FB pixel TP pixel
Duna 2 je online po 45 dnech v kinech. Víme, kde si ji přehrát v nejlepší kvalitě © Warner Bros.

Duna 2 je online po 45 dnech v kinech. Víme, kde si ji přehrát v nejlepší kvalitě

Na velkolepou druhou část pravděpodobně nejlepší sci-fi letošního roku už nemusíte chodit do kina. Pakliže vyznáváte pohodlí domova, v nejvyšší možné kvalitě je Duna: Část druhá dostupná i online.

Filmové novinky

Epické zakončení adaptace původní knihy Franka Herberta Duna vstoupilo do kin teprve 29. února letošního roku, již po měsíci a půl je ale dostupné online. A to nikoliv v pirátských kopiích, ale v legální distribuci ve fantastické audiovizuální kvalitě včetně bonusů. Jak je to možné? Těžko říct, jestli studio Warner Bros. Duně zase tolik nefandilo a nevěřilo, že by se z filmu mohl stát takový fenomén, který v kinech utrží během pár týdnů 700 milionů dolarů a skoro dvojnásobně překoná celkové tržby prvního dílu. Každopádně si ale nyní film můžete užít i doma a nemusíte se cítit provinile.

Snímek Duna: Část druhá je aktuálně dostupný na Apple TV (bývalé iTunes), na YouTube (bývalé Google Play) nebo na Rakutenu. Z hlediska vynaložených financí a kvality se nejvíce vyplatí právě první možnost. Ostatně Apple TV nenabízí jen film ve 4K s Dolby Vision a Dolby Atmos, ale také 100 minut bonusových materiálů, včetně čtyř "Filmbooků" zaměřených na různé aspekty filmu, jako je drahocenná voda nebo tajemná Ctihodná matka. Dále nebudou chybět krátké dokumenty o hereckém obsazení, výcviku Fremenů, budování světa Fremenů, hledání lokací pro Dunu, jízdě na červech či proměně Feyda. To vše za cenu 399 Kč. Je ale také možné časově omezené zapůjčení za 329 Kč, což je překvapivé, protože první Dunu na Apple TV zapůjčit nelze a vyjde vás na 279 Kč. Apple rovněž nabízí možnost zakoupit oba filmy v bundlu za 599 Kč.

Verzi ve 4K a s Dolby Atmos nabízí i Rakuten, ten už chce ale za nákup 430 Kč a za zapůjčení 410 Kč. Součástí navíc nejsou bonusové materiály. Na YouTube je rovněž dostupná 4K verze, ceny jsou stanoveny na 420 Kč při koupi a 330 Kč při zapůjčení. Ani zde nejsou bonusové dokumenty dostupné. Kde naopak bonusy dostupné budou, to jsou samozřejmě fyzické nosiče, které nově evidujeme i v naší databázi díky e-shopu Blu-shop. Fyzické nosiče jako Blu-ray a 4K Ultra HD Blu-ray budou k dostání od 29. května 2024 a aktuálně jsou dostupné předobjednávky jak obyčejných amaray edic, tak limitovaných steelbooků. Ideální nabídka pro fajnšmekry.

Zdroj: Apple TV / Filmtoro / YouTube / Rakuten / Variety

Za hranicí číhá tajuplná černá díra. Skvělý trailer láká na návrat populární sci-fi
Za hranicí číhá tajuplná černá díra. Skvělý trailer láká na návrat populární sci-fi
16.04.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Před dvěma lety dorazil na streamovací platformu Prime Video vizuálně podmanivý mysteriózní sci-fi western Za hranicí s Joshem Brolinem v hlavní roli. Amazon nyní v traileru plném napětí a tajemství láká na druhou řadu.

Jeden z nejlepších špionážních seriálů se konečně vrátí. Fanoušci se dočkají po 9 letech
Jeden z nejlepších špionážních seriálů se konečně vrátí. Fanoušci se dočkají po 9 letech
15.04.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Ač si naše srdce získal jako bůh lsti a špatností, mnozí diváci by za svou nejoblíbenější roli Toma Hiddlestona neoznačili Lokiho z marvelovského multiverza, ale tajného agenta Jonathana Pinea ze série Noční recepční.

Zapomeňte na Iron Mana! Downey naprosto září v novém špionážním thrilleru od HBO
Zapomeňte na Iron Mana! Downey naprosto září v novém špionážním thrilleru od HBO
15.04.2024 15:35:00 | Filmové novinky

Na HBO Max je nově k vidění špionážní minisérie Sympatizant s Robertem Downeym Jr. Podle prvních reakcí kritiků bychom si seriál neměli nechat ujít. Těšit se máme na skvělou satiru, komplexní drama a uhrančivý Downeyho výkon.

Z Netflixu dnes zmizí 19 filmů. Končí Gentlemani a brzy i další hity
Z Netflixu dnes zmizí 19 filmů. Končí Gentlemani a brzy i další hity
14.04.2024 14:30:00 | Filmové novinky

S polovinou měsíce z Netflixu pravidelně odchází celá řada akvizičních titulů, tedy snímků, které si Netflix pořídil od hollywoodské konkurence na obvykle půlroční, roční či dvouletou licenci. Pojďme se podívat, které snímky končí již za pár hodin a na které dojde řada v dalších dnech.