FB pixel TP pixel
Válka lidí a strojů začíná! Obří post-apokalyptické sci-fi Stvořitel míří konečně na Disney Plus © 20th Century Studios

Válka lidí a strojů začíná! Obří post-apokalyptické sci-fi Stvořitel míří konečně na Disney Plus

Výpravné sci-fi Stvořitel režiséra Garetha Edwardse s Johnem Davidem Washingtonem v hlavní roli bude již brzy dostupné na Disney+. Společnost s myšákem v logu totiž právě oznámila datum uvedení.

Filmové novinky

Sci-fi Stvořitel režiséra Garetha Edwardse debutovalo v kinech na konci loňského září. První trailery i reakce kritiků naznačovaly, že půjde o sci-fi událost roku. Bohužel, diváci se do kin vydali jen v malém počtu a Stvořitel nakonec globálně utržil pouhých 104 milionů dolarů, což – i přes relativně levnou produkci (80 milionů dolarů) – náklady filmu nepokrylo. Protože film produkovalo 20th Century Studios patřící Disneymu, čekalo se, kdy vizuálně podmanivý snímek s Johnem Davidem Washingtonem dorazí na jeho streamovací službu. A podle právě zveřejněných informací bude Stvořitel k mání na Disney+ od středy 17. ledna.

Ve Stvořiteli se podíváme do postapokalyptického světa zničeného válkou mezi lidmi a umělou inteligencí. Filmem nás provede bývalý agent speciálních jednotek Joshua (John David Washington), který truchlí kvůli zmizení své ženy a má za úkol vypátrat a zabít Stvořitele – nepolapitelného architekta pokročilé umělé inteligence. Nakonec však musí čelit dilematu, zda zabít, nebo chránit umělou inteligenci v podobě dítěte. Snímek je chválen jako vizuálně strhující dílo, ovšem s poněkud plytkým a nedotaženým scénářem. Vedle Washingtona hrají ve filmu také Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Allison Janney nebo Madeleine Yuna Voyles.

Zdroj: Digital Spy / Disney Plus

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
DiCapriův životní výkon bude online za pár šupů. Apple odhalil datum premiéry
DiCapriův životní výkon bude online za pár šupů. Apple odhalil datum premiéry
05.01.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Téměř tři dlouhé měsíce si museli fanoušci Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria počkat, než se dočkají jejich nové historické spolupráce online na mateřské službě Apple TV+. Ta konečně oznámila datum uvedení snímku Zabijáci rozkvetlého měsíce, který se objeví v rámci předplatného do poloviny ledna.

Unesli ji a pak bylo všechno jinak. Trailer nové krimi Netflixu láká na neuvěřitelný příběh
Unesli ji a pak bylo všechno jinak. Trailer nové krimi Netflixu láká na neuvěřitelný příběh
05.01.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix právě vydal trailer k nové dokusérii zkoumající znepokojující příběh, kterému se mnozí zdráhají uvěřit. Dokument American Nightmare se zabývá případem známým jako „Zmizelá“, protože jeho průběh v počátku připomínal populární román Gillian Flynn o falešném únosu. Nakonec bylo všechno jinak.

Chci zpátky dvě hodiny života: Fitness instruktorka strhala Nolanovu sci-fi, video je virálním hitem
Chci zpátky dvě hodiny života: Fitness instruktorka strhala Nolanovu sci-fi, video je virálním hitem
05.01.2024 11:30:00 | Filmové novinky

Vtipnější video dnes rozhodně neuvidíte. Christopher Nolan během děkovné řeči při přebírání ceny od newyorských kritiků přiznal, že byl zaskočen, když během jízdy na svém kole Peloton slyšel instruktorku hanět jeden z jeho filmů. A protože na internetu se rozhodně nic neztratí, fanoušci záhy objevili inkriminované video, které se začalo obratem šířit éterem.

Česká komedie roku potvrzena: Brilantní veselohra uchvátila kritiky, zaujalo i historické drama
Česká komedie roku potvrzena: Brilantní veselohra uchvátila kritiky, zaujalo i historické drama
04.01.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Ceny české filmové kritiky oznámily nominace pro nejlepší nejlepší snímky loňského roku. Nejvíce nominací získala komedie Přišla v noci, zaujal však i nový rodinný animák Tonda, Slávka a kouzelné světlo nebo historické drama Úsvit.