FB pixel TP pixel
Netflix konečně ukázal i film, který nemusí být příšerný © TMDB

Netflix konečně ukázal i film, který nemusí být příšerný

Netflix v poslední době zrovna nesrší kvalitními kousky kinematografie. S blížícím se podzimem a ambicemi na nějaké ty ceny by se to ale mohlo změnit. Aktuálně představil slibnou vlaštovku, kde půjde Spider-Man po krku Batmanovi.

Filmové novinky

Tak si to shrneme. Old Guard: Nesmrtelní byla ze záhadného důvodu totálně neakční komiksárna, ve které se nudně řešila nesmrtelnost chrousta. Vyproštění mělo sice akci, ale pro změnu zase nemělo příběh a postavy. Projekt Power je tristní pokus o levnou komiksovou akčňárnu. A pak jsou tu také totální romantické splašky jako Zoufalky nebo Stánek s polibky 2, kde je hlavním znakem hrdinek bezbřehá tupost. Ano, tyto filmy slaví úspěch, protože je Netflix dokáže publiku znuděnému vysedáváním doma prodat. Obzvlášť v době koronaviru. Ale co takhle nějaká kvalita? Jelikož se blíží sezóna filmových cen, i Netflix začíná šlapat do plných. Nedávno tak představil například horkou novinku Charlieho Kaufmana Asi to ukončím, která vypadá skvěle. A povedeně působí i dobová freska Antonia Campose Ďábel. A nejen proto, že v něm spojí síly představitelé Spider-Mana a Batmana Tom Holland a Robert Pattinson.

Campos is udělal před 4 lety jméno díky solidnímu festivalovému filmu Christine s Rebeccou Hall, která ztvárnila skutečnou televizní hlasatelku Christine Chubbuck, kterou deprese, osobní i profesní frustrace dohnaly k sebevraždě v přímém přenosu. A do osobních traumat bude vrtat i Camposův nový film, který vypráví příběh z amerického Středozápadu v období po 2. světové válce, kdy ukázkové maloměsto brázdí vskutku podivné existence, mezi nimiž nechybí ani prohnilý pastor v podobě Roberta Pattinsona. Frustrace a strach dopadají na mladého Arvina (Tom Holland), který se rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou a ochránit svou rodinu za každou cenu. Z traileru se výsledek jeví jako atmosférické a syrové drama, které by mohlo jít ve stopách povedeného Mudbound. Uvidíme 16. září, kdy si film na Netflixu odbude premiéru.

 9 522 zobrazení   99 se líbí
Netflix má problém. Jeho očekávanou fantasy Avatar opouští showrunneři
Netflix má problém. Jeho očekávanou fantasy Avatar opouští showrunneři
14.08.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko, tvůrci legendárního a mnoha diváky milovaného animáku Avatar: Legenda o Aangovi, již nebudou pro kreativní neshody s Netflixem dále pracovat na hrané podobě seriálu.

Sci-fi, superhrdinská komedie či detektivka. Netflix opět láká na novinky
Sci-fi, superhrdinská komedie či detektivka. Netflix opět láká na novinky
13.08.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Konec prázdnin a přechod do nového školního roku se bude Netflix snažit odlehčit dávkou rozmanitých novinek, ze kterých by si měl vybrat každý: sci-fi rodinný seriál, aeuterský psychologický horor, nový detektivní seriál či superhrdinská komedie.

Scorsese bude roky točit exkluzivně pro AppleTV+. Připraví nové filmy a seriály
Scorsese bude roky točit exkluzivně pro AppleTV+. Připraví nové filmy a seriály
12.08.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Již na konci května byla společností Apple potvrzena zpráva, že pro její streamovací platformu natočí slavný režisér Martin Scorsese film na motivy knihy Killers of the Flower Moon. Nyní se jejich spolupráce ještě prohlubuje.

Přátelé se nevrátí. HBO jejich setkání po letech odložilo na neurčito
Přátelé se nevrátí. HBO jejich setkání po letech odložilo na neurčito
10.08.2020 | Filmové novinky

Ačkoli titulní píseň od Rembrandts slibuje, že tu Přátelé pro vás vždy budou, na HBO Max je prozatím neuvidíme. Resp. neuvidíme jejich setkání po letech, které mělo proběhnout už v květnu. Kvůli koronaviru se totiž natáčení očekávaného shledání odkládá na neurčito.