FB pixel TP pixel
Nová kriminálka s Hofmannem dorazila Primu. Chválená novinka zasáhla i Novu © Česká televize

Nová kriminálka s Hofmannem dorazila Primu. Chválená novinka zasáhla i Novu

Další tvrdý direkt zažila v neděli večer televize Prima. Té se v závěru týdne nedařilo od chvíle, kdy konkurenční Nova nasadila hitový seriál Iveta. Nyní však přichází s trumfem i Česká televize, která v hlavním vysílacím čase nahradila seriál To se vysvětlí, soudruzi další trefou do černého.

České novinky

Česká televize si může oddechnout. Po několika týdnech, kdy zaznamenávala spíše průměrnou sledovanost v důsledku neúspěchu seriálu To se vysvětlí, soudruzi!, se totiž opět vyšvihla na špičku diváckého zájmu. Poděkovat může kriminální novince Vedlejší produkt, za níž stojí režisér Peter Bebjak podle scénáře Jakuba Režného a Aleše Preise. Pro Bebjaka jde o další z televizních úspěchů, které vyrovnávají jeho sérii propadáků v kinech. Tam se totiž nedařilo jak jeho Stínohře, tak novince Smršť.

Podle dat ATO-Nielsen zveřejněných serverem Mediaguru první epizoda třídílné minisérie s Martinem Hofmannem a Tomášem Maštalírem zaujala přes milion diváků a razantní nástup odnesla mimo jiné Iveta na Nově, která padla z milionu na necelých 800 000 diváků. Zájem diváků o Vedlejší produkt pomohl i pořadu 168 hodin, který po 21. hodině ve sledovanosti v kategorii 15+ porazil reprízy Kriminálky Anděl. Pro ČT je dobrou zprávou i skutečnost, že diváci novinku hodnotí lehce nadprůměrně.

Tvrdý úder Primě

Nejtvrději úder České televize dopadl na Primu, kde podle Mediaguru ambiciózní novinka Vytoč mého agenta, převzatá z Netflixu, dokonce vypadla z první šestky nejsledovanějších pořadů. Prima tak v přehledu sledovanosti zaujala jen Zločiny z vřesovišť na specializovaném kanále Prima Krimi se 170 000 diváky u obrazovek. Hlavní primácký kanál tak nemá v aktuálních nedělních výsledcích jediné zastoupení, což je pro komerční televizi minimálně dost potupné. Do konce seriálu Vytoč mého agenta zbývají ještě dvě epizody.

Zdroj: Mediaguru / Česká televize / TV Nova / FTV Prima

Zářez Pohlreicha odrazil Primu ode dna. Jde o Pyrrhovo vítězství, není se čím chlubit
Zářez Pohlreicha odrazil Primu ode dna. Jde o Pyrrhovo vítězství, není se čím chlubit
21.04.2024 13:45:00 | České novinky

Televize Prima musela začátkem týdne řešit špatnou sledovanost pořadu Česko na grilu. Nakonec se rozhodla titul se Zdeňkem Pohlreichem přesunout až na pondělní večer a sobotu věnovat reprízám seriálu Polda. Televize se díky tomu odrazila ode dna sledovanosti, sobotní večer je však tzv. Pyrrhovým vítězstvím.

Prima zařízla Pohlreicha. Mění program, propadák nahradí kriminálka
Prima zařízla Pohlreicha. Mění program, propadák nahradí kriminálka
16.04.2024 15:10:00 | České novinky

Televize Prima konečně zasáhla a mění sobotní program, který dosud stavěl na reality show Česko na grilu se Zdeňkem Pohlreichem. Hrubě neuspokojivá sledovanost způsobila změny v programové nabídce, kdy místo Pohlreicha naskočí osvědčená kriminálka.

Katastrofální neděle na Primě: Se seriálovým propadákem zametli kovbojové a málem i hokejistky
Katastrofální neděle na Primě: Se seriálovým propadákem zametli kovbojové a málem i hokejistky
15.04.2024 16:51:00 | České novinky

Víkendová nabídka televize Prima je skutečně v kritickém stavu. Dokazují to aktuální čísla sledovanosti, v nichž se nabídka ze Strašnic propadá čím dál hlouběji na dno zájmu diváků. A zatím se zdá, že světlo na konci tunelu je v nedohlednu.

Pohlreich na Primě prorazil dno. Diváky nezajímá, zazářil Gott
Pohlreich na Primě prorazil dno. Diváky nezajímá, zazářil Gott
14.04.2024 13:00:00 | České novinky

Nemožné se stává skutečností a nová kulinářská show se Zdeňkem Pohlreichem je s každým dalším týdnem ještě větším propadákem. Česko na grilu začalo s tragickou sledovaností, nyní je však množství diváků natolik bídné, že lze bez ostychu mluvit o ostudě.