FB pixel TP pixel
Nedělní večery ovládnou kriminálky. Vrací se populární série s Matáskem © Česká televize

Nedělní večery ovládnou kriminálky. Vrací se populární série s Matáskem

Česká televize po seriálovém hitu Vedlejší produkt zařazuje do vysílání televizní film Jiřího Stracha Svatá s Jiřinou Bohdalovou. Ten bude ovšem jednorázovou událostí, po které se na obrazovky vrátí populární krimi příběhy s Davidem Matáskem a Viktorem Preissem.

České novinky

Česká televize má za sebou velmi úspěšné nedělní večery, když si její kriminální drama Vedlejší produkt oblíbila velká část národa, čemuž odpovídala i vysoká sledovanost. Vedlejší produkt měl však jen tři epizody, a tak ho 19. května střídá televizní drama Svatá s Jiřinou Bohdalovou v roli důchodkyně, která tvrdí, že prožila gulag, pravda je ale možná trochu jiná.

Svatá a Případy pro

Česká televize před startem prázdnin zdá se nebude moc experimentovat a poté, co vysíláním projde zmíněná dramatická novinka režiséra Jiřího Stracha podle scénáře Marka Epsteina, se opět přikloní k oblíbeným televizním kriminálkám. Diváci se tak dočkají pomyslného návratu Davida Matáska na obrazovky České televize, byť jen v podobě repríz série Případ pro.

Případy pro jsou kriminální sérií adaptující populární knihy Hany Proškové, které slavily velký úspěch především v 70. a 80. letech minulého století a dočkaly se také adaptace v roce 1989 v podání Dušana Kleina. V roce 2013 pak začaly vznikat nové adaptace s Viktorem Preissem jako kriminalistou Vašátkem, kterému sekunduje malíř, sukničkář a vášnivý rybář Horác v podání Davida Matáska. Právě tuhle sérii tedy ČT vrátí na obrazovky, když začne již 26. května po 20. hodině uvedením prvního snímku Případ pro rybáře. O týden později bude série pokračovat Případem pro malíře z roku 2015.

Tři večery s Matáskem

Diváci českých televizních stanic se tak dočkají hned tří večerů s Davidem Matáskem. Komerční televize Prima totiž nadále ve středu a v sobotu uvádí i velmi oblíbenou krimi Polda, v níž Matásek ztvárnil drsňáka Michala Břízu.

Zdroj: iDnes.cz / Česká televize

Nedělní Prima bída. Psí komedii zničily nové kriminálky
Nedělní Prima bída. Psí komedii zničily nové kriminálky
13.05.2024 15:30:00 | České novinky

Televize Prima minulý týden ve spěchu dovysílala divácky neúspěšný seriál Vytoč mého agenta, který v programu nahradila českými komediemi. Jako první dorazila psí romantika s Berenikou Kohoutovou. Ani ta ale proti konkurenci neuspěla.

Pondělní fiasko Primy končí. Televize vrací do vysílání seriálové hity
Pondělní fiasko Primy končí. Televize vrací do vysílání seriálové hity
10.05.2024 15:50:00 | České novinky

Televize Prima už se pomalu chystá na obměnu pondělního programového schématu. Do dvou týdnů totiž skončí jeden z jejích jarních propadáků Lež na pláži. Ten nahradí seriálový hit z minipivovaru. Televize vsadí i na novou řadu Dvojky na zabití.

Prima hodila ručník do ringu. Přejela ji kriminálka i čtverná dávka Bartošové
Prima hodila ručník do ringu. Přejela ji kriminálka i čtverná dávka Bartošové
06.05.2024 15:10:00 | České novinky

Tak to byla jízda. Televize Nova finále druhé řady Ivety rozhodně nepodcenila a divákům nadělila ještě triptych dokumentů o zesnulé Ivetě Bartošové, které dokonale ovládly nedělní večer. Přesto Nova jedničkou večera není.

Prima se konečně odrazila ode dna. Odstranění Pohlreicha je očistné, krimi pomáhá
Prima se konečně odrazila ode dna. Odstranění Pohlreicha je očistné, krimi pomáhá
05.05.2024 15:45:00 | České novinky

Ačkoli se televizi Prima jarní sezóna příliš nepovedla, zdá se, že se konečně začíná blýskat na trochu lepší časy. Televizi v rámci sobotního vysílání výrazně pomohlo, že se zbavila Zdeňka Pohlreicha a vsadila na osvědčenou kriminálku Polda.