FB pixel TP pixel
Kingovský Castle Rock má první trailer i datum premiéry druhé řady © TMDB

Kingovský Castle Rock má první trailer i datum premiéry druhé řady

Loňský hororový seriálový objev Castle Rock, který sice nevznikl na motivy žádné knihy Stephena Kinga, ale je prošpikován odkazy k jeho dílům, a oproti mnoha jiným adaptacím má onu "kingovskou" atmosféru, se zanedlouho představí s druhou řadou.

Filmové novinky

Seriálový hit Castle Rock na některé působil jako pouhá kompilace odkazů, postav a postupů k rozsáhlému spisovatelskému dílu Stephena Kinga, pro jiné zase představoval tu pravou a věrnou kingovskou adaptaci, která je duchem věrná jeho dílům, aniž by vlastně jakoukoliv konkrétní Kingovu knihu či povídku adaptoval. Z pozice výkonného producenta pak nad podobou díla dohlíží sám spisovatel a autor předloh Stephen King spolu s producentem, scenáristou a režisérem J.J. Abramsem, který zároveň dokončuje závěrečný díl třetí starwarsovské trilogie pojmenovaný Star Wars: Poslední z Jediů. Ohlášeno nyní bylo datum premiéry druhé řady, které bylo stanoveno symbolicky krátce před oslavou Halloweena na středeční 23. říjen.

Seriál vyrobila streamovací společnost Hulu, na našem území jej vysílá HBO. Druhá řada by měla opět mít 10 epizod v délce trvání něco pod jednu hodinu. Castle Rock i tentokrát láká na velká herecká jména jako Lizzy Caplan, Tim Robbins, Paul Sparks či Barkhad Abdi. V projektu jsou pak zapojeni i Yusra Warsama, Elsie Randolph, Elsie Fisher nebo Matthew Alan. Castle Rock je vytvářen jako antologie, takže se druhá řada bude zabývat jiným příběhem a jinými postavami. Místně zakotven ale samozřejmě bude ve fiktivním mainském městě, ve kterém se odehrály příběhy Kingových knih jako To, Cujo, Temná půle či Nezbytné věci. Tedy podobný koncept jako například u seriálového Farga. Základní dějová linie druhé řady se pak bude točit kolem Annie Wilkes, bývalé nemocniční sestry a šílené vášnivé fanynky z románu Misery (a filmu Misery nechce zemřít), která je v Castle Rock zadržena.

 171 zobrazení   2 se líbí
HBO zveřejnilo datum premiéry očekávané fantasy His Dark Materials
HBO zveřejnilo datum premiéry očekávané fantasy His Dark Materials
15.09.2019 | Filmové novinky

Pár dní po oznámeném datu premiéry komiksových Watchmenů se kabelová televize HBO spolu s veřejnoprávní britskou BBC rozhodli zveřejnit i den, kdy do světa vypustí první díl své vysoce očekávané fantasy His Dark Materials.

HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů
HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů
13.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Zaklínač, LOTR, Carnival Row nebo His Dark Materials mají políčeno na fantasy korunu Hry o trůny. HBO ale také nezpomaluje, právě naopak. Do produkce míří druhý prequel a tenhle bude mít draky – hodně draků.

POTVRZENO: Zaklínač dorazí až krátce před Vánocemi
POTVRZENO: Zaklínač dorazí až krátce před Vánocemi
12.09.2019 | Filmové novinky

Oficiální a verifikovaný účet nizozemské odnože Netflixu sdílel v nyní již smazaném postu počet „bezesných“ nocí, které budou muset fanoušci do premiéry Zaklínače přetrpět. Dost možná nechtěně tak ukončil měsíce až roky trvající spekulace o datu vydání seriálu.

Netflixovský Zaklínač nabral posilu ze Hry o trůny i Star Wars
Netflixovský Zaklínač nabral posilu ze Hry o trůny i Star Wars
11.09.2019 | Filmové novinky

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak tvůrci fantasy filmů a seriálu dosahují magického nádechu krajiny i jednotlivých lokací? Mnohdy za to můžou neopěvovaní a zřídkakdy zmiňovaní hrdinové, kterým se říká scénografové. A tvůrcům Zaklínače se jednoho scénografa s působivou praxí podařilo ulovit.