FB pixel TP pixel
Na YouTube kanále Česká filmová klasika je už přes 160 filmů zdarma! © TMDB

Na YouTube kanále Česká filmová klasika je už přes 160 filmů zdarma!

YouTube kanál Česká filmová klasika masivně přidává nový obsah. Sympatický projekt Blue Sky Film Distribution a Národního filmového archivu tak nyní čítá přes 160 skvělých filmů, které byste rozhodně měli nakoukat, pokud to s českým filmem myslíte vážně.

České novinky

Pravidelné novinky a třídění dle žánrů

Málokterý tuzemský filmový projekt je tak podařený jako Česká filmová klasika. Tento YouTube kanál provozovaný NFA a Blue Sky Film Distribution a dalšími partnery odstartoval před rokem a půl a od té doby masivně nabobtnala jeho nabídka titulů. Aktuálně navíc přidávání zrychluje více než kdy dřív a dochází i k nutným úpravám v rozčlenění nabídky na jednotlivé typy filmů. V současnosti se kanálu daří přidávat nový snímek prakticky ob den, přičemž celkový počet titulů je aktuálně 162. Pakliže si rozkliknete přímo YouTube kanál, obsahu tam naleznete ještě více, je to ovšem tím, že my v rámci databáze pohádky jako Ferda Mravenec či Pojďte pane, budeme si hrát zařazujeme pod jediný profil, zatímco kanál jednotlivé epizody přidává samostatně. Kvůli rozptylu žánrů a typů filmu (dětské, animované, krátké filmy, celovečeráky, dokumenty) navíc v posledních týdnech došlo k úpravám zobrazování jednotlivých snímků. Ty nyní nesou barevné odlišení, kdy celovečerní hrané filmy jsou žluté, dokumenty bíle a krátké animované filmy modré.

Přes 160 titulů, včetně nedostupných klasik

Na YouTube kanále Česká filmová klasika je už přes 160 filmů zdarma! © TMDB

Úmyslně přitom u animovaných filmů neříkám, že jsou výhradně dětské, neboť mezi nimi najdete spoustu fantastických projektů i pro dospělé a rozhodně se nejedná jen o pohádky. Důkazem budiž satirický animovaný snímek Vzpoura hraček Františka Sádka a Hermíny Týrlové, který hračky postaví proti nacistům. Vzpoura hraček a i řada dalších snímků od Týrlové a dalších tvůrců navíc nejsou jinou cestou snadno dostupné. Z České filmové klasiky se tudíž stává záchytný bod pro fanoušky historie českého filmu. Jako někomu, kdo si velmi dobře pamatuje přednášky, na kterých se řada z uvedených filmů promítala z domácky nahraných videokazet, mi aktuální progres kanálu dělá neskutečnou radost. A měl by i vám. Už jen proto, že za tyto filmy nemusíte dát ani korunu a máte je v dobré kvalitě dostupné zcela zdarma. Tak na chvíli vypněte Netflix a dejte si o víkendu třeba parádní Atentát, Milenky starého kriminálníka nebo asi největší bizár českého filmu Hroch. Kompletní seznam titulů České filmové klasiky najdete v našem přehledu.

 685 zobrazení   13 se líbí
Netflix přidává další české filmy. Mrkněte na 16 novinek z posledních dní
Netflix přidává další české filmy. Mrkněte na 16 novinek z posledních dní
03.06.2020 12:00:00 | České novinky

Netflix je nadmíru spokojený s úspěchem českých filmů na své streamovací službě, a tak přidává další a další snímky, které kupuje od českých distributorů. Pojďme se podívat na poslední přírůstky do nabídky.

20 nejlepších českých sci-fi filmů, na které nedáme dopustit
20 nejlepších českých sci-fi filmů, na které nedáme dopustit
31.05.2020 12:00:00 | České novinky

V naší přehlídce nejlepších děl ze žánru sci-fi jsme tentokráte zabruslili do naší kinematografie a vybrali pro vás dvacítku těch nejlepších celovečeráků. Co naplat, že se většinou jedná o komedie, následující snímky totiž ukazují, že i čeští filmaři se v žánru sci-fi neztratí!

KVIFF bude! Filmový festival zamíří do 96 kin napříč ČR
KVIFF bude! Filmový festival zamíří do 96 kin napříč ČR
26.05.2020 10:00:00 | České novinky

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se sice oficiálně odložil na rok 2021, ale ani letos v létě diváci nepřijdou o svou dávku kvalitní kinematografie. TADY VARY se chystá možná i do vašeho oblíbeného kina.

Netflix v Česku zažívá úspěch s českými filmy, další desítky nakoupí
Netflix v Česku zažívá úspěch s českými filmy, další desítky nakoupí
22.05.2020 | České novinky

Netflix začal nabízet české filmy loni v říjnu spolu s tím, jak konečně spustil českou verzi své služby. Podívali jsme se, kolik jich aktuálně nabízí, jak jsou úspěšné, zda se chystá i české filmy produkovat a kolik Čechů si aktuálně Netflix odhadem předplácí.