FB pixel TP pixel
Sci-fi Rebel Moon drtí sledovanost Netflixu. Trailer druhé části odhaluje otevřenou válku © Netflix

Sci-fi Rebel Moon drtí sledovanost Netflixu. Trailer druhé části odhaluje otevřenou válku

Zneuznaný režisér Zack Snyder uvedl minulý týden na Netflixu svou sci-fi novinku Rebel Moon a zdá se, že nehledě na tragické recenze dokázal zaujmout mnoho diváků. Variace na Sedm statečných totiž vystoupala na vrchol sledovanosti a Netflix obratem odhalil i trailer na pokračování, které ukazuje více akce.

Filmové novinky

Režisér Zack Snyder býval kdysi považován za ohromný talent Hollywoodu, byla to ale právě továrna na sny, která tvůrce filmů jako 300: Bitva u Thermopyl nebo Strážci - Watchmen nakonec zavrhla a po propadácích Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti a Liga spravedlnosti ho poslala vstříc Netflixu. Pro ten Snyder natočil zombie horor Armáda mrtvých a v minulém týdnu uvedl svou novou sci-fi Rebel Moon: První část - Zrozená z ohně, která je variací na osvědčený koncept Sedmi samurajů nebo chcete-li Sedmi statečných.

Film má sice od své premiéry skutečně tragické recenze, které mu vyčítají především nudné postavy, nekončící expozici či bídnou gradaci děje, divákům to ale zdá se nevadí. Jak totiž uvádí data platformy FlixPatrol, Rebel Moon se obratem vyšplhal na špičku sledovanosti hned v 79 zemích světa. Otázkou zůstává, jaká bude setrvačnost projektu, protože již data z 25. prosince ukazují drobný pád popularity. Snyder přitom potřebuje, aby Rebel Moon zůstal hitem, aby s ním mohl odpálit celou franšízu dalších příběhů. Aktuálně má však jistou přinejmenším druhou část, která dorazí 19. dubna a na kterou už Netflix vydal i první trailer. Ten už logicky expozici neřeší a slibuje otevřený konflikt mezi Rebely a tyrany z Motherworldu, kteří se po událostech první části přijedou pomstít, aby zjistili, že místní farmáři skutečně nejsou zase takoví slaboši. Ano, zní to úplně stejně jako Sedm statečných, jen ve sci-fi kulisách a s celkovou stopáží okolo pěti hodin místo hodin dvou, za které příběh odvyprávěl v roce 1960 John Sturges.

Zdroj: Netflix / FlixPatrol

Voyo má nový špionážní hit. Česká novinka už je kompletně online
Voyo má nový špionážní hit. Česká novinka už je kompletně online
22.12.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo si v letošním roce připsala několik velmi odvážných premiér, které sklidily všeobecné ovace nejen za chrabrost tvůrců, ale i kvalitu finálního produktu. Dalším diváckým úspěchem do sbírky je nově šestidílný špionážní thriller Extraktoři.

Wednesday Netflixu nestačí. Seriálový hit dostane pokračování bez největší hvězdy
Wednesday Netflixu nestačí. Seriálový hit dostane pokračování bez největší hvězdy
22.12.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Hororová komedie Wednesday se stala nejsledovanějším anglicky mluveným seriálem Netflixu. Není proto divu, že se největší streamer rozhodl univerzum Addamsovy rodiny rozšířit o nový seriál. Vedle chystané druhé řady Wednesday dostaneme také seriál o strýčku Festerovi.

Nový válečný akčňák láká na drsnou akci. Trailer ukazuje tuhý boj o přežití i charisma nového Zaklínače
Nový válečný akčňák láká na drsnou akci. Trailer ukazuje tuhý boj o přežití i charisma nového Zaklínače
22.12.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Akční válečný thriller Land of Bad, za nímž v roli producenta stojí český režisér Petr Jákl, má svůj první trailer. Ten láká na hollywoodské hvězdy Russella Crowa a Liama Hemswortha a výpravnou akci plnou výbuchů a drsných kontaktních soubojů.

Snyder se vrátí ke komiksům jen kvůli jedinému filmu. Problém je, že už ho natočil
Snyder se vrátí ke komiksům jen kvůli jedinému filmu. Problém je, že už ho natočil
21.12.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Režisér Zack Snyder aktuálně hojně propaguje svou novou sci-fi Rebel Moon a stihl se mimo jiné vyjádřit k tomu, jestli by ho ještě lákalo natočit nějaký komiks od DC. Ve hře je jediný námět, jenže ten už Snyder jednou neúspěšně adaptoval.