FB pixel TP pixel
Snyder se vrátí ke komiksům jen kvůli jedinému filmu. Problém je, že už ho natočil © Warner Bros.

Snyder se vrátí ke komiksům jen kvůli jedinému filmu. Problém je, že už ho natočil

Režisér Zack Snyder aktuálně hojně propaguje svou novou sci-fi Rebel Moon a stihl se mimo jiné vyjádřit k tomu, jestli by ho ještě lákalo natočit nějaký komiks od DC. Ve hře je jediný námět, jenže ten už Snyder jednou neúspěšně adaptoval.

Filmové novinky

Již v pátek 22. prosince bude mít premiéru nový film Zacka Snydera s názvem Rebel Moon. Snyder, který scénář původně zamýšlel pro svět Star Wars, nakonec uspěl u Netflixu, pro který vytvořil zcela nový sci-fi svět. Snyder má ostatně s vytvářením svých vlastních vesmírů bohaté zkušenosti, když pracoval i na DC Universu, které ale brzy projde kompletním restartem bez jeho účasti. Nebo ne? Snyder se v nedávném rozhovoru rozpovídal o svém potenciálním návratu.

DCU momentálně zažívá restart pod taktovkou Jamese Gunna. Ten nejenže většinu hereckého ansámblu přeobsadí, ale také plánuje celé franšíze dát novou podobu. Snyderem vytvořený svět se totiž nesl v duchu jednoho propadáku za druhým, odchodu hlavních hrdinů a tmavé, nepříliš hezké, digitální akce. Přesto se Snyder cítil dotčeně, když nedostal možnost dovyprávět příběh s arcipadouchem Darkseidem, který načal v Lize spravedlnosti. 

V nedávném rozhovoru pro The Hollywood Reporter byla Snyderovi položena otázka, zda by se k DCU v budoucnu rád vrátil. Ten odpověděl poněkud nečekaně, když řekl, že na DCU už jej láká pouze jeden příběh. Režisér by rád zfilmoval komiks Návrat temného rytíře od Franka Millera. Příběh z nedaleké budoucnosti, ve které životem zahořklý Batman vyráží do své poslední bitvy a který Snyder již částečně zadaptoval ve filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Snyder uvedl, že by v případě této adaptace zůstal věrný komiksové předloze a že by film připomínal Strážce z roku 2009. Nutno zmínit, že Zack Snyder je tvůrce, který si za svými projekty dlouhodobě stojí. Dobrým příkladem budiž scénář k filmu Rebel Moon, který se začal rýsovat už před patnácti lety. Vše tak v tuto chvíli závisí hlavně na Gunnovi, který bude mít poslední slovo ohledně Snyderova zapojení do nového DCU. Vzhledem ke Gunnovým plánům a filmařskému stylu je ale velmi nepravděpodobné, že by do svého nového universa Snydera vpustil.

Zdroj: ComingSoon.net

Nejlepší akční seriál HBO byl předčasně zrušen. Zachránit ho může Netflix
Nejlepší akční seriál HBO byl předčasně zrušen. Zachránit ho může Netflix
20.12.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Služba HBO Max oznámila, že její nejlepší akční seriál se bohužel nedočká čtvrté řadě. Kriminální drama Bojovník, v němž nechybí řada kung-fu soubojů, přitom patřilo mezi nejoblíbenější tituly na platformě. Nový život ale může nalézt na Netflixu.

Jeden z nejočekávanějších thrillerů příštího roku má skvělý trailer. Slibuje stylovost Drive
Jeden z nejočekávanějších thrillerů příštího roku má skvělý trailer. Slibuje stylovost Drive
20.12.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Pokud se vám stýská po stylových thrillerech, máte se na co těšit. Chystaný snímek Love Lies Bleeding slibuje jedinečnou atmosféru, která tu byla naposledy snad při Drive Nicolase Windinga Refna.

Nové dystopické sci-fi Netflixu ukazuje špinavou budoucnost. Drsný trailer si nebere servítky
Nové dystopické sci-fi Netflixu ukazuje špinavou budoucnost. Drsný trailer si nebere servítky
19.12.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Temné dystopické sci-fi Kuchyně, které je režijním debutem talentovaného herce Daniela Kaluuyi, dostalo od Netflixu první trailer. Ten ukazuje bezútěšný Londýn plný motorkářských gangů, policejní brutality a sociálního napětí mezi bohatými a chudými.

Netflix odhalil sci-fi Kosmonaut z Čech. V prvním traileru září Adam Sandler
Netflix odhalil sci-fi Kosmonaut z Čech. V prvním traileru září Adam Sandler
19.12.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Po letech čekání jsme se konečně dočkali a streamovací obr Netflix odhalil první trailer na očekávanou sci-fi s Adamem Sandlerem Kosmonaut z Čech. Snímek dorazí v březnu a nabídne hvězdné obsazení.