákům adaptace stěžejních policejních případů první poloviny 90. let v České republice. Došlo mimo jiné na Ivana Jonáka nebo orlické vrahy.

Česká televize seriál nasadí do hlavního vysílacího času již příští neděli, tj. 22. září ve 20:10. Od 21:15 pak na Devadesátky naváží epizody další reprízy Strážmistr Topinka. Připomeňme, že Devadesátky byly skutečným fenoménem předloňského roku, kdy si je zaplo i přes 2 miliony diváků. Takové číslo je v Česku naprosto ojedinělé, obvykle se sledovanost velkých hitů pohybuje okolo 1,2 milionů sledujících. Česká televize teď nepochybně doufá, že reprízy udrží velkou část svých původních diváků a ty, kteří si seriál zatím nepustili. Otázkou zůstává, zda reprízy Devadesátek budou dost na poražení nových epizod Policie Modrava na komerční Nově. Alternativně se k neděli staví televize Prima, která nasadí premiéru nové televizní hry Zrádci s Vojtou Kotkem.

Zdroj: Mediaguru / FTV Prima / Česká televize / TV Nova

 1 545 zobrazení   2 se líbí
Serial Killer odhaluje nejlepší české seriály nadcházející sezóny. Děsivá Studna je jen začátek
Serial Killer odhaluje nejlepší české seriály nadcházející sezóny. Děsivá Studna je jen začátek
14.09.2024 12:35:00 | České novinky

Sedmý ročník festivalu Serial Killer začíná už za dva týdny v Brně a představí na tři desítky seriálových titulů z celé Evropy. Premiéru si zde odbyde očekávaný Voyo originál Studna, ale v programu najdete i další zajímavé kousky z celé Evropy. A my budeme při tom!

Filmoví piráti si zoufají. Po Ulož.to padly další tři služby s ilegální nabídkou filmů a seriálů
Filmoví piráti si zoufají. Po Ulož.to padly další tři služby s ilegální nabídkou filmů a seriálů
12.09.2024 16:35:00 | České novinky

Nejprve loni skončilo veřejné sdílení na internetové platformě Ulož.to, nyní komerční televizní stanice donutily další uložiště přestat nabízet jejich obsah. Po Fastshare.cloud nově přistoupily k dohodě i provozovatelé služeb eDisk a Sledujteto.

Telenovela ZOO má nástupce. Prima odhalila nový seriál o vztazích
Telenovela ZOO má nástupce. Prima odhalila nový seriál o vztazích
11.09.2024 17:30:00 | České novinky

Televize Prima vstoupila začátkem podzimu se seriálem ZOO do závěrečné rovinky. Aktuálně zbývá odvysílat několik posledních epizod, a tak si řada diváků kladla otázku, co přijde po Evě Burešové a dalších hercích z oblíbeného prostředí zvířátek. Nyní už víme, že nás čeká novinka o přátelství, kde romantika možná půjde trochu do pozadí.

Nejprovokativnější pořad v Česku je zpátky. Představil novou drbárnu ze zákulisí
Nejprovokativnější pořad v Česku je zpátky. Představil novou drbárnu ze zákulisí
06.09.2024 7:00:00 | České novinky

Nova a Voyo rozjíždí svůj podzimní program slibující spoustu hitů opravdu naplno. Po roce se opět vrací populární Love Island, který letos slibuje být ještě žhavější, smyslnější a provokativnější.