FB pixel TP pixel
Kyberpunková klasika Neuromancer skutečně vzniká. Získala hvězdu Vládců nebes © Apple TV+

Kyberpunková klasika Neuromancer skutečně vzniká. Získala hvězdu Vládců nebes

Apple TV+ rozšíří svou bohatou sbírku sci-fi seriálů o další kultovní dílo žánru. Zadaptuje totiž kyberpunkovou klasiku Neuromancer od Williama Gibsona. Technologický gigant navíc oznámil, kdo se zhostí hlavní role.

Filmové novinky

Na konci února společnost Apple oznámila, že pro svou streamovací službu chystá adaptaci slavného kyberpunkového románu Williama Gibsona Neuromancer. Na seriál bude dohlížet jako scenárista, producent a showrunner Graham Roland, který stojí za povedenými thrillery Dark Winds či Jack Ryan od Amazonu. Příběh Neuromancera se točí kolem Case, bývalého špičkového hackera, který byl potrestán za zradu svým zaměstnavatelům a přišel o schopnost připojit se ke kyberprostoru. Case se společně s kyberneticky vylepšenou vražedkyní Moly vydává na nebezpečnou misi, která odhaluje vrstvy konspirace v digitálním a reálném světě. Knižní Neuromancer vydaný v roce 1984 je prvním románem Williama Gibsona, za nějž získal řadu prestižních ocenění včetně Nebuly nebo Huga.

A Apple právě potvrdil, že hlavní role Case se zhostí Callum Turner. Tento čtyřiatřicetiletý Brit nominovaný na cenu BAFTA se loni objevil v dramatu George Clooneyho Hrdinové ve člunu nebo si zahrál v letošním válečném hitu rovněž z produkce Apple TV+ Vládcové nebes. Režie pilotního dílu se ujme J.D. Dillard a spolu s Grahamem Rollandem fanoušky slavného románu ubezpečili, že seriál bude věrným zpracováním Gibsonova vizionářského díla a přinese divákům napínavý zážitek plný futuristické technologie a morálních dilemat. Apple TV+ Neuromancerem posílí své široké portfolio sci-fi seriálů jako For All Mankind, Nadace, See, Invaze, Silo či Monarch: Odkaz monster.

Zdroj: Deadline

Zack Snyder stále nepochopil Batmana. Nerozumí nenávisti vůči své osobě
Zack Snyder stále nepochopil Batmana. Nerozumí nenávisti vůči své osobě
24.04.2024 17:15:00 | Filmové novinky

Existuje několik režisérů, kteří mají svůj osobitý a jasně rozpoznatelný styl. Jedním z nich je i Zack Snyder, pro něhož jsou typické akční filmy plné CGI a nejrůznějších zpomalovaček. Ne vždy jsou ale tyto postupy efektivní a v některých případech mohou být i na škodu. Ostrá kritika zejména posledních dvou Snyderových filmů budiž příkladem.

Totální propadák Pohlreicha dokonán. Prima mu změnou času bodla kudlu do zad
Totální propadák Pohlreicha dokonán. Prima mu změnou času bodla kudlu do zad
23.04.2024 19:45:00 | Filmové novinky

Televize Prima si sice mohla v sobotu večer gratulovat, že se jí podařilo nahradit realisty show Česko na grilu divácky zajímavějšími reprízami seriálu Polda. Samotný Zdeněk Pohlreich ale radost mít nemůže. Jeho návrat na Primu je totiž s definitivní platnost absolutní pohromou.

Pokračování Příběhu rytíře zařízl algoritmus Netflixu
Pokračování Příběhu rytíře zařízl algoritmus Netflixu
23.04.2024 17:45:00 | Filmové novinky

Režisér a scenárista Brian Helgeland v rozhovoru pro server Inverse prozradil, že jeho snahu o natočení pokračování středověké akční komedie Příběh rytíře z roku 2001 zřejmě zmařil algoritmus Netflixu.

Nová sci-fi Netflixu má bitky robotů i zlou AI. Velkolepý trailer slibuje spoustu akce
Nová sci-fi Netflixu má bitky robotů i zlou AI. Velkolepý trailer slibuje spoustu akce
23.04.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix se chystá na letní filmovou sezónu důkladně a již na konci května naservíruje jeden ze svých největších projektů. Ve velkolepé sci-fi akci Atlas bude Jennifer Lopez bojovat o spásu lidstva proti umělé inteligenci. Jenže aby dopadla svou nemesis, musí se jinému počítačovému programu naučit důvěřovat.