FB pixel TP pixel
Výsledky HBO MAX překonaly očekávání, služba k nám přijde později © Warner Bros.

Výsledky HBO MAX překonaly očekávání, služba k nám přijde později

Včera večer zveřejnil svoje kvartální výsledky další streamingový obr, akcionáři HBO a Warnerů mohou být díky vyššímu růstu aktuálně spokojenější než v Netflixu. Kromě oznámení původního obsahu a dalších novinek ale přišla také jedna nemilá zpráva - spouštění HBO MAX u nás se posouvá.

Streaming novinky

Toto úterý vypustil ne úplně lichotivé výsledky Netflix a jak jsme slíbili, máme tu tento týden ještě výsledky WarnerMedia resp. HBO MAX. Podle výroční zprávy přidalo HBO MAX 2,85 milionů nových předplatitelů jen v USA a celkově včetně klasického HBO má na tomto trhu již 47 milionů předplatitelů. To je téměř o 11 milionů více než ve stejném období loni. Celosvětově má HBO, HBO GO a HBO MAX 67,5 milionů předplatitelů, což je nárůst o 12 milionů za poslední rok. Všechny čísla jsou více než čekali samotní Warneři či trh, takže samozřejmě spokojenost na všech frontách.

Výsledky HBO MAX překonaly očekávání, služba k nám přijde později © Warner Bros.

Do konce roku čekají u Warnerů nárůst na 70-73 milionů, který potáhne nejen nedávné spuštění v Latinské Americe (ještě se k němu vrátíme), ale také uvedení levnějšího plánu za 10 dolarů měsíčně místo 15, kde se ale diváci musí spokojit s reklamami. Kolik z nich už tento plán má Warneři neprozradili. Jen doplníme, že Netflix aktuálně reportoval celosvětově za období duben-červen jen 1,5 milionů nových předplatitelů celosvětově (v USA dokonce klesl), ale meziročně přidal mnohem lepších 17 milionů. Je však nutné podotknout, že Netflix má absolutně jiná čísla (aktuálně 209,5 miliónů) a z mála se roste rychleji než když jste na vrcholu. Warneři také do svých čísel počítají přírůstky kabelových předplatitelů, tedy ne nutně jen lidí, kteří šli přímo na web HBO MAX, ale získali ho “zdarma” ke svému klasickému HBO.

Šéfové Warnerů si pochválili nasazení trháků jako Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat nebo Wonder Woman 1984 ve stejný den do kin i na HBO MAX a potvrdili, že právě tyto blockbustery táhly příval nových předplatitelů. Zároveň také dodali, co se bude dít příští rok, kdy tento model Warneři opustí a opět se vrátí ke klasickému uvedení “kino-pauza-streaming”. Proto se do příštího roku chystá podle všeho 10 exkluzivních Warner Bros filmů, které uvidíme jen na HBO MAX. Určitě mezi nimi nebudou trháky jako nový Batman, další DC komiksovky Black Adam, Flash, Aquaman 2 či pokračování Fantastických zvířat, které mají mít klasickou kinopremiéru a teprve po 45 dnech (bývalo 90) půjdou na stream. Zatím nevíme, co to bude, protože vedle těchto pecek žádné další novinky Warneři neoznámili. Budou se ale samozřejmě spoléhat na klasický seriálový HBO obsah, ve výroční zprávě se pro rok 2022 potvrdilo nasazení prequelu Hry o trůny s názvem Rod draka a také další vytěžování DC komiksů, jakým bude nový seriál ze světa Sebevražedného oddílu The Peacemaker.

Výsledky HBO MAX překonaly očekávání, služba k nám přijde později © Warner Bros.

Tak trochu pod čarou, ale pro nás jako kritická zpráva, zaznělo také v oznámení, jak to bude s další expanzí. Na konci června se spustilo HBO MAX ve Střední a Jižní Americe, na řadě do konce roku teď měla být Severní, Jihozápadní, Střední a Východní Evropa. Spuštění se mělo odehrát v období září až listopad, ale teď se podle všeho má posunout termín až do začátku roku 2022. Warneři to zdůvodňují tím, že nechtějí “expanzi uspěchat” a prioritou pro ně je získávání uživatelů v Latinské Americe a další technické investice do platformy. Warneři víceméně přiznali, že se spuštěním v daných teritoriích potřebuje lokální obsah ušitý na míru a také lokální jazykovou podporu a dokud tohle vše nebudou mít, raději start odloží. Česká pobočka HBO posunutí na začátek roku 2022 už potvrdila, brzy máme čekat oficiální informace o přesném termínu, kdy se HBO MAX u nás dočkáme.

 3 093 zobrazení  
Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače?
Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače?
21.07.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Netflix konečně fanouškům odhalil dlouho očekávaný první trailer na druhou řadu seriálu Zaklínač. A co je hlavní, v dvouminutovém klipu jsme se toho před ještě poměrně dlouhým čekáním na premiéru 17. prosince dozvěděli více než dost. Pojďte se podívat, jestli vám náhodou něco neuniklo.

Netflix rostl nejméně za 8 let, přesto má téměř 210 milionů předplatitelů
Netflix rostl nejméně za 8 let, přesto má téměř 210 milionů předplatitelů
21.07.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Jak Netflix sám očekával a jak potvrzovali i odborníci z celého světa, přísun nových předplatitelů za druhé čtvrtletí výrazně zpomalil. Podle výroční zprávy má nyní Netflix celkem 209,5 miliónů účtů po celém světě, pouze o 1,5 více než před třemi měsíci. Co způsobilo malý nárůst a očekává se zlepšení?

Netflix chce spustit videohry do roka. Dostupné budou přímo na platformě
Netflix chce spustit videohry do roka. Dostupné budou přímo na platformě
16.07.2021 13:00:00 | Streaming novinky

Podle nových informací si streamovací společnost Netflix právě najala bývalého manažera společností Electronic Arts a Facebook, aby vedl její herní divizi. Potvrzují se tak domněnky o chystaném vstupu Netflixu do herního byznysu.

Zkrácené distribuční okno je realitou. Tiché místo 2 už dorazilo online
Zkrácené distribuční okno je realitou. Tiché místo 2 už dorazilo online
14.07.2021 14:45:00 | Streaming novinky

Pokud v USA někdo z nejrůznějších důvodů nemohl vyrazit do kina na druhý díl monstr hororu Tiché místo, může si jej nyní pustit doma na streamovací službě Paramount+ bez dalších extra poplatků.