FB pixel TP pixel
Marvel přiznal zoufalost svých seriálů. Vyhodil tvůrce a rozhodl o totálních změnách © Marvel Studios

Marvel přiznal zoufalost svých seriálů. Vyhodil tvůrce a rozhodl o totálních změnách

Marvel mění kurz. Po problémech s tvorbou seriálů směřuje studio k tradičnějšímu modelu produkce. Odnese to ale chystaný Daredevil, jehož tvůrci byli vyhozeni a seriál čeká restart.

Filmové novinky

I když druhá řada Lokiho zažívá na Disney+ relativní úspěch, nedávné seriálové projekty Marvelu jako She-Hulk: Neuvěřitelná právnička, Moon Knight, Ms. Marvel nebo Tajná invaze provázely problémy při natáčení, diváci je přijímali s velkými rozpaky a jejich sledovanost často klesala. Následná herecká a scenáristická stávka pak přiměla vedení studia k radikálnímu rozhodnutí – Marvel nyní hodlá při výrobě nových seriálů směřovat k tradičnějšímu přístupu v televizní produkci. A tento nový obrat ve výrobě krutě odnese chystaný Daredevil s podtitulem Born Again. Seriál, který má natočeno již osm epizod a jehož výroba byla pozastavena během herecké stávky, nebyl podle studia dostatečně kvalitní a nyní prochází zásadním tvůrčím restartem. Scenáristé Chris Ord a Matt Corman prý vytvořili právnický seriál, který se nepodobá verzi Netflixu proslavené svou akcí a násilím.

Hlavní hrdina hraný Charliem Coxem se dokonce objevil v kostýmu až ve čtvrté epizodě. Celý tým byl proto propuštěn a hledají se noví tvůrci. Daredevil tak dostává nový směr se záměrem více se přiblížit marvelovským seriálům, které byly dostupné na Netflixu. Natočený materiál bude chtít určitě studio využít, doplní se ale o nové prvky. Marvel, který se vyhýbal tradičnímu modelu televizní výroby a tvořil takzvaně za pochodu, na něj nyní hodlá navázat. Měl by tak „klasicky“ najímat showrunnery, vzniknou pozice pro specializované televizní manažery, natočí se pilotní díly, přepracuje se celý produkční proces a plánuje se také výroba seriálů o několika řadách. Měl by se razit přístup „scenárista na prvním místě“, a ne „opravíme to dodatečně“. Důraz se přesouvá na vyprávění, jehož cílem je vybudovat silnější vazby mezi diváky a postavami. Nové příběhy Daredevila ale asi brzy neuvidíme.

Zdroj: THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Jako z filmu pro dospělé. V bizarní scéně Elišky a Damiána se svádí podvodnice
Jako z filmu pro dospělé. V bizarní scéně Elišky a Damiána se svádí podvodnice
12.10.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Jakmile si myslíme, že seriálová novinka televize Prima nemůže být srandovnější, objeví se nová scéna, která nás vyvede z omylu. Po brutální bitce v kancelářích, útoku vysavače a úderu blesku přichází dialogová scéna s podvodnicí, která připomíná svou kvalitou filmy pro dospělé.

Pán prstenů se vrací do kin v rozšířených verzích. Vstupenky rychle mizí
Pán prstenů se vrací do kin v rozšířených verzích. Vstupenky rychle mizí
12.10.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Pakliže patříte mezi fanoušky ságy ze Středozemě, v níž se Frodo Pytlík vydává s mocným prstenem až k Hoře osudu, právě teď máte ideální šanci vidět všechny tři filmy v kině v rozšířených verzích. Ty navíc mají nový remaster a jsou promítány ve 4K rozlišení.

Ikona Robbie Williams bez příkras. V novém seriálu Netflixu přiznává nervový kolaps
Ikona Robbie Williams bez příkras. V novém seriálu Netflixu přiznává nervový kolaps
11.10.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix aktuálně slaví ohromný úspěch s dokumentárním seriálem Beckham o jednom z nejlepších fotbalistů v historii. A již brzy uvede i nový seriál o jedné z největších popových hvězd, která to také neměla úplně nejjednodušší.

Největší favorit letošních Oscarů ve skvělém traileru. Drsní wrestleři chtějí zničit DiCapria
Největší favorit letošních Oscarů ve skvělém traileru. Drsní wrestleři chtějí zničit DiCapria
11.10.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Oscarová sezóna se pomalu rozbíhá a zatímco doposud byl velkým favoritem letošního klání Martin Scorseseho a jeho vraždění indiánů v Zabijácích prokletého měsíce s Leonardem DiCapriem, nyní vystrkují růžky siláčtí wrestleři. Zmlátí i Leonarda DiCapria?