FB pixel TP pixel
Nejbohatšími celebritami světa jsou hollywoodští režiséři. Spielberga trumfl nejlepší kamarád © Warner Bros.

Nejbohatšími celebritami světa jsou hollywoodští režiséři. Spielberga trumfl nejlepší kamarád

Seznam světových miliardářů sestavený magazínem Forbes pro rok 2024 přivítal nová jména z řad bavičů a umělců, jako jsou zpěvačka Taylor Swift či televizní magnát Dick Wolf. Žebříčku celebrit ale stále neochvějně vládnou hollywoodské režisérské legendy.

Filmové novinky

V říjnu loňského roku se zpěvačce Taylor Swift podařilo zdolat další kariérní milník. Stala se dolarovou miliardářkou, a to oproti jiným hudebníkům, především díky výdělkům ze své hudby a vystoupení. Seznam miliardářů, který pravidelně sestavuje časopis Forbes, v posledních letech zaznamenal prudký nárůst z řad celebrit. Nedávno se do něj dostal například televizní magnát Dick Wolf, a to díky jeho odhadovaným příjmům ve výši 1,9 miliardy dolarů, které získal produkováním pořadů jako Zákon a pořádek nebo FBI. Swift v celebritním žebříčku obsadila 14. místo, Wolf je 13. místě. Sestavený seznam nejbohatších celebrit následně odhalil, že jeho vrchol ovládají hollywoodští filmaři a producenti.

Na 8. místě se umístil americký herec, scenárista, režisér a producent Tyler Perry, který se převážně zaměřuje na výrobu projektů pro afroamerické publikum. V roce 2019 pak podepsal exkluzivní smlouvu s Netflixem v hodnotě 300 milionů dolarů. Sedmou příčku opanuje režisér Pána prstenů a Hobita Peter Jackson. Ten vydělal většinu svého jmění na své společnosti Weta Digital, která se zabývá vizuálními efekty a v roce 2021 prodala část svých aktiv výrobci her Unity Software. Moderátorka Oprah Winfrey, která obsadila čtvrtou pozici s čistým jměním 2,8 miliardy dolarů, se v roce 2003 stala první černošskou miliardářkou. V následujících letech vybudovala ze své značky mediální a obchodní impérium.

Nejbohatšími celebritami světa jsou hollywoodští režiséři. Spielberga trumfl nejlepší kamarád © Lucasfilm

V roce 1994 se na seznam dostal jako první režisér Steven Spielberg. Autor hitů jako Čelisti, Jurský park nebo E.T. - Mimozemšťan si vyjednal procenta z hrubých tržeb za své filmy, a díky sérii o Indiana Jonesovi stále dostává podíl z každé prodané vstupenky v zábavních parcích společnosti Universal. Jeho jmění čítá 4,8 miliardy dolarů. Na prvním místě trůní jeho kamarád George Lucas s odhadovaným jměním 5,5 miliardy dolarů. Režisér Star Wars, který debutoval jako miliardář v roce 1997, je nejbohatší celebritou především díky své bývalé produkční společnosti Lucasfilm, kterou v roce 2012 prodal společnosti Disney za více než 4 miliardy dolarů výměnou za hotovost a akciové podíly. Celý žebříček je k vidění zde.

Zdroj: Forbes

Matrix 5 potvrzen, nepůjde o restart. Wachowské nahradí čerstvá krev
Matrix 5 potvrzen, nepůjde o restart. Wachowské nahradí čerstvá krev
03.04.2024 19:45:00 | Filmové novinky

Čtvrtý film ze série Matrix sice v kinech viděl málokdo, studio Warner Bros. se však nevzdává a chystá pátý díl, který naváže na původní dílo sourozenců Wachowských. Nemá jít o restart série, ale o rozšíření stávajícího vesmíru revoluční sci-fi.

Koloušek Bambi jako krvelačný vrah. Trailer nového hororu mění disneyovku v noční můru
Koloušek Bambi jako krvelačný vrah. Trailer nového hororu mění disneyovku v noční můru
03.04.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Svět krvavých variací na slavné dětské pohádky se rozrůstá. Po Medvídkovi Pú je na řadě roztomilý koloušek Bambi, který si své dětské trauma ze smrti maminky přetaví do honby za pomstou. Kdo zajede do jeho lesa, toho čeká krutý konec.

Svět Sandmana se vrací na Netflix. Trailer nové fantasy ukazuje monstra i vymítání
Svět Sandmana se vrací na Netflix. Trailer nové fantasy ukazuje monstra i vymítání
03.04.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Netflix pokračuje v budování světa svého fantasy hitu Sandman. Jeho druhá řada už je v přípravě, ještě před ní se ale diváci dočkají duchařského spin-offu s názvem Mrtví malí detektivové, v němž hlavní hrdinové prchají před samotným peklem.

Konec filmového odpadu na Netflixu. Nový šéf chystá změny a nebere si servítky
Konec filmového odpadu na Netflixu. Nový šéf chystá změny a nebere si servítky
03.04.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Pokud si neplatíte Netflix první den, pak asi tušíte, že původní filmová nabídka největší streamovací služby světa nepatří zrovna mezi výkvět kvality. Snímků na Netflixu přibývá hodně, často jsou velmi drahé a výsledek sbírá mnohy podprůměrné recenze. Nový šéf filmové divize si je neduhů vědom a chystá změny.