FB pixel TP pixel
Nový Šílený Max je velkolepý a jiný než Zběsilá cesta. Kritici jsou nadšení, ale varují © Warner Bros.

Nový Šílený Max je velkolepý a jiný než Zběsilá cesta. Kritici jsou nadšení, ale varují

První reakce na nejnovější počin George Millera z postapokalyptické pustiny jsou tady. Furiosa: Sága Šíleného Maxe podle kritiků slibuje vizuálně ohromující jízdu s dechberoucí akcí. Diváci mají ale očekávat jiný filmový zážitek než nabídla předchozí velkolepá Zběsilá cesta.

Filmové novinky

Po sci-fi Království Planeta opic, které právě vstoupilo do kin, nás v setmělých sálech již za dva týdny čeká další postapokalyptické sci-fi – Furiosa: Sága Šíleného Maxe od režisérského vizionáře George Millera. Po Charlize Theron převezme roli Furiosy Anya Taylor-Joy, která se v příběhu odehrávajícím se 15 let před Zběsilou cestou bude mstít lstivému válečnému lordovi, kterého ztvárnil excentrickým způsobem Chris Hemsworth. Kinaři určitě doufají, že chystaný akční spektákl přinejmenším zopakuje tržby předchozího dílu, který si globálně odnesl 380 milionů dolarů. Nalákat diváky mohou první reakce kritiků, které snímek s mírnými výhradami chválí.

Furiosa je prý silný, dojemný a drsný příběh o pomstě uprostřed zdivočelého světa s pohlcujícím vizuálem a dokonalými herci. Anya Taylor-Joy vytvořila vlastní a intimnější verzi Furiosy, přesto je stále uvěřitelnou drsnou bojovnicí. Hemsworth je v roli záporáka parádní a svou roli si užívá. Mnozí recenzenti ale varují, že by se diváci měli připravit na trochu jiný film, než byla předchozí Zběsilá jízda, která je mnohými považovaná za jeden z nejlepších akčních filmů tohoto století.

Furiosa totiž vypravěčsky i dramaturgicky zvolila jiné tempo a nevyrovná se velkoleposti Šíleného Maxe s Tomem Hardym. Většinově ale kritici odlišný přístup oceňují a přirovnávají Furiosu spíše k prvním dvěma Šíleným Maxům. Nemáme se ale bát, Furiosa je prý stále svébytnou akční bestií, která se vyžívá v přehnané akci a postavách. Jak píše Simon Thompson z The Wrap: „Furiosa vás pohltí. Chvílemi se zdá, že téměř přesahuje plátno IMAXu, je TAK velká – a přesto má chvílemi hluboce působivou komorní atmosféru.“ V kinech se o kvalitách filmu můžeme přesvědčit od 23. května.

Zdroj: THR

Apokalypsa, která bere dech. Video nové Planety opic odhaluje prvních pět minut filmu
Apokalypsa, která bere dech. Video nové Planety opic odhaluje prvních pět minut filmu
08.05.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Ve čtvrtek 9. května dorazí do kin trikový velkofilm Království Planety opic, který bude vyprávět příběh odehrávající se 300 let po událostech předchozí trilogie. Zemi již naplno ovládly opice a lidstvo živoří. Příroda také pohltila lidské stavby, což nabízí úchvatné nové scenérie. Naplno je odhaluje prvních pět minut z filmu.

Sci-fi Dark od Netflixu má nástupce. Chválená novinka s alternativními realitami vám pocuchá mozek
Sci-fi Dark od Netflixu má nástupce. Chválená novinka s alternativními realitami vám pocuchá mozek
08.05.2024 12:50:00 | Filmové novinky

Že se žánru sci-fi mnohem více daří na streamovacích platformách (a především v seriálové formě), to není žádná novinka. Nyní má čerstvé želízko v ohni služba Apple TV+, která se v posledních letech stala domovem nejednoho vydařeného žánrového projektu. A zdá se, že Temná hmota kvalitně rozšíří dosavadní portfolio.

Wednesday 2 mění obsazení. Potvrzuje to první video Netflixu
Wednesday 2 mění obsazení. Potvrzuje to první video Netflixu
07.05.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Natáčení druhé řady megahitu Netflixu Wednesday konečně začalo. S oznámením přišla samotná streamovací služba, která v prvním oficiálním videu potvrdila i změny v obsazení. Diváci přijdou o jednu z oblíbených postav první řady.

Kriminální hit Vedlejší produkt končí. Nahradí ho ulhaná Bohdalová z gulagu
Kriminální hit Vedlejší produkt končí. Nahradí ho ulhaná Bohdalová z gulagu
07.05.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Už v nedělí 12. května vyvrcholí nejnovější kriminální hit České televize Vedlejší produkt. Novinka s Tomášem Maštalírem a Martinem Hofmannem si drží stabilní sledovanost přes milion diváků. Česká televize seriál nahradí dramatickou novinkou o pravdě a lži s Jiřinou Bohdalovou.