FB pixel TP pixel
Velkolepá řežba Stathama s megalodony míří na HBO nečekaně rychle © Warner Bros.

Velkolepá řežba Stathama s megalodony míří na HBO nečekaně rychle

Ačkoli se nová akční polízanice s Jasonem Stathamem objevila na TVOD službách teprve minulý týden, HBO Max se již chystá na uvedení filmu Meg 2: Příkop ve své nabídce.

Filmové novinky

To jsou ale věci. Nový akční snímek s Jasonem Stathamem Meg 2: Příkop dorazil na TVOD služby teprve minulý týden, v podstatě je ale zbytečné za něj na těchto platformách částky okolo 400 Kč za půjčení/zakoupení platit. SVOD platforma HBO Max totiž obratem oznámila, že se nové střetnutí s gigantickými žraloky megalodony chystá co nevidět i do jejího katalogu.

Stane se tak už 29. září, přičemž jak je u novinek studia Warner Bros. zvykem, film by neměl na audiovizuální kvalitě oproti TVODům nijak tratit. Dočkat bychom se tak měli prezentace ve 4K s Dolby Vision a Dolby Atmos. Součástí by samozřejmě měly být i české titulky a dabing.

Kritici a diváci se neshodnou

Připomeňme, že při uvedení v kinech recenzenti kritikou skutečně nešetřili a na serveru Rotten Tomatoes svítilo ještě před měsícem jen 16 procent pozitivních reakcí při tragickém hodnocení 4,8 bodů z 10. V podstatě přitom neexistoval nikdo, kdo by si do počinu režiséra Bena Wheatleyho nechtěl humorně kopnout. Dnes už je na Rotten Tomatoes 28 procent pozitivních reakcí, průměrné hodnocení nicméně pokleslo na 4,5 bodu z 10. Zajímavým ukazatelem jsou však hodnocení diváků, kteří dávají 3,9 bodů z 5 a na tomtéž serveru hodnotí film pozitivně 73 procent z nich.

V novém filmu se Jason Statham opět změní v odborníka na mořský život Jonase Taylora, který povede odvážný výzkumný tým na průzkumný ponor do nejhlubších hlubin oceánu. Plavba se však zvrtne v chaos, když misi ohrozí zlovolná těžební operace a také kolosální žraloci megalodonové. Ačkoli se zpočátku zdálo, že by pokračování pět let starého hitu mohlo v kinech pohořet, celkově film utržil v setmělých sálech téměř 400 milionů dolarů. Úspěch slavil hlavně na čínském trhu, pro který byl ostatně výrazně vyvíjen.

Zdroj: Rotten Tomatoes / BOM / HBO Max / Collider

 5 039 zobrazení   196 se líbí
Nový horor Netflixu je událostí roku. Recenze jsou naprosto nadšené
Nový horor Netflixu je událostí roku. Recenze jsou naprosto nadšené
25.09.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Milovaný hororový tvůrce Mike Flanagan se loučí s Netflixem ambiciózní seriálovou adaptací klasické hororové povídky Pád domu Usherů od Edgara Allana Poea. Podle prvních kritických reakcí jde o rozlučku ve velkém stylu a možná nejlepší Flanaganův seriál vůbec.

Skutečná Hra na oliheň v prvním traileru. Netflix nechal účastníky nelidsky trpět
Skutečná Hra na oliheň v prvním traileru. Netflix nechal účastníky nelidsky trpět
24.09.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Zatímco Netflix chystá druhou řadu populárního seriálu Hra na oliheň, natočena je i první řada skutečné hry, jež má být největší kompetitivní soutěží světa. Problém je, že kontroverzní pořad provázely potíže i během natáčení a lidé doopravdy trpěli.

Nejstupidnější velkofilm roku je konečně online. Pusťte si akční řež se Stathamem v nejlepší kvalitě
Nejstupidnější velkofilm roku je konečně online. Pusťte si akční řež se Stathamem v nejlepší kvalitě
22.09.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Jason Statham sice míří do kin v akční novince Expendables 4, jak ale ukazují první ohlasy diváků, jedná se o velkou akční tragédii. Pokud už chcete něco skutečně stupidního, co je ale stále zábavné a svou blbost si uvědomuje, vsaďte raději na velkofilm, v němž si to plešatý drsňák rozdá hned s několika megalodony.

Voyo trefilo doják podzimu. Ztracená rodina s Pergnerovou sází na optimismus
Voyo trefilo doják podzimu. Ztracená rodina s Pergnerovou sází na optimismus
22.09.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci reality shows mají letos na podzim hotové žně. Především pak v případě, že si předplácí streamovací službu Voyo. Ta se totiž vytasila s novým Love Islandem, chystá dalšího Big Brothera a aktuálně ničí slzné kanálky novinkou Ztracená rodina s Terezou Pergnerovou. A je to slzení vesměs příjemné.