FB pixel TP pixel
Netflix v Česku skokově zdražuje. Změnu zavedl potichu a nenápadně © Netflix

Netflix v Česku skokově zdražuje. Změnu zavedl potichu a nenápadně

Streamovací jednička Netflix se odhodlala k prvnímu zdražení v rámci České republiky. Ke změně ceníku přitom dochází potichu a nenápadně. Nové ceny klienti naleznou na oficiálním webu, stávající předplatitelé novou cenu zatím nemají implementovanou v platbě. Obecně platí, že zdražení je o to větší, čím vyšší je tarif.

Streaming novinky 16. 8. 2024 14:20 | Streaming novinky

Dlouho se o tom spekulovalo a zdá se, že nyní skutečně přišel čas na první zdražení Netflixu v Česku. Streamovací obr totiž na svém webu zveřejnil nové částky za jednotlivé tarify předplatného a řadě uživatelů se možná protočí panenky a vyprázdní peněženky. Skok je totiž ve výši zhruba 20 procent napříč tarify, což znamená, že navýšení ceny stoupá ruku v ruce s hladinou ceny aktuální. Nejméně se tak zdražení dotkne předplatitelů Basic (základního) tarifu s kvalitou v 720p, který doposud stál 199 Kč. Ten zdraží na 239 Kč. Tarif Standard (1080p) zdraží na 309 Kč z 259 Kč. Nejvyšší tarif Premium naopak podraží o 60 Kč ze 319 Kč na 379 Kč. Pakliže navíc platíte za rodinného příslušníka či kamaráda mimo domácnost, připravte si navíc dalších 20 Kč extra. Dosavadní příplatek 79 Kč za osobu se totiž mění na 99 Kč za osobu. Plátci nejvyššího tarifu tudíž měsíčně zaplatí o 80 Kč více než doposud.

Cena se v platbě zatím nepromítla

Netflix v Česku skokově zdražuje. Změnu zavedl potichu a nenápadně © Netflix

Netflix doposud nespustil zvažovaný tarif s reklamou, který se podle posledních informací samotné služby z letošního roku v Česku v nejbližší době nechystá. Zdražení každopádně dorazí i na Slovensko, kde je nyní předplatné dražší o zhruba 2 eura. Paradoxem je, že změna ceny zatím nebyla komunikována vůči klientům a papírově působí jako zdražení pro nové předplatitele. Taková však realita na 99 procent nebude. Netflix zkrátka jen změnil dosavadní cenovou politiku a prozatím ji nepromítl do platebních informací aktivních uživatelů. Dá se očekávat, že k propsání dojde v nejbližších dnech.

Jde o skutečně první zdražení Netflixu v České republice. Tj. za posledních 8 let, kdy je služba v tuzemsku dostupná. Připomeňme, že konkurence jako HBO (Max), Apple TV+ nebo Disney Plus už za sebou zdražení má. Netflix přesto pravděpodobně zůstane nejoblíbenější streamovací platformou. Nabízí totiž zdaleka nejvíce nového obsahu a zároveň těží ze zvyklosti klientů, kteří mají streamera zafixovaného v paměti jako jasného lídra na trhu. Pro lepší výběr streamovacích služeb jsme pro vás vytvořili přehlednou stránku, kde jsou jednotlivé platformy porovnány.

Kompletní přehled změny cen

Basic Standard Premium
Původní cena 199 Kč 259 Kč 319 Kč
Nová cena 239 Kč 309 Kč 379 Kč
Reklamy ne ne ne
Maximální rozlišení 720p 1080p 2160p
HDR ne ne ano
Dolby Digital Plus 5.1 ano ano ano
Dolby Atmos 7.1.2 ne ne ano
Netflix Spatial Audio ne ne ano
Počet souběžných sledování 1 2 4
Offline stahování ano ano ano
Počet externích domácností 0 1 2

Zdroj: Netflix

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Dali peníze do špatného hrníčku? Hollywoodský obr dluží 10 miliard kvůli chybě
Dali peníze do špatného hrníčku? Hollywoodský obr dluží 10 miliard kvůli chybě
08.08.2024 17:15:00 | Streaming novinky

Společnost Warner Bros. Discovery vydala výsledky za kvartál od dubna do června letošního roku a ačkoli se plácá po zádech díky nárůstu předplatitelů ve streamingu, akcionáři radost nemají. Vyděsila je ztráta 10 miliard dolarů.

Max konečně přidá zásadní funkci Netflixu. V Americe slaví nové rozhraní úspěch
Max konečně přidá zásadní funkci Netflixu. V Americe slaví nové rozhraní úspěch
06.08.2024 15:45:00 | Streaming novinky

Streamovací platforma Max se v USA rozhodla výrazně změnit svou domovskou stránku. Cílem této aktualizace je efektivněji propojit uživatele s obsahem a nabídnout chytřejší a individualizovaná doporučení pořadů.

Prima+ slaví už 1,2 milionu diváků. Jen zlomek je však platící
Prima+ slaví už 1,2 milionu diváků. Jen zlomek je však platící
02.08.2024 14:30:00 | Streaming novinky

Domácí streamovací platforma Prima+ zaznamenala od svého spuštění v únoru 2023 výrazný nárůst popularity. S rostoucím počtem platících uživatelů a registrovaných diváků se stává významným hráčem na českém trhu.

Disney omezí sdílení účtů v Česku i blokaci reklam. Nové podmínky platí od září
Disney omezí sdílení účtů v Česku i blokaci reklam. Nové podmínky platí od září
31.07.2024 17:20:00 | Streaming novinky

Služba Disney Plus oznámila předplatitelům změny ve smluvních podmínkách, které jasně naznačují, jakým směrem se platforma hodlá do budoucna vydat. Po vzoru Netflixu nás skutečně čeká omezování sdílení hesel, reklamní tarify a rušení účtů, které reklamu začnou blokovat.