FB pixel TP pixel
Resident Evil pro Netflix půjde ve stopách Zaklínače. Kdy se bude natáčet? © TMDB

Resident Evil pro Netflix půjde ve stopách Zaklínače. Kdy se bude natáčet?

Ohledně adaptace populární zombie videohry bylo v posledních měsících až povážlivě mrtvo. Nyní se však dávají nemrtví nakažení T-Virem znovu do pohybu.

Filmové novinky

Resident Evil má za sebou solidně úspěšnou filmovou sérii Paula W.S. Andersona v hlavní roli s Millou Jovovich, ta však navzdory své občasné zábavnosti (třetí film pořád vládne!) nedokázala překročit stín svého zdrojového materiálu, od něhož se značně odlišovala.

© TMDB

Věrnější předloze

Resident Evil: Extinction | USA | 2007 | Horory | Zombies

Netflix již kdysi dávno při prvním oznámení o plánech ve spolupráci se společností Constantin Film slíbil, že nová verze bude věrnější své předloze a uspokojí tak hardcore fanoušky podobně jako to zvládl například Zaklínač. Tomu se podařilo zlákat jak fanoušky knih a videoher, tak úplně nové diváky, kteří si mlaskají nad temnou fantasy a bicepsy Henryho Cavilla.

 62 %
Sledovat Online na iTunes  iTunes | od 4. 11. 2022
Sledovat Online na Rakuten  Rakuten | od 6. 3. 2019

Po měsících mlčení se zdá se začala bezvládná těla nemrtvých opět hýbat, neboť se dostala ven informace, že by produkce seriálu měla oficiálně začít letos v červnu s koncem naplánovaným na letošní říjen, přičemž jednou ze stěžejních lokací má být Jižní Afrika. Série by se měla dost věrně držet epizodického modelu Zaklínače, čímž nemyslíme míchání časových linií, ale počet epizod a jejich stopáž. Pokud se dá únikům informací věřit, měli bychom se v první řadě dočkat 8 epizod o délce 60 minut.

Premiéra v roce 2021?

Zarážející je pouze skutečnost, že je seriál ve vývoji – podobně jako nová filmová adaptace – již nesmírně dlouho a prozatím neznáme žádné obsazení, ani showrunnera. Víme jen, že se bude zápletka znovu točit okolo vypuštění koronavi... pardon... T-Viru společností Umbrella Corporation, která promění planetu na nekonečné záplavy zombies.

Pokud by se letos opravdu začalo natáčet, premiéry bychom se na Netflixu mohli dočkat v létě 2021. Což by docela dobře pasovalo i hráčům, kteří nyní velmi nedočkavě čekají na remake Resident Evil 3, který dorazí již 3. dubna. Že bychom se o rok později dočkali i seriálu? Držme si palce.

 1 157 zobrazení   61 se líbí
Spolupráce Netflixu a Adama Sandlera pokračuje. Kolik filmů chystá?
Spolupráce Netflixu a Adama Sandlera pokračuje. Kolik filmů chystá?
04.02.2020 | Filmové novinky

Adam Sandler a streamovací gigant Netflix v pátek oznámili, že se jim jejich vzájemná spolupráce líbí a hodlají v ní i nadále pokračovat. Stávající dohodu tak rozšířili o natočení dalších čtyř filmů.

Loki a další seriály od Marvelu se představují v prvních záběrech
Loki a další seriály od Marvelu se představují v prvních záběrech
03.02.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Během závěrečného klání jubilejní sté sezóny NFL došlo k odhalení prvních záběrů z chystaných seriálů z vesmíru MCU, které v brzké době uvidíme na streamovací službě Disney+.

Apple TV+ oznámila data premiér nových seriálů. Na co se můžeme těšit?
Apple TV+ oznámila data premiér nových seriálů. Na co se můžeme těšit?
31.01.2020 | Filmové novinky

Apple se po pomalejším rozjedu pozvolna nadechuje a láká na své filmy a seriály, které hodlá toto jaro a léto na své streamovací platformě AppleTV+ odvysílat. Vedle premiérových dat jsme dostali i detailnější popis realizovaných projektů.

Dostanou Jeho temné esence i třetí řadu? HBO se schválením váhá
Dostanou Jeho temné esence i třetí řadu? HBO se schválením váhá
30.01.2020 | Filmové novinky

Spolupráce britské veřejnoprávní televize BBC a kabelovky HBO nám v loňském roce přinesla rodinnou fantasy sérii Jeho temné esence. Po výrazném nástupu ovšem přišel pokles ve sledovanosti, natěšenost opadla a v HBO zavládly pochyby, jestli se do třetí řady tak rychle hnát.