FB pixel TP pixel
Nejočekávanější novinky roku na Disney Plus: Historické spektákly, temné Star Wars i první krvavý Marvel © FX / Disney Plus

Nejočekávanější novinky roku na Disney Plus: Historické spektákly, temné Star Wars i první krvavý Marvel

Disney letos hodně zpomalí a nečekejte žádný obří nášup nových hvězdných seriálů značky Marvel nebo Star Wars. Naopak se bude více experimentovat s vedlejšími liniemi a hodně prostoru dostanou i dospělácké seriály ze sesterské platformy Hulu či různé akvizice natáčené v Británii či Austrálii.

Tipy na film
© TMDB

Echo

Echo | USA | 2024 | Akční seriály

10. ledna startuje na Disney+ nový Marvel seriál, ale tentokrát čekejme jiný styl, než jsme si zvykli za poslední roky. V akční sérii Echo se sice vrací jedna z vedlejších postav z Hawkeye, mladá (a hluchá) drsňačka Maya Lopez alias Echo, ale pryč má být rodinný styl. Místo toho dostaneme drsnou atmosférou a krvavé boje jako pamatujeme ze seriálového Daredevila. Ten se mimochodem ve vedlejší roli v tomto seriálu také objeví, ale hlavní hrdinkou je Echo a hlavním padouchem má být Kingpin (opět Vincent D'Onofrio), který Mayu coby sirotka z ulice vzal pod ochranná křídla. Nezapomeňte si na Disney+ nastavit dospělácký režim, ať seriál najdete. A doufejte, že odložený restart Daredevila se za rok povede podobně a ne jako v She-Hulk. Jinak letos se v druhé půlce roku dočkáme z MCU ještě čarodějnické série Agatha: Darkhold Diaries , která bude rozvíjet pro změnu vedlejší postavu z WandaVision. Fajnšmekry potěší restart animovaných X-Menů s podtitulem 97, který bude navazovat na ceněnou sérii ukončenou právě v roce 1997.

Sledovat Online na Disney Plus  Disney Plus | české titulky | český dabing | od 10. 1. 2024
© TMDB

Šógun

Shōgun | USA | 2024 | Drama seriály | Dálný východ

Nejdříve kniha v roce 1975, pak televizní minisérie s Richardem Chamberlainem známá i z českých obrazovek a nyní se historický příběh o vzestupu japonského vládce Yoshii Toranagy odehraje potřetí. Opět tak, jak ho popsal i samotný román, tedy očima britského námořníka Johna Blackthorna. Vedle zásadních historických událostí v Japonsku 17. století budeme sledovat i dynamiku a vývoj vztahu dvou na první pohled neslučitelných osobností - japonského šóguna (kdo jiný než Hiroyuki Sanada) a britského námořníka (Cosmo Jarvis) sloužícího jako jeden z prvních bělochů v jeho službách. Desetidílná série startuje 27. února 2024.

© TMDB

Zlá krev: Capote vs. labutě

Feud | USA | 2017 | Drama seriály | Showbyznys

Prostřednictvím své dospělácké sekce FX bude Disney letos rozvíjet také antologii, kterou začal už v roce 2017, ale zatím předvedl jen jeden - nutno přiznat famózní - dramatický souboj na motivy skutečného vztahu hereček Joan Crawford a Bette Davis. V druhé řadě tohoto seriálu se dostává na scénu spisovatel Truman Capote (můžete znát ze životopisného filmu Capote), konkrétně to, jak si ve svých románech znepřátelil newyorskou smetánku. Ústředního antihrdinu si zahraje Tom Hollander, jeho soupeřkami budou hvězdné dámy jako Naomi Watts, Diane Lane, Chloë Sevigny či Demi Moore. Režíruje zkušený Gus Van Sant a začínáme 31. ledna.

 84 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

V druhé řadě, která se právě připravuje, se můžete těšit na aféry okolo Babe Paley (Naomi Watts).

Sledovat Online na Disney Plus  Disney Plus | české titulky | český dabing | nové díly od 31. 1. 2024
Sledovat Online na iVysílání  iVysílání | nové díly od 31. 1. 2024
The Bear © TMDB

Medvěd (3. řada)

The Bear | USA | 2022 | Drama seriály | Dramedy

Osmidílný seriál Medvěd původně vznikl pro televizní stanici FX, po své premiéře byl však ke zhlédnutí i na rodinnější službě Disney Plus. Na té jsme ho mohli vidět i v České republice. A naši redakci uchvátil natolik, že jsme ho zařadili i do nejlepších seriálů roku 2021. Seriál se postupně stal globálním hitem a svou kvalitu prokázal i oceněním na Zlatých glóbech. Cesta mladého vyhořelého šéfkuchaře Carmyho za kariérním štěstím a především rodinným smířením po tragické smrti svého bratra si získala srdce mnoha diváků, neboť série Christophera Storera skvěle kombinuje atraktivní prostředí s precizně vykreslenými charaktery a nečekaným humorem. Letos bychom se měli dočkat už třetí řady. Datum premiéry ale zatím neznáme.

 86 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Jeden z nejlepších seriálů roku 2022 pokračuje fenomenální druhou řadou.

Sledovat Online na Disney Plus  Disney Plus | české titulky | nové díly od 22. 6. 2023
© TMDB

Ferina Lišák (The Artful Dodger)

The Artful Dodger | Austrálie | 2023 | Drama seriály

Disney v posledních letech natáčel nejen americké originály a toto je jedna z prvních vlaštovek. Původem australský seriál si ovšem půjčuje hlavní postavu z anglické klasiky Oliver Twist, kde londýnský zlodějíček přezdívaný Ferina Lišak patřil k "učitelům" pouličního tuláka Olivera. Nyní se ovšem přesouváme do Austrálie roku 1850, kde se ústřední hrdina (s roztomilou tváří Thomas Brodie-Sangstera) snaží živit poctivě, ale jeho nechvalná pověst ho dožene i na druhém konci světa. Zní to trochu jako odlehčenější verze Chyť mě, když to dokážeš, ale nakonec proč ne. Na Hulu už měl osmidílný seriál premiéru v listopadu 2023, na mezinárodní trhy se prostřednictvím Disney+ dostává 17. ledna 2024.

 76 %
Renegade Nell © TMDB

Renegátka Nell (Renegade Nell)

Renegade Nell | Velká Británie

Disney kromě Austrálie zalovil s námětem a produkčním štábem také v Británii a výsledkem má být lehká variace na Robina Hooda. Mladá dívka Nell se po obvinění z vraždy stává v historické Anglii obávanou lupičkou. Její osud se změní poté, co potká ducha (Nicka Mohammed alias Nathan z Teda Lassa), který ji nasměruje na lepší cestu "pomáhej chudým". V hlavní roli Louisa Harland a jednou z tvůrkyň je Sally Wainwright, kterou u nás můžete znát díky seriálu Gentleman Jack. Premiéra předběžně jaro 2023.

Rivals © TMDB

Rivalové (Rivals)

Rivals | Drama seriály

Zatím bez konkrétního data v roce 2024, ale opět s britským razítkem chce Disney přenést na streamovací platformu stejnojmenný román Rivalové od Jilly Cooper. Zápletkou někde mezi Panstvím Downton, Bojem o moc a Televizní společností se přeneseme do fiktivního anglického panství, kde bude zuřit boj o moc v místní televizní stanici. Těšte se na jména jako David Tennant či Aidan Turner.

Death and Other Details © TMDB

Smrt a další detaily (Death and Other Details)

Death and Other Details | USA | 2024

Jednou z nenápadných Disney (ehm Hulu) hitovek pod radarem je komediální krimi série Jen vraždy v budově, a tak dostal zelenou další projekt, ve kterém se budou řešit záhady jako z dob nejslavnějších detektivů. Ne, Kenneth Branagh nechystá nového Hercule Poirota, ale jiný slavný charakterní herec, Mandy Patinkin, si zahraje jiného šmuchala v podobném stylu (a také prý načichlého Philipem Marlowem), který bude řešit záhadnou vraždu na luxusní jachtě. Na Hulu se startuje už 16. ledna, u nás zřejmě o něco později.

© TMDB

Vítejte ve Wrexhamu (3. řada)

Welcome to Wrexham | USA | 2022 | Dokumentární seriály | Fotbal

Nejstaršímu welšskému týmu se pod novými majitely, hollywoodským duem Rob McElhenney a Ryan Reynolds, daří každou sezónu lépe a úspěšně stoupá ostrovními ligami. Je vcelku logické, že další řada dokumentárního seriálu, který mapuje vzestup klubu, musela vzniknout. Přesné datum premiéry ale ještě neznáme.

 83 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Disney Plus aktuálně uvádí již druhou řadu o neskutečné sportovní investici představitele Deadpoola.

Sledovat Online na Disney Plus  Disney Plus | české titulky | od 22. 9. 2022
Star Wars: The Acolyte © TMDB

Star Wars: Acolyte

Star Wars: The Acolyte | USA

Jak to vypadalo v dobách největší slávy Vrcholné republiky, tedy dávno před událostmi známými z prequelové trilogie Star Wars? To nám ukáže nový původní seriál ze světa Star Wars, který si pod své tvůrčí ruce vzala Leslye Headland (Ruská panenka) a jistit ji má z dálky i současný král Star Wars světa, Dave Filoni. Konkrétní dějové zatáčky zatím neznáme, postavy jsou zahalené tajemstvím, že by tedy další překvapení jako Andor? Tam se mimochodem nedočkáme nové řady dříve než v roce 2025. Datum premiéry pro Acolyte ještě nepadlo, ale letos to určitě bude, stejně jako další "původní" seriál s názvem Star Wars: Skeleton Crew, který zatím tak trochu připomíná Rošťáky ve vesmíru.

Co nás čeká dál?

Na Disney+ můžete samozřejmě v roce 2024 čekat i "standardní" novinky jako třeba nové díly animovaných klasik jako Simpsonovi či Futurama. Z filmových premiér čekejte vždy pár měsíců zpoždění proti aktuálním Disney kino premiérám - čekáme tedy aktuálně na komiksovku Marvels a disneyovku Přání (listopad 2023). Nejbližší velké Disney premiéry jsou v kině až v létě 2024 (V hlavě 2, Deadpool 3). Dobrou zprávou je, že například nový filmový Vetřelec na rozdíl od nedávného nového Predátora dorazí také do kin. Na seriálového Vetřelce si podle všeho budeme muset počkat až do roku 2025.

Zdroj: Disney Plus / Autorský text

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  2 zobrazení  
Filmtoro
Fantastický start roku na Netflixu. Přidal Top Gun 2 a další velké filmové novinky
Fantastický start roku na Netflixu. Přidal Top Gun 2 a další velké filmové novinky
01.01.2024 15:50:00 | Tipy na film

Netflix skočil do nového roku skutečně po hlavě a servíruje parádní nabídku nově licencovaných titulů. Největším tahákem je předloňský fenomén Top Gun: Maverick. Za pozornost ale stojí i další snímky, které si streamovací obr pořídil od hollywoodské konkurence.

Nový Papírový dům, letadlo ve válečné zóně a další novinky (nejen) na Netflixu na konci roku
Nový Papírový dům, letadlo ve válečné zóně a další novinky (nejen) na Netflixu na konci roku
29.12.2023 19:30:00 | Tipy na film

Závěr roku se nezastavitelně přiblížil, streamovací služby si však ani s oslavami nového roku neberou dovolenou. Netflix naopak ještě více posiluje a kromě vlastních novinek přebírá i nové velké tituly konkurence.

Nejočekávanější filmy roku 2024 aneb 10 soubojů v kinech, kterých se nemůžeme dočkat
Nejočekávanější filmy roku 2024 aneb 10 soubojů v kinech, kterých se nemůžeme dočkat
28.12.2023 15:25:00 | Tipy na film

Kina opět fungují jako za starých časů. A když zrovna nezdražují, posílají do kin velké hollywoodské blockbustery. Příští rok bude ve znamení následující desítky zajímavých soubojů všech žánrů, cílových skupin i témat.

The Last of Us, Beckham a další nejlepší nové seriály v roce 2023 (nejen) na Netflixu
The Last of Us, Beckham a další nejlepší nové seriály v roce 2023 (nejen) na Netflixu
27.12.2023 9:30:00 | Tipy na film

Rok 2023 byl na nové seriály nesmírně bohatý a pestrý. Dostali jsme epické návraty k populárním ságám, zbrusu nové adaptace i originální příběhy. Vybrali jsme pro vás desítku nových seriálů, které se vyplatí dohnat.