FB pixel TP pixel
Fanoušci přetvořili Pomstu Sithů do podoby Klonových válek. Fantastické video obletělo svět © Lucasfilm

Fanoušci přetvořili Pomstu Sithů do podoby Klonových válek. Fantastické video obletělo svět

Fanoušek Star Wars, Ben Johnson, po letech usilovné práce konečně spolu s přáteli dokončil svůj animovaný remake legendárního závěru třetí epizody s podtitulem Pomsta Sithů. Za cíl si dal předělat závěr do vzhledu z animovaných Klonových válek a my doufáme, že lodivod vesmírné ságy Dave Filoni už přišel s pracovní nabídkou.

Filmové novinky

Svět je plný talentovaných lidí, kteří svou vášeň dokáží živit celé roky a nakonec vytvořit něco skutečně úchvatného. Jedním z důkazů je i po více než třech letech dokončený projekt animátora Bena Johnsona, který se společně s přáteli Byronem Childsem, Rafaelem Castano Marinem, Nicholasem Pawlenkem, Mikem Pierluissim a dalšími rozhodl, že přetvoří velkolepé finále filmu Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů do animované podoby ze seriálu Star Wars: Klonové války. A ačkoli výsledné video, které zpracovává souboj Anakina s Obi-Wanem, narození dvojčat Skywalkerových i zrod mechanické podoby Dartha Vadera, není rozhodně dokonalé, v mnoha momentech se prakticky vyrovná tomu, co nabídla 7. řada řada Klonových válek od Davea Filoniho a profíků z Lucasfilmu.

Skvostná animace i zachování emocí

Vyzdvihnout si zaslouží především schopnost zachovat emoce původního filmu George Lucase, vystihnout specifika Filoniho zvolené animace (kdo taky miluje „delay“ framů na animovaných lightsaberech?) a občas přijít i s vlastní zkratkou, jako když si Imperátor jede Anakina vyzvednout na Mustafar. Nechybí samozřejmě většina ikonických momentů, ať už je to „jen Sithové vidí černobíle“, nadbytečné výkruty mečů za zády v útrobách stanice, nezapomenutelný střet mečů před erupcí magmatu či Obi-Wanův „high ground“. Tvůrci si ale skvěle poradili i s originálním prologem, v němž Anakin a Obi-Wan debatují o tom, jak by Obi-Wan vnímal případné Anakinovo selhání.

Výsledné video, které má téměř 16 minut, až na pár drobných momentů vůbec nepřipomíná práci fanoušků. Kdekdo by mohl dokonce usuzovat, že se jedná o jednu ze ztracených epizod, které tvůrci Klonových válek nestihli kvůli zrušení seriálu po 6. řadě dokončit a už se jim nevešla ani do finále 7. řady, která se v posledních 4 epizodách prolíná s událostmi právě Pomsty Sithů. Na YouTube už samozřejmě najdete i sestřihy, jež právě finále Klonových válek mixují s Johnsonovým výtvorem a výsledek je taktéž naprosto úchvatný. My tak jen doufáme, že tenhle tým dostane příležitost se předvést i v oficiálním Star Wars projektu. Dave Filoni už si snad sehnal telefony a přišel s pracovními nabídkami. Ostatně nebylo by to poprvé, co se něco podobného v Hollywoodu stalo.

Zdroj: IGN / YouTube, Hello There

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Sci-fi Arcane odhalila první záběry z druhé řady. Na premiéru na Netflixu si počkáme dlouho
Sci-fi Arcane odhalila první záběry z druhé řady. Na premiéru na Netflixu si počkáme dlouho
07.01.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Když se v listopadu roku 2021 objevila na Netflixu nová sci-fi vycházející z herního fenoménu League of Legends, málokdo věřil, že půjde o velký hit a ještě navíc kvalitní. Jenže seriál Arcane neskutečně překvapil a stal se jedním z nejvýraznějších projektů Netflixu posledních let. První záběry z pokračování potvrzují i daleké datum premiéry.

Válka lidí a strojů začíná! Obří post-apokalyptické sci-fi Stvořitel míří konečně na Disney Plus
Válka lidí a strojů začíná! Obří post-apokalyptické sci-fi Stvořitel míří konečně na Disney Plus
07.01.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Výpravné sci-fi Stvořitel režiséra Garetha Edwardse s Johnem Davidem Washingtonem v hlavní roli bude již brzy dostupné na Disney+. Společnost s myšákem v logu totiž právě oznámila datum uvedení.

DiCapriův životní výkon bude online za pár šupů. Apple odhalil datum premiéry
DiCapriův životní výkon bude online za pár šupů. Apple odhalil datum premiéry
05.01.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Téměř tři dlouhé měsíce si museli fanoušci Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria počkat, než se dočkají jejich nové historické spolupráce online na mateřské službě Apple TV+. Ta konečně oznámila datum uvedení snímku Zabijáci rozkvetlého měsíce, který se objeví v rámci předplatného do poloviny ledna.

Unesli ji a pak bylo všechno jinak. Trailer nové krimi Netflixu láká na neuvěřitelný příběh
Unesli ji a pak bylo všechno jinak. Trailer nové krimi Netflixu láká na neuvěřitelný příběh
05.01.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix právě vydal trailer k nové dokusérii zkoumající znepokojující příběh, kterému se mnozí zdráhají uvěřit. Dokument American Nightmare se zabývá případem známým jako „Zmizelá“, protože jeho průběh v počátku připomínal populární román Gillian Flynn o falešném únosu. Nakonec bylo všechno jinak.