FB pixel TP pixel
Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta © Voyo

Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta

Streamovací služba Voyo pokračuje v oslavách 30. výročí televize Nova ve velkém stylu. Zatímco v lineárním vysílání aktuálně slaví úspěch melodramatické zpracování osudů zpěvačky Ivety Bartošové, Voyo zařazuje další seriál, který tentokrát spadá do žánru dokumentu. A výsledek je ještě lepší.

České novinky

Televize Nova pojala oslavy 30. narozenin ve velkém stylu a dokonce kvůli nim porušila nepsané pravidlo své streamovací služby Voyo, když uvolnila z tamního archivu seriál Iveta o zpěvačce Ivetě Bartošové do lineárního vysílání. Že šlo o povedený krok, potvrdila záhy čísla sledovanosti, která melodramatický seriál režiséra Michala Samira vystřelila k milionové sledovanosti. Aktuálně je vysílaná první řada, která pokrývá vzestup princezny popu v 80. letech. Druhá řada, jež je již delší dobu dostupná na Voyo, pokračuje 90. lety a chystaná třetí řada odkryje pozdní život Bartošové po roce 2000. Do této třetí fáze mohou ale diváci Voya nahlédnout s předstihem. Streamovací služba totiž od 7. dubna nabízí dokumentární seriálovou novinku Málo mě znáš, jež je nejen dobrým doprovodem samotného fikčního zpracování, ale provedením a tematickým zaměřením ho dokonce převyšuje.

Dokument lepší než melodrama

Za dokumentem, který – stejně jako Ivetu – produkovala společnost Barletta, stojí režisér Tomáš Klein, jenž se ve svižném počinu nevyhýbá politickému a společenskému kontextu doby a nabízí empatickou rozborku profesního i osobního života Bartošové, v níž promlouvají její fanoušci, spolupracovníci, novináři i kolegové z řad celebrit. Cílem bylo téma dále nebulvarizovat a právě na bulvární média je nahlíženo velmi kritickou optikou a jako jeden z důvodů zhoršujícího se psychického stavu zpěvačky. Trojice dokumentárních epizod ale především dokáže nacházet v životě Bartošové opakující se vzorce a jasně poukazuje na toxicitu a podřízený postoj zpěvačky v jejích partnerských vztazích.

Seriál Málo mě znáš je již kompletně dostupný na Voyo, smutnit ale nemusí ani diváci, kteří platformu nemají předplacenou. Nova totiž chystá uvedení i v televizi, to proběhne o měsíc později, tedy 5. května.

Zdroj: Autorský text / TV Nova / Voyo

 2 se líbí
Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti
Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti
04.04.2024 12:30:00 | České novinky

Televizi Prima se sice vůbec nedaří s jarními seriálovými novinkami, naštěstí ale v průběhu týdne uvádí i stálice, které diváky stále baví. Dvakrát týdně se televize může spolehnout na nekonečný seriál ZOO, ve středu večer pak kraluje Polda s Davidem Matáskem.

StarDance se vrátí už na podzim. Porota projde drobnou změnou
StarDance se vrátí už na podzim. Porota projde drobnou změnou
04.04.2024 11:50:00 | České novinky

Česká televize oficiálně potvrdila návrat soutěže StarDance na obrazovky. Diváci se dočkají ještě v letošním roce, do vysílání má být populární pořad moderovaný Markem Ebenem a Terezou Kostkovou zařazen už na podzim.

Totální výbuch Primy: Sledovanost šla ke dnu. Důsledek nekvality a trumfů Novy
Totální výbuch Primy: Sledovanost šla ke dnu. Důsledek nekvality a trumfů Novy
01.04.2024 14:30:00 | České novinky

Televize Prima na startu jarní sezóny vsadila na dvě výrazné novinky, jejichž cílem bylo přitáhnout větší sledovanost během víkendu. Jenže komerční televizi se dlouhodobě o víkendech nedaří a ani nové tituly situaci nenapravily. Sledovanosti už sice nevládne Česká televize, drtivý nástup však zaznamenala Nova, která Primu ostře sestřeluje.

Nedělní překvapení pro Novu: Štáfek vyrostl a porazil agenty i soudruhy
Nedělní překvapení pro Novu: Štáfek vyrostl a porazil agenty i soudruhy
25.03.2024 11:35:00 | České novinky

Televize Nova zažívá velké víkendové obrození. V sobotu večer zazářil vracející se Superlov s Ondřejem Sokolem a v neděli se vyšvihl Jakub Štáfek v dříve odepisované kriminálce Policie Hvar. Novinka Primy naopak zůstala za očekáváním.