FB pixel TP pixel
POTVRZENO: Netflix zadaptuje hororový Resident Evil. Známe detaily! © TMDB

POTVRZENO: Netflix zadaptuje hororový Resident Evil. Známe detaily!

Únorové úniky informací o chystané seriálové adaptaci slavné hororové videoherní série Resident Evil byly nyní Netflixem oficiálně potvrzeny. Streamovací gigant navíc dodal nové detaily.

Filmové novinky

Legendární survival hororová videoherní série od studia Capcom, která se dočkala nepočítaně pokračování a remaků, a byla zpracována do ne už tak legendární filmové série od Paula W.S. Andersona v hlavní roli s Millou Jovovich, dostane od Netflixu možnost reparátu v podobě nového seriálu. Už v únoru pronikly na světlo světa informace o chystané nové adaptaci, ale až nyní byly streamerem oficiálně potvrzeny. Zarytí herní fanoušci tak musí určitě jásat a zároveň doufat, že se jim dostane věrnější adaptace než zmíněné filmy, které nemusíme vyloženě označit jako špatné, ale kromě názvu a několika propriet toho s videoherním světem mnoho společného neměly. K oznámení o natáčení Netflix přidal i seriálovou synopsi, která prozrazuje, jakým směrem se nová adaptace vydá, a na Twitter publikoval fotku scénáře.

Příběh bude obsahovat dvě časové linie sledující dcery hlavního antagonisty celé série Alberta Weskera. V té první se čtrnáctileté sestry Weskerovy přestěhují do Raccoon City, kde zjistí, že jejich otec pravděpodobně skrývá temná tajemství, která mohou zničit celý svět. Druhá linie se posune o více než desetiletí vpřed, na Zemi zůstává pouhých 15 milionů lidí a asi šest miliard příšer - zvířat a lidí nakažených T-virem. V tomto světě bojuje o přežití nyní třicetiletá Jade Wesker, která zápasí nejen s monstry, ale i s temnou minulostí a tajemstvím týkající se jejího otce a sestry. Jako showrunner povede seriál Andrew Dabb (Lovci duchů), první dvě epizody z osmi plánovaných potom zrežíruje Bronwen Hughes (Živí mrtví). Vedle nedávno potvrzených adaptací Splinter Cellu a Beyond Good & Evil, tak Netflix pokračuje v trendu adaptací videoher.

 279 zobrazení   27 se líbí
Sci-fi, detektivka i akce. Mrkněte na trailery k novým hitům HBO i Netflixu
Sci-fi, detektivka i akce. Mrkněte na trailery k novým hitům HBO i Netflixu
27.08.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Letní sezona se již nachýlila ke svému konci a streamovací společnosti začínají pomalu tahat z rukávu prestižnější tituly. Netflix přichází s hvězdami nabitou detektivkou Enola Holmesová, HBO se pak pokusí prorazit s ambiciózní vysokorozpočtovou sci-fi Vychováni vlky.

Koronavirus dopadá už i na Netflix. Ruší se dva rozjeté seriály
Koronavirus dopadá už i na Netflix. Ruší se dva rozjeté seriály
24.08.2020 | Filmové novinky

I když se Netflix počítá mezi ty společnosti, které během pandemie, alespoň dočasně, spíše posílily, přeci jen streamer bedlivěji přepočítává své výdaje a rozhodl se nyní zrušit dva seriály, u kterých se očekávaly druhé řady.

DC Fandome přináší první trailery Snyder Cutu, Batmana a další novinky
DC Fandome přináší první trailery Snyder Cutu, Batmana a další novinky
23.08.2020 13:00:00 | Filmové novinky

Globální online událost DC Fandome je v plném proudu a nejrůznější filmoví i seriáloví tvůrci nám představili novinky ohledně všemožných projektů. Pojďme si ty nejdůležitější novinky v následujícím článku shrnout.

Netflix sexualizuje děti? Nový film vyvolal vlnu rozhořčení
Netflix sexualizuje děti? Nový film vyvolal vlnu rozhořčení
21.08.2020 11:30:00 | Filmové novinky

Francouzský festivalový film Cuties, který se má příští měsíc objevit v katalogu Netflixu, si ještě před svým uvedením vysloužil značnou pozornost. Po vydaném traileru a plakátu se objevila online petice proti filmu, který prý sexualizuje děti.