FB pixel TP pixel
HBO dává ránu Netflixu. Exkluzivně uvede Spideyho, Uncharted a další hity © Sony Pictures

HBO dává ránu Netflixu. Exkluzivně uvede Spideyho, Uncharted a další hity

Studio Sony patří mezi jedny z mála, které nemají svou vlastní streamovací službu. Japoncům to ale nemusí vůbec vadit, protože své tituly dokáží velmi výhodně přeprodat. Nyní exkluzivně HBO Max.

10. 2. 2022 12:00 | Streaming novinky

V dubnu loňského roku Netflix uzavřel výhodnou dohodu se Sony ohledně 18 měsíců, kdy bude moct v rámci USA exkluzivně uvádět tituly jako Uncharted nebo Venom 2: Carnage přichází pouze na své platformě. Dohoda měla spoustu drobných kliček a Netflix nezískal práva například na posledního Spider-Mana. Výhodnější dohodu nyní uzavřeli Warneři pro své HBO ve střední a východní Evropě.

HBO, respektive jeho nová služba HBO Max, která dorazí do Česka již 8. března, totiž získala díky nové dohodě Warnerů a Sony exkluzivní práva na aktuální filmové hity, přičemž podle dosavadních zveřejněných detailů deníku Variety se skutečně zdá, že v rámci dohody nepanuje žádný časový rámec jako v případě Netflixu v USA. HBO by tak mělo mít výhradně pod palcem tituly jako nové akční dobrodružství Uncharted, megahit Spider-Man: Bez domova, druhého Venoma, Krotitelé duchů: Odkaz a samozřejmě očekávaného Morbia. Rovněž do exkluzivní nabídky budou spadat tituly Hotel Transylvánie (nejnovější díl má přitom exkluzivně Amazon), Králíček Petr bere do zaječích, starší hraní i animovaní Spider-Mani nebo série Jumanji. Výhradní práva budou kromě Česka platit také na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Moldavsku, Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Černé Hoře, Bosně a Hercegovině a v Severní Makedonii.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Disney+ překonává očekávání, má 130 miliónů předplatitelů a chystá novinky
Disney+ překonává očekávání, má 130 miliónů předplatitelů a chystá novinky
10. 2. 2022 9:00:00 | Streaming novinky

Rok 2021 bojovala celá společnost Disney s nenaplněnými očekáváními, ale na konci roku se vše v dobré obrátilo. Rekordní tržby, růst ve všech segmentech a především skvělé výsledky Disney+. Co za nimi stojí?

Zaklínač a Sex ve městě jsou pro Netflix a HBO zklamáním. Září jiné hity
Zaklínač a Sex ve městě jsou pro Netflix a HBO zklamáním. Září jiné hity
9. 2. 2022 12:30:00 | Streaming novinky

První měsíc roku 2022 je za námi a my se tak konečně můžeme podívat na to, jak vypadal tento měsíc v číslech. V lednu frčelo na streamovacích službách hned několik zajímavých seriálů a filmů, ty však zatím nestačily na to, aby porazily loňské pecky.

Jižní Korea znovu vládne žebříčkům Netflixu. Nový horor je masivním hitem
Jižní Korea znovu vládne žebříčkům Netflixu. Nový horor je masivním hitem
8. 2. 2022 14:00:00 | Streaming novinky

Na Netflix dorazil další velký hit z Jižní Koreje a potvrdil, že Hra na oliheň nebyla žádnou náhodou, ale potvrzením zvyšujícího se zájmu o popkulturu přicházející z této destinace.

Sci-fi Halo uvidíme i v Česku. Služba SkyShowtime dorazí už letos
Sci-fi Halo uvidíme i v Česku. Služba SkyShowtime dorazí už letos
4. 2. 2022 11:00:00 | Streaming novinky

Velká konkurence na poli streamování donutila dvě velké společnosti spojit síly a na evropský trh uvedou platformu pojmenovanou SkyShowtime. Letos se tak český divák krom Disney+ a HBO Max dočká další velké streamovací služby.