FB pixel TP pixel
Juniorfest se koronaviru nebojí. Listopadový festival bude i online © TMDB

Juniorfest se koronaviru nebojí. Listopadový festival bude i online

Na druhý listopadový týden je plánován již 13. ročník festivalu pro děti a mládež Juniorfest. A organizátoři chystají expanzi do online světa.

České novinky

13. ročník festivalu pro děti a mládež odstartuje v listopadu

Zatímco řada světových festivalů musela kvůli koronaviru své jarní a letní přehlídky zrušit, podzimní nabídka vypadá více než slušně. V zahraničí se stále počítá s festivalem v Benátkách a Toronto pracuje na verzi jak tradiční, tak online. Praha by se měla na podzim dočkat odloženého Febiofestu. A s konáním počítá i Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest, který se koná v Plzni, Horšovském Týně, Dobřanech, Domažlicích a Přešticích.

Letošní ročník je plánovaný v termínu 6.-12. listopadu 2020 a kdysi skromný festival, jenž začínal s pouhými 16 snímky, letos nehodlá polevit a rád byl pokračoval v narůstajícím trendu filmů, hostů a doprovodného programu. Jen loni bylo na festivalu uvedeno 135 filmů z 21 zemí a festival během let nabobtnal do výše uvedených měst, aby rostoucí zájem dokázal uspokojit. Letošní ročník má být speciální další expanzí, tentokrát do online prostoru. Kvůli koronaviru a předpokládané druhé vlně musí festival pracovat na různých variantách organizace festivalu a online variantu vidí nejen jako možnost v nelehké době, ale i jako prostředek pro rozšíření svého působení.

Letošní ročník i online

Juniorfest se koronaviru nebojí. Listopadový festival bude i online © TMDB

Festival na online verzi pracuje společně s projektem DaFilms a v plánu je nabídnout 20 animovaných a hraných filmů, které budou kombinací vítězných filmů z uplynulých ročníků a také snímků kurátorovaných ve spolupráci s nizozemským Cinekid Festivalem. V nabídce se tak objeví například povedené snímky Psychobitch, nebo švédská Opička, která vypráví příběh chlapce, jenž se skamarádí se záhadným gibbonem.

Kromě online verze festivalu se však zatím počítá i s tradičním festivalovým provedením, které by mělo opět nabídnout řadu světových i českých premiér a kromě nabídky pro děti i filmovou zábavu pro dospělé. V loňském roce bylo na festivalu uvedené například Marhoulovo Nabarvené ptáče.

Není však jasné, zda na festival dorazí zahraniční hosté. V minulosti se na Juniorfestu objevil například Pierre Brice, Gojko Mitić či režisér Kung Fu Pandy John Stevenson. Vše letos bude záviset na podzimní pandemické situaci. Festival však již nyní odhalil, že počítá s českými hosty. Ostatně herec Petr Nárožný bude letos na festivalu oceněn tradiční Zlatou rafičkou. Tak si držme palce, ať do příprav nehodí pandemie ještě vidle.

 54 zobrazení   1 se líbí
Na Netflix dorazilo 12 nových českých filmů. Radost ale nemáme
Na Netflix dorazilo 12 nových českých filmů. Radost ale nemáme
11.06.2020 | České novinky

Netflix pokračuje v přidávání českých filmů do svého katalogu. Jenže tentokrát nová dávka potěší jen málokoho. Dobrých kusů je totiž jen několik a zbytek je v zásadě příšerně hodnocená filmařská mizérie. Posuďte sami.

Další lokální videotéka končí. Obbod neměl proti Netflixu a HBO šanci
Další lokální videotéka končí. Obbod neměl proti Netflixu a HBO šanci
05.06.2020 15:00:00 | České novinky

Tuzemská videotéka Obbod oznámila svůj konec ke konci června. Podle majitele Kamila Oušky za to může přesycenost trhu, se kterou se Obbod, podnímž vznikly fenomény Vyšehrad a Lajna, nedokázal vyrovnat.

Na YouTube kanále Česká filmová klasika je už přes 160 filmů zdarma!
Na YouTube kanále Česká filmová klasika je už přes 160 filmů zdarma!
05.06.2020 | České novinky

YouTube kanál Česká filmová klasika masivně přidává nový obsah. Sympatický projekt Blue Sky Film Distribution a Národního filmového archivu tak nyní čítá přes 160 skvělých filmů, které byste rozhodně měli nakoukat, pokud to s českým filmem myslíte vážně.

Netflix přidává další české filmy. Mrkněte na 16 novinek z posledních dní
Netflix přidává další české filmy. Mrkněte na 16 novinek z posledních dní
03.06.2020 12:00:00 | České novinky

Netflix je nadmíru spokojený s úspěchem českých filmů na své streamovací službě, a tak přidává další a další snímky, které kupuje od českých distributorů. Pojďme se podívat na poslední přírůstky do nabídky.