FB pixel TP pixel
Překvapení! Legendární akční nářezy Stevena Seagala jsou konečně na HBO © Warner Bros.

Překvapení! Legendární akční nářezy Stevena Seagala jsou konečně na HBO

Najít klasiky akčního filmu na streamovacích službách jako Netflix a HBO rozhodně není jednoduché. O to příjemnější je zjištění, když se nějaký z etalonů žánru na nejpopulárnějších službách objeví a není jen na iTunes. Nyní se poštěstilo se Stevenem Seagalem. A to hned dvakrát!

Filmové novinky

Dnes je Steven Seagal spíše obskurní postavičkou s rozložitým tělem a podivnými vztahy k diktátorům, v 90. letech ale platil za skutečnou legendu akčního filmu, která se mohla hrdě řadit mezi Van Damma, Stallona či Schwarzeneggera. Nikdy sice nedosáhl velikosti především posledních dvou jmenovaných a pohodlně si kroutil hlavně svoje krimi akčňáky, jež nabíraly bizarnější rozměry úměrně k tomu, jak se zvětšovalo Seagalovo bobtnající panděro, některé zářezy na pažbě mu ale už nikdo nesebere. A nyní si dva z legendárních snímků můžete vychutnat i na HBO, kam čerstvě dorazily filmy Přepadení v Pacifiku a Přepadení 2: Temné území.

V obou případech si musí Seagal jako výtečný kuchař a bývalý elitní voják Casey Ryback poradit se skupinou teroristů. A ačkoliv to napoprvé byla výrazně větší a hlavně lépe napsaná a natočená jízda (také ji natočil režisér geniálního Uprchlíka), oba díly Přepadení se staly mezi fanoušky žánru legendou. Hlavně kvůli Seagalovým kultovním lámačkám, práci s noži a samozřejmě ikonickému culíčku, který drží pevně jako Seagalův zarputilý výraz ve tváři. Oba filmy jsou na HBO Max dostupné s českými titulky a dabingem a pokud by vás to zajímalo, nemusíte se zhlédnutím nutně spěchat ze strachu, že oba snímky z nabídky brzy zmizí. HBO má aktuálně licence až do 30. června 2024. Na opakování je tedy času dost.

Zdroj: HBO Max

Legenda animace se loučí. Mijazakiho novinka má nadšené recenze a zaútočí na Oscara
Legenda animace se loučí. Mijazakiho novinka má nadšené recenze a zaútočí na Oscara
08.09.2023 13:40:00 | Filmové novinky

Posledním filmům známých režisérů je vždy věnovaná velká pozornost, obzvlášť v případě, kdy jejich poslední film vznikl před více než deseti lety. Z filmařského důchodu se přesně po dekádě vrací i mistr japonského anime Hajao Mijazaki a všechny indicie napovídají, že se jedná o mimořádný počin.

Nejbrutálnější seriál roku se vysmívá Marvelu. Trailer slibuje superhrdinská jatka
Nejbrutálnější seriál roku se vysmívá Marvelu. Trailer slibuje superhrdinská jatka
08.09.2023 13:25:00 | Filmové novinky

Již na konci září dorazí na streamovací službu Prime Video od Amazonu očekávaný seriálový spin-off Gen V, který rozšíří univerzum brutálního komiksového hitu Banda. Nový plnohodnotný trailer k seriálu láká ve stylu Bandy na provokativní násilí, temný humor a hektolitry krve.

Netflix slaví nový megahit. Pirátská novinka sledovaností zničila Zaklínače
Netflix slaví nový megahit. Pirátská novinka sledovaností zničila Zaklínače
07.09.2023 17:40:00 | Filmové novinky

Kampaň Netflixu se vyplatila a jeho veleočekávaná pirátská novinka One Piece zaznamenala skvělou sledovanost. Ta dokonce přesahuje hodnoty seriálu FUBAR Arnodla Schwarzeneggera nebo fantasy spektáklu Zaklínač.

Nová sci-fi o invazi mimozemšťanů se blíží. Děsivý trailer ukazuje monstra i únosy lidí
Nová sci-fi o invazi mimozemšťanů se blíží. Děsivý trailer ukazuje monstra i únosy lidí
07.09.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Již koncem září dorazí na streamovací služby Hulu a Disney Plus nový sci-fi horor od talentovaného scenáristy a režiséra Briana Duffielda. Ten stojí za povedenou apokalyptickou romantikou výbuch nebo hororem Chůva na zabití.