FB pixel TP pixel
Sci-fi Fallout trhá rekordy. Je druhým nejsledovanějším seriálem v historii Amazonu © Amazon Studios

Sci-fi Fallout trhá rekordy. Je druhým nejsledovanějším seriálem v historii Amazonu

Seriálový Fallout se těší přízni fanoušků i kritiků. Nová čísla sledovanosti zveřejněná Amazonem pak potvrzují, že očekávaná sci-fi novinka drtí konkurenci a jedná se o jeden z největších hitů služby Prime Video.

Filmové novinky

Seriál Fallout – stejně jako loni The Last of Us – dokazuje, že videoherní adaptace konečně našly správný adaptační klíč. Dobře odvedenou práci dokáží pak hráči i nově přilákaní fanoušci náležitě ocenit. Série z pera Jonathana Nolana, který si zde spravil chuť po nevydařeném ukončení Westworldu, má skvělé ohlasy. Na serveru Rotten Tomatoes se pyšní vysokým skóre 93 % pozitivních recenzí a 89 % divácké spokojenosti. Nově zveřejněná čísla sledovanosti pak potvrzují úspěch i co se výkonnosti a sledovanosti týče.

Podle dat Amazonu měl seriál přilákat za prvních 16 dní své dostupnosti 65 milionů diváků. To z něj dělá druhý nejsledovanější titul v historii platformy a vůbec nejsledovanější titul od debutu Prstenů moci v roce 2022. Amazon Prime také uvádí, že sci-fi pecka je jeho vůbec nejsledovanějším seriálem ve věkové skupině mezi 18 a 34 lety, a navíc, že 60 % diváků seriálu pochází ze zemí mimo Spojené státy. Velké fanouškovské základny se vyklubaly zejména ve Velké Británii, Francii nebo Brazílii.

Čísla trumfují i Netflix, má to ale háček

Netflix by mohl závidět. Za stejnou dobu dle oficiálních dat streamovacího giganta zhlédlo např. seriál Avatar: Legendu o Aangovi 52 milionů diváků, Getlemany 44 milionů diváků a Problém tří těles „pouhých“ 34 milionů diváků. Předplatitelská základna Amazonu by dle odhadů měla být dokonce až o čtvrtinu menší, takže postapokalyptická jízda protkaná signifikantním humorem vskutku vítězí na plné čáře.

Je ale záhodno poznamenat, že Amazon zatím nikde nezveřejnil žádné údaje o tom, jak diváky počítá. Zda stačí zapnout jen pár minut dílu nebo je potřeba jej dokoukat celý, nebo dokonce dokončit celou sérii. V ohledu měření je tedy Netflix stále transparentnější. Tak jako tak Falloutu však nelze upřít obří úspěch, který byl po zásluze odměněn, a to druhou řadou, které se snad dočkáme co nejdříve.

Zdroj: Variety

Reklama
Lví král 2 ve velkolepém traileru odhaluje vzestup Mufasy. Vrátí se i Timon s Pumbou
Lví král 2 ve velkolepém traileru odhaluje vzestup Mufasy. Vrátí se i Timon s Pumbou
29.04.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Pět let po „hrané“ verzi disneyovské klasiky Lví král přichází nikým příliš očekávané pokračování, které jednak ukáže dospělého Simbu s jeho rodinou, více se však zaměří na minulost jeho otce a jeho vzestup z nicotného lvíčete v moudrého vůdce africké fauny.

Nečekaná smrt v Simpsonových zaskočila fanoušky. Producent se omlouvá
Nečekaná smrt v Simpsonových zaskočila fanoušky. Producent se omlouvá
28.04.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Na tuzemském Disney Plus je dostupných prvních 10 epizod 35. řady Simpsonových a v USA jsou diváci napřed. Aktuálně mají za sebou 15. epizodu, která usmrtila jednu z nejstabilnějších postav seriálu. A někteří fanoušci úmrtí nenesou lehce.

Sci-fi průšvih Netflixu: Novou vesmírnou ságu poráží i romantika s Evou Burešovou
Sci-fi průšvih Netflixu: Novou vesmírnou ságu poráží i romantika s Evou Burešovou
28.04.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Měla to být další velká série Netflixu. Sci-fi Rebel Moon však zatím vypadá spíše na další průšvih, který si streamer za rámeček nedá. Novinka Zacka Snydera s podtitulem Jizvonoška totiž rychle padá v žebříčcích popularity a poražena je i romantikou s Evou Burešovou.

Netflix pohřbívá Zaklínače. Zrušení hlavního seriálu zabilo další chystané projekty
Netflix pohřbívá Zaklínače. Zrušení hlavního seriálu zabilo další chystané projekty
28.04.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix před několika dny oznámila, že končí se seriálem Zaklínač. Aktuálně začíná natáčení závěrečných dvou řad, které proběhne najednou. Netflix nad Sapkowského ságou láme pomyslnou hůl kompletně a ruší i další projekty s ní spojené.