FB pixel TP pixel
Knižní Hra o trůny se konečně hýbe kupředu. Martin je ale nespokojený se sebou i seriály © Max

Knižní Hra o trůny se konečně hýbe kupředu. Martin je ale nespokojený se sebou i seriály

George R.R. Martin přinesl fanouškům nečekanou novinku. Učinil pokrok v psaní svého masivně očekávaného pokračování ságy Píseň ledu a ohně. Nových stránek se údajně dočkalo jak šesté pokračování Vichry zimy, tak pokračování Rodu draka. Autor však, jak je u něj běžným zvykem, opět není všeobecně spokojený.

Zajímavosti 16. 9. 2024 18:00 | Zajímavosti

Na svém blogu Not a Blog se George R.R. Martin pochlubil, že se mu konečně podařilo s Vichry zimy citelně pohnout o tolik, aby to stálo za řeč. Nové stránky dnes zřejmě nejočekávanější fantasy knihy však nevznikly snadno. Martin přiznal, že psaní nejde podle plánu: „Psaní mi dalo zabrat, a i když jsem sepsal několik nových stránek jak pro Vichry zimy, tak pro Krev a oheň (pokračování Krve & ohně, druhá část mé targaryenské historie), byl bych spokojenější, kdyby to bylo mnohem víc.“

Populární autor v poslední době přišel s celou řadou důvodů, proč své plánované knihy v uplynulých letech nepíše ani zdaleka takovým tempem, jak od něj čtenáři očekávali. Svou neschopnost najít v psaní opět „útěchu“ do velké míry hází na fakt, že zas a znovu působí jako výkonný producent u seriálových adaptací svých knih, které jej i vzhledem k pokročilejšímu věku stojí nejen mnoho času, ale také cenné energie. Sám přiznal, že většinu uplynulých měsíců strávil všemožnými televizními projekty od chystané „nové Hry o trůny“ v podobě Rytíře sedmi království až po seriál Dark Winds.

Jeho frustraci z televizních projektů nedávno podnítila také druhá řada Rodu draka, v níž tvůrci provedli několik změn, které autora předlohy rozhodně nepotěšily. Na svém bloku proto zveřejnil vcelku rozezlený text, v němž rozhodně kritikou na adresu HBO i showrunnera Ryana Condala nešetřil. Ten vzápětí raději smazal, možná proto, že mu cosi v mysli poradilo, že dráždit streamovací službu není nejlepší nápad. Nic to však nemění na faktu, že všechny tyto drobné kauzy odvádějí jeho pozornost od toho hlavního – dokončení knih, na které zoufale čekají všichni fanoušci Hry o trůny v naději, že jim konečně přinesou pokračování hodné tohoto velkolepého příběhu.

Zdroj: Not a Blog

Reklama  6 073 zobrazení   14 se líbí
Prodloužené verze Vetřelců nejsou lepší filmy. Dvojka je moc doslovná
Prodloužené verze Vetřelců nejsou lepší filmy. Dvojka je moc doslovná
21.08.2024 13:00:00 | Zajímavosti

Vetřelec je fenomén známý pro celou řadu trademarků. Jedním z nich je také fakt, že každý film z původní vetřelčí série s Ripleyovou se dočkal své rozšířené verze, kterou každý správný fanoušek slintajícího xenomorfa velebí a ctí. Koneckonců, prodloužená stopáž vnáší do notoricky známých sci-fi hororů zcela nové prvky, mění vyznění celých scén a dodává filmům novou perspektivu. Je to ale pro filmy jako takové dobře?

Hra o trůny nekončí! Blíží se 5 nových fantasy seriálů ze Západozemí a nejslavnější Targaryen
Hra o trůny nekončí! Blíží se 5 nových fantasy seriálů ze Západozemí a nejslavnější Targaryen
08.08.2024 14:30:00 | Zajímavosti

Rod Draka se navzdory pár zádrhelům zdá být poměrně důstojným nástupcem Hry o trůny. Služba Max (a také HBO) však nechce, abychom na další nálož fantasy ze Západozemí museli do budoucna vždy čekat celé dva roky. Chystá proto nemalou várku dalších spin-offů, z nichž dva už jsou stoprocentně potvrzené a další tři čekají na schválení.

Nejhorší konec od Hry o trůny: Rod draka se vysmál fanouškům. Celou dobu lhal
Nejhorší konec od Hry o trůny: Rod draka se vysmál fanouškům. Celou dobu lhal
05.08.2024 15:00:00 | Zajímavosti

Na základě traileru i dosavadního průběhu vše nasvědčovalo tomu, že finále 2. řady seriálu Rod draka přinese po slabší druhé polovině konečně další třaskavý posun války kupředu. Namísto toho však přišla další konverzační 70minutovka, která sice místy chytla za srdce, ale pocitově patřila o 1 až 2 díly nazpět.

Nejlepší díl Rodu draka odkryl zásadní detaily i změny vůči knize. Co jste přehlédli?
Nejlepší díl Rodu draka odkryl zásadní detaily i změny vůči knize. Co jste přehlédli?
09.07.2024 12:00:00 | Zajímavosti

Čtvrtý díl druhé řady Rodu draka aktuálně právem sklízí aplaus jako to nejlepší, co zatím seriál předvedl. Tanec draků je tady a první opravdový náznak krutých bitev draků i jejich jezdců na pozadí ohořelých těl a brnění obyčejných pěšáků stál za to. Mimo hlavní dění však epizoda přinesla několik menších, ale podstatných detailů, které byste si měli zapamatovat.