FB pixel TP pixel
Konečně! Netflix koupil práva ke slavným animákům studia Ghibli © TMDB

Konečně! Netflix koupil práva ke slavným animákům studia Ghibli

Netflix se může pochlubit velkým úlovkem. Zakoupil totiž mezinárodní práva k snímkům studia Ghibli, za kterým stojí proslulý Hajao Mijazaki. Můžeme se tak těšit na rodinné hity s překrásnou a působivou animací jako Cesta do fantazie či Můj přítel Totoro.

Streaming novinky

Netflix v boji o nové diváky právě vytáhl velmi silný trumf. Povedlo se mu totiž získat celý katalog mezinárodně známého japonského animačního studia Ghibli. To se ještě donedávna zdráhalo prodávat své tituly streamovacím společnostem, v Česku je tak nyní ke zhlédnutí dostupná jen Cesta do fantazie v rámci knihovny Aerovodu. Finanční nabídka Netflixu a tlak fanoušků ale donutil studio tuto strategii změnit, a my se můžeme těšit na tituly proslulé detailní ruční animací a vrstevnaté a dojemné příběhy tematizující vztahy mezi lidmi, přírodou a technikou, a smazávající jednoznačné hranice rozlišující dobro a zlo. Na Netflixu by tak mělo být k vidění všech 21 snímků studia včetně těch od Hajaa Mijazakiho, Netflix získal mezinárodní práva mimo území Japonska a USA, kde získala práva nastupující stanice HBO Max.

Konečně! Netflix koupil práva ke slavným animákům studia Ghibli © TMDB

Podle zpráv bude Netflix titulkovat tyto snímky do 28 jazyků a dabing jich dostane 20. Můžeme tak doufat, že česká lokalizace nebude u těchto snímků chybět, u loni koupeného kultovního anime Neon Genesis Evangelion totiž dodnes počeštění chybí a v nabídce místního Netflixu tak není k dispozici. Filmy studia Ghibli se vždy těšily masové popularitě, v Japonsku často bořily národní rekordy v návštěvnosti kin. Širšího mezinárodního úspěchu se tyto snímky dočkaly po nákupu Princezny Mononoke Miramaxem v roce 1999 a nasazením do tamějších kin. V roce 2001 dokonce získala Cesta do fantazie Oscara na nejlepší celovečerní animovaný film. Jaké popularitě se těší Mijazakiho dílo nám může napovědět fakt, že v žebříčku serveru IMDB pro nejlepších 250 filmů historie na základě hodnocení uživatelů má tento režisér neuvěřitelných šest kousků.

Uvedení na Neflixu:

1. Únor: Laputa: Nebeský zámek, Můj soused Totoro, Doručovací služba čarodějky Kiki, Vzpomínky jako kapky deště, Porco Rosso, Příběhy ze Zěměmoří, Ocean Waves

1. Březen: Naušika z Větrného údolí, Princezna Mononoke, Naši sousedé Jamadovi (1999), Cesta do fantazie, Království koček, Arrietty ze světa půjčovníčků, Příběh o princezně Kaguje

1. Duben: Pom Poko, Šepot srdce, Zámek v oblacích, Ponyo z útesu nad mořem, From Up on Poppy Hill, Zvedá se vítr, Léto s Marnie

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 441 zobrazení   28 se líbí
Disney+ bude v Západní Evropě o týden dříve, oznámil také další země
Disney+ bude v Západní Evropě o týden dříve, oznámil také další země
21.01.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Baby Yoda ze seriálu Mandalorian se stal před Vánoci celosvětovým fenoménem, ale jen diváci v USA, Kanadě, Austrálii, Zélandu či Nizozemí ho mohli sledovat oficiálně. Disney+ se nyní snaží urychlit celosvětové rozšíření. V Británii či Německu bude o týden dříve, v létě dorazí do Skandinávie. Dočkáme se letos i my?

Netflix investuje do obsahu v roce 2020 mohutných 17 miliard dolarů
Netflix investuje do obsahu v roce 2020 mohutných 17 miliard dolarů
20.01.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Netflix se chystá na zveřejnění ekonomických výsledků za poslední kvartál roku 2019. Již nyní je ale jasné, že v investicích do obsahu polevovat nebude.

Netflix odhalil nejsledovanější pořady roku 2019. Jak dopadl Zaklínač?
Netflix odhalil nejsledovanější pořady roku 2019. Jak dopadl Zaklínač?
31.12.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Konec roku se nese v bilančním duchu a letos ani Netflix nezůstal pozadu a rozhodl se odkrýt své nejsledovanější pořady. Zájemcům tak vystavil žebříčky nejžádanějších seriálů, filmů či stand-upů. Vítězové jsou podle očekávání sandlerovka Vražda na jachtě a Stranger Things. Zaklínač se neztratil.

Netflix letos vypustil více pořadů než všechny televize v roce 2005 dohromady
Netflix letos vypustil více pořadů než všechny televize v roce 2005 dohromady
20.12.2019 11:00:00 | Streaming novinky

Největší hráč na placeném streamovacím poli Netflix vydal ve Spojených státech v tomto roce 371 titulů, což je nejen další nárůst oproti minulému roku, ale je to více než vydal celý americký televizní průmysl v roce 2005.