FB pixel TP pixel
MALL.TV startuje už v neděli, na jaké pořady a hvězdy se můžete těšit? © TMDB

MALL.TV startuje už v neděli, na jaké pořady a hvězdy se můžete těšit?

Už tuto neděli, 7. října, startuje nová internetová televize MALL.TV. Bude lákat na původní seriály, zábavné a naučné pořady, filmy a především na jména, která si pamatujete ze Stream.cz. Měli jsme možnost mrknout pod pokličku příprav a přinášíme co nejvíce podrobností.

České novinky

Kdo stojí za MALL.TV?

Jak už název napovídá, za MALL.TV stojí stejnojmenný internetový portál MALL. Tam jste doteď nejspíše nakupovali hlavně pračky, žehličky či televize, ale podobně jako na Amazonu už nefrčí jen prodej knížek, ale i původní seriály a filmy, tak se do stejné expanze pustil i český MALL. Jeho majitelé si slibují, že pro jejich zákazníky vznikne zábavní obsah, který je více sváže se značkou a oni tak budou místo chození na jiné stránky raději nakupovat na MALL.CZ. Jen pro pořádek doplníme, že za obchodem stojí MALL Group, tedy skupina, kterou vlastní nejbohatší Češi jako Petr Kellner nebo Daniel Křetínský a kromě MALL.cz pod stejnou skupinu patří třeba také CZC.cz nebo Košík.cz.

Koho uvidíte v MALL.TV?

Jak je vidět, ve skupině není žádná historie natáčení televizních pořadů a spouštění internetových půjčoven, a tady přichází na řadu Lukáš Záhoř. Ten ještě minulý rok šéfoval výrobě pořadů na Stream, ale pak se celá věc zkomplikovala a každý se vydal svou cestou. Po schopném manažerovi sáhli právě lidé v MALL Group a nabídli mu “postavit od nuly novou online platformu”. Rychle se dohodli a přípravy se brzy mohly rozběhnout. Podstatné bylo, že Lukáše Záhoře brzy následovala do nové platformy většina jeho slavných kolegů ze Stream.cz - producent Milan Kuchynka, architekt Adam Gebrian, komik Luděk Staněk, kuchař Roman Vaněk nebo novinář Pavel Zuna.

Budou na MALL.TV pokračovat seriály ze Streamu?

MALL.TV startuje už v neděli, na jaké pořady a hvězdy se můžete těšit? © TMDB

Ne, nebudou, protože na seriály jako Peklo na talíři (Roman Staněk) nebo Gebrian VS patří práva Stream.cz, a ten je logicky nebude chtít pustit dál. Nic ale nebrání tomu, aby nejznámější tváře měli svůj nový a vlastní pořad na velmi podobné téma.

Jaké původní pořady na MALL.TV uvidíme?

Začněme tedy nejznámějšími jmény. Roman Vaněk bude mít hned 2 pořady - Zmlsané dějiny (vaření podle starodávných receptů našich praprababiček, tedy například oběd z veverek) a Rozum v troubě (jak moc zdravé jsou potraviny takto označené). Adam Gebrian nás bude provázet skrytými místy ve známých stavbách (Překvapivé stavby) nebo aktuálními novinkami z architektury (Gebrian Plus/Minus). Luděk Staněk bude mít pořady hned tři - vtipné glosy aktuálních zpráv, Historii věcí a také standup komedii ve dvojici s Milošem Čermákem. Pavel Zuna bude zase zpovídat populární sportovní komentátory. Reality show Závodní akademie přinese soupeření dvou týmů na okruhu (v jedné rolí i Jakub "Lavi” Štáfek), Pařan Jarda zase novinky ze světa počítačových her.

Kolik dalších původních pořadů nás ještě čeká?

MALL.TV startuje už v neděli, na jaké pořady a hvězdy se můžete těšit? © TMDB

Různé zábavné a zpravodajské pořady budou tvořit největší část MALL.TV a těšit se můžete například na to, jak pod dohledem opravdového instruktora z autoškoly velmi rychle v běžném provozu dokážete přijít o řidičák (O papíry) nebo jaké to je žít a dělat běžné věci, když máte jen jednu ruku (Jednou rukou). Dvakrát týdně, v pondělí a ve čtvrtek večer budou na MALL.TV také živá vysílání - známá komička Koko bude muset za v reality show 30Menutovka zvládnout uvařit za 30 minut kompletní jídlo a Tomáš Zástěra bude nechávat vyhrávat všechny v soutěži Vyhraj to!.

Budou na MALL.TV také nějaké původní seriály?

Ano, do podzimu jde MALL.TV se dvěma velkými původními seriály. První se jmenuje Život je hra a není tedy úplně původní, protože se jedná o předělávku norského seriálu Match. V něm život mladého muže a jeho především partnerské trable komentují moderátoři, jako kdyby se jednalo o hokejový zápas. Komentátory v české verzi hrají Michal Suchánek a Petr Marek. Druhým hlavním seriálem je seriál Stylista, který bude popisovat příběhy “nejžádanějšího stylisty v Čechách”, v hlavní roli Petr Vaněk. Ročně plánuje MALL.TV mít vždy 4 nové seriály - 2 na jaře a 2 na podzim. Délka jedné epizody seriálů je okolo 10 minut a celý seriál se obvykle vejde do 10 dílů.

Objeví se na MALL.TV také nějaké přejaté seriály?

MALL.TV startuje už v neděli, na jaké pořady a hvězdy se můžete těšit? © TMDB

V archivu po otevření také najdete dva známé české seriály Kosmo a Čtvrtá hvězda. Seriály uvedené na České televizi se postupně rozrůstá i do dalších půjčoven, aktuálně je kromě iVysílání můžete vidět na Obbodu, Banaxi a nově tedy i na MALL.TV. Další akvizice, včetně u nás dosud neuvedených zahraničních seriálů, jsou zatím otázkou dalšího vývoje.

Budou na MALL.TV také filmy?

Ano, ale jen ve velmi malém počtu. Ve spolupráci s Karlovarským festivalem a Aerofilms se budou točit v nabídce vybrané náročnější filmy. Nyní tam najdete například Divoké historky, Amy, Idu, Vlhká místa nebo Vzkaz v láhvi. S nějakými zásadními akvizicemi větších filmů se aktuálně nepočítá, bude to hodně kurátorský výběr, podle všeho se MALL.TV nechce naopak zahltit filmy, které už dnes můžete vidět zdarma na Youtube.

MALL.TV je zdarma?

Ano, podobně jako například Stream.cz bude i MALL.TV komplet zdarma. Do pořadů budou zasahovat jen reklamy, nyní především propagující nabídku MALL.CZ a dalších webů skupiny MALL Group. Čekejte tedy reklamu na herní potřeby u Pařana Jardy, spotřebiče u Historie věcí, kosmetiku u Stylisty či potraviny u pořadů o vaření. A v budoucnu reklamu i na další produkty jiných značek.

Kde všude budu moci MALL.TV sledovat?

MALL.TV startuje už v neděli, na jaké pořady a hvězdy se můžete těšit? © TMDB

Zatím si můžete naladit novou internetovou televizi jen u sebe v prohlížeči na počítači nebo na mobilu. Do konce roku by se měly objevit i aplikace pro obě dva hlavní platformy na mobily a tablety (Android i iOS), na začátku příštího roku se má vypustit aplikace do chytrých televizí (od Samsung, LG a dalších).

Je to lepší než Stream? Bude to mít úspěch?

To záleží jen na vašem vkusu. Pořadů bude určitě méně a budou i méně výpravné než největší akce Streamu (Kazma), ale zase můžete čekat náročnější a originální tvorbu. Zatímco za úspěchem většiny pořadů Stream.cz stojí hlavně hlavní stránka Seznamu, která nosí obrovskou návštěvnost, MALL.TV si bude muset návštěvnost velmi tvrdě vybojovat. Weby MALL Group sice budou MALL.TV propagovat, ale tito lidé nemají takovou sílu jako na hlavní stránce Seznamu, a tudíž bude muset MALL.TV sbírat uživatele jinde. Originalita a nápad jejich pořadů a odlišení se od další nabídky budou rozhodovat.

 945 zobrazení   1 se líbí
Akumulátor 1 v nové podobě přichází ve 4K na iTunes
Akumulátor 1 v nové podobě přichází ve 4K na iTunes
05.10.2018 | České novinky

Poté, co remasterovaný Akumulátor 1 prošel českými, ale také americkými kiny, se dostává v nové podobě také do online světa. Nově ho můžete vidět jako první český film ve 4K na iTunes.

10 českých komedií pro fanoušky Po čem muži touží
10 českých komedií pro fanoušky Po čem muži touží
04.10.2018 12:00:00 | České novinky

Mýtus o prázdných kinosálech na projekcích českých filmů opět vyvrácen! Tabulky návštěvnosti válcuje už pár dní komedie Rudolfa Havlíka Po čem muži touží. Filmoví kritici sice nechápu, ale diváci jsou nadšeni. A přesně pro ně máme naší doporučovací desítku.

Nejlepší české romantické komedie aneb po čem ženy i muži touží?
Nejlepší české romantické komedie aneb po čem ženy i muži touží?
20.09.2018 9:00:00 | České novinky

Do kin míř nová česká komedie Po čem muži touží. Jestli vás romantika v podání českých herců baví, máme pro vás seznam dalších podobných filmů, které jsou právě teď online. A že se jich v letech 2015 až 2018 urodilo docela dost.

Nejlepší české filmy pro děti
Nejlepší české filmy pro děti
13.09.2018 | České novinky

České filmy pro děti a mládež patřily dříve k našim vývozním klenotům. Především filmy režisérky Plívové-Šimkové jako Páni kluci nebo Přijela k nám pouť patří i do zlatého fondu naší kinematografie. A jaké podobné filmy se točí dnes?