FB pixel TP pixel
Velkolepý filmový návrat Kevina Costnera dokonán. Uznání se dočkal po 20 letech © Warner Bros.

Velkolepý filmový návrat Kevina Costnera dokonán. Uznání se dočkal po 20 letech

Dvoudílná epická sága Horizon Kevina Costnera rozhodně patří mezi jeden z nejočekávanějších projektů letošního léta. Po dvaceti letech se zarputilý filmař dočkal triumfálního návratu, který nyní cementuje uvedení na jednom z nejslavnějších filmových pláten světa.

Filmové novinky

Sledovat film spolu s více než dvěma tisícovkami diváků na obřím plátně v canneském Palais Lumiére je jeden z nejlepších kinozážítků, kteří mohou milovníci filmu zažít, a vědom si je toho i Kevin Costner. Ten nyní potvrdil, že se této pocty dočká i jeho velkolepá westernová novinka Horizon: An American Saga v rámci mimosoutěžního uvedení na nejprestižnějším světovém festivalu.

„Je to už 20 let, co jsem měl to potěšení korzovat po Croisette (hlavní promenáda na festivalu v Cannes, kde se nachází všechna kina i filmový trh, pozn. redakce). Dlouho jsem čekal na správný čas, abych se mohl vrátit a jsem hrdý na to, že konečně nastal,“ uvedl devětašedesátiletý tvůrce. „Nedokážu si představit lepší místo, kde bych mohl světu odhalit výsledek tak úžasného dobrodružství, jako je právě Cannes. Francouzi vždy podporovali filmy a hluboce milovali a věřili ve filmovou tvorbu. Stejně tak, jako hluboce ve svůj film věřím i já,“ dodal Costner.

Epický spektákl by měl pokrývat kus americké historie od období Občanské války po osídlení amerického západu. Dočkáme se tak westernové podívané s obrovskými dechberoucími scenériemi i scénami plnými potu, krve a bolesti, jako tomu bylo v případě perel kinematografie Johna Forda. Studio Warner Bros. uvede první díl do zámořských kin 28. června, druhý pak 16. srpna. Ohledně české distribuce zatím bližší info není známé, ale my doufáme, že si i my budeme moci užít tenhle klenot na velkém plátně. Pakliže zatím dvoudílná sága v kinech uspěje, Costner je připravený navázat dalšími částmi.

Zdroj: THR

Netflix opravdu končí s příšernými filmy. Nový šéf zahájil plán, který dává smysl
Netflix opravdu končí s příšernými filmy. Nový šéf zahájil plán, který dává smysl
09.04.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix nebyl v poslední době spokojen se směřováním své filmové divize. Dan Lin, její nově jmenovaný šéf, nyní provádí reorganizaci ve vedení filmové sekce, chce ji rozdělit podle žánrů a plánuje drobná propouštění.

Nástupce Spartaka je tady! První trailer odhaluje střípky gladiátorských zápasů
Nástupce Spartaka je tady! První trailer odhaluje střípky gladiátorských zápasů
08.04.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér Ridley Scott sice na listopad letošního roku chystá snímek Gladiátor 2, už v létě ho ale s velkolepými zápasy v arénách smrti trumfne Roland Emmerich. Ten totiž natočil seriál Those About to Die, v němž císaře Vespasiána ztvární Anthony Hopkins.

Přistání na Měsíci jako velkolepý podvod. Trailer nové komedie mrká na konspirátory
Přistání na Měsíci jako velkolepý podvod. Trailer nové komedie mrká na konspirátory
08.04.2024 17:45:00 | Filmové novinky

Jednou z nejpopulárnějších konspiračních teorií v historii je ta, že Američané na Měsíci nikdy nepřistáli a celá mise Neila Armstronga byla natočená ve studiu. Stát za celým natáčením měl Stanley Kubrick a této verzi příběhu o lidském dobývání kosmu nyní nasazuje komediální korunu novinka Fly Me to the Moon.

Jason Momoa jako kultovní Vrána? Na uniklých záběrech vypadá jako zesnulý Brandon Lee
Jason Momoa jako kultovní Vrána? Na uniklých záběrech vypadá jako zesnulý Brandon Lee
07.04.2024 13:15:00 | Filmové novinky

Letos nás čeká další adaptace komiksu Vrána. Reboot celé série se nyní chlubí tváří Billa Skarsgarda. Předtím, než byl Skarsgard do role Erica Dravena obsazen, se však jednalo hned s několika herci. Dlouhodobým kandidátem byl i Jason Momoa, který dokonce natočil testovací záběry k filmu, který měl režírovat Corin Hardy.