FB pixel TP pixel
Nástupce Spartaka je tady! První trailer odhaluje střípky gladiátorských zápasů © Peacock

Nástupce Spartaka je tady! První trailer odhaluje střípky gladiátorských zápasů

Režisér Ridley Scott sice na listopad letošního roku chystá snímek Gladiátor 2, už v létě ho ale s velkolepými zápasy v arénách smrti trumfne Roland Emmerich. Ten totiž natočil seriál Those About to Die, v němž císaře Vespasiána ztvární Anthony Hopkins.

Filmové novinky

Novinka režiséra filmů Hvězdná brána, 2012 nebo Den nezávislosti, Rolanda Emmericha, slibuje velkolepý návrat do světa gladiátorů. Projekt Those About to Die nás zavede do éry císaře Vespasiána a slibuje, že nám ukáže gladiátorské zápasy a politiku za nimi jako žádný z předchozích projektů. Seriál ostatně vychází z chválené knihy Daniela P. Mannixe, který sice neobjevil ohledně gladiátorských arén nic moc nového, dokázal ale dobové poznatky ve svém textu solidně shrnout.

Seriál má ukázat populaci Říma jako znuděnou, neklidnou a držící pohromadě jen díky závodům spřežení na římském Circu Maximu a samozřejmě také v gladiátorských arénách. V roli císaře Vespasiána, který moc nad Římem získal vojenskou silou, ukázal se však i jako schopný politik při vyjednávání své podpory mezi senátory, se objeví Anthony Hopkins, v dalších rolích se objeví Iwan Rheon, Sara Martins, Tom Hughes, Jojo Macari, Moe Hashim, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Rupert Penry-Jones nebo Gabriella Pession.

Natáčení seriálu s cenovkou 150 milionů dolarů probíhalo během loňského léta a Emmerich neponechal nic náhodě, když natáčel v pro podobné produkce oblíbeném italském studiu Cinecittá, kde se natáčel například i Řím od HBO. Premiéra online je plánovaná na 18. červenec letošního roku a v rámci USA k ní dojde na platformě Peacock. To v podstatě znamená, že u nás bude seriál uvedený na SkyShowtime.

Zdroj: Deadline

Přistání na Měsíci jako velkolepý podvod. Trailer nové komedie mrká na konspirátory
Přistání na Měsíci jako velkolepý podvod. Trailer nové komedie mrká na konspirátory
08.04.2024 17:45:00 | Filmové novinky

Jednou z nejpopulárnějších konspiračních teorií v historii je ta, že Američané na Měsíci nikdy nepřistáli a celá mise Neila Armstronga byla natočená ve studiu. Stát za celým natáčením měl Stanley Kubrick a této verzi příběhu o lidském dobývání kosmu nyní nasazuje komediální korunu novinka Fly Me to the Moon.

Jason Momoa jako kultovní Vrána? Na uniklých záběrech vypadá jako zesnulý Brandon Lee
Jason Momoa jako kultovní Vrána? Na uniklých záběrech vypadá jako zesnulý Brandon Lee
07.04.2024 13:15:00 | Filmové novinky

Letos nás čeká další adaptace komiksu Vrána. Reboot celé série se nyní chlubí tváří Billa Skarsgarda. Předtím, než byl Skarsgard do role Erica Dravena obsazen, se však jednalo hned s několika herci. Dlouhodobým kandidátem byl i Jason Momoa, který dokonce natočil testovací záběry k filmu, který měl režírovat Corin Hardy.

Apokalyptické sci-fi Fallout v nové ukázce odhaluje zvrácený svět a postavy
Apokalyptické sci-fi Fallout v nové ukázce odhaluje zvrácený svět a postavy
05.04.2024 14:40:00 | Filmové novinky

Už 11. dubna se na obrazovkách streamovací služby Amazon Prime Video objeví všechny díly první řady očekávaného sci-fi seriálu Fallout. Ten nás zavede do alternativní apokalyptické budoucnosti po jaderném holokaustu.

Brutální akční jatka berou dech v necenzurovaném traileru. Pomstu zažijí i česká kina
Brutální akční jatka berou dech v necenzurovaném traileru. Pomstu zažijí i česká kina
05.04.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Již za necelé tři týdny vstoupí do kin stylová akční podívaná Boy Kills World s Billem Skarsgardem v hlavní roli. Nová upoutávka naplno odhaluje, že se můžeme těšit na nestřídmou akční jízdu s pestrým vizuálem, potoky krve a úchvatnou choreografií.