FB pixel TP pixel
Sci-fi Rebel Moon je pro Netflix ohromným zklamáním. Sledovanost tvrdě padá © Netflix

Sci-fi Rebel Moon je pro Netflix ohromným zklamáním. Sledovanost tvrdě padá

Blíží se konec éry Zacka Snydera na Netflixu? Zase tak horké to pravděpodobně s režisérem sci-fi Rebel Moon nebude. Netflix však nemůže popřít, že od sci-fi, jejíž dva díly stály 150 milionů dolarů a do které se investovaly i velké peníze na kampaň, čekal větší reakce diváků. Sledovanost však není vůbec dle představ.

Filmové novinky

Netflix zveřejnil nejnovější týdenní přehled sledovanosti na své streamovací platformě a čísla sci-fi Rebel Moon: První část - Zrozená z ohně nejsou vůbec povzbudivá. Oproti minulému týdnu se zájem diváků propadl o dvě třetiny a v globálním žebříčku ho aktuálně poráží i snímek Equalizer 3: Poslední kapitola s Denzelem Washingtonem. Režisér Zack Snyder by tak měl začít být nervózní hlavně při pohledu na chystanou druhou část s podtitulem Jizvonoška, která dorazí již 19. dubna letošního roku. Dá se totiž očekávat, že zklamaní diváci první části již k pokračování odvahu nenajdou a sledovanost dále padne. A jelikož se Rebel Moon pohybuje pod úrovní řady levnějších a oblíbenějších titulů, rozhodně není jisté, že se tahle potenciální franšíza dočká dalšího větvení. Šlo by tak o další neúspěch Netflixu v budování vlastních sérií. Již dříve byly pro streamera zklamáním předražené akčňáky Red Notice a The Gray Man.

Bolestivé srovnání s jinými filmy

Pojďme se ale na čísla sledovanosti podívat detailněji. V týdnu od 1. do 7. ledna zaznamenal snímek Rebel Moon 25,1 milionů zhlédnutých hodin, což dělá při vydělení stopáží 11,1 milionů zhlédnutí. To je o téměř 4 miliony zhlédnutí méně než měl v daném období zmíněný Equalizer 3. Pro Rebel Moon je ale bolestivější srovnání s nápaditějším a originálnějším sci-fi Nech svět světem, které i v pátém týdnu zaznamenalo téměř 8 milionů zhlédnutí. Právě tahle novinka s Julií Roberts jasně ukazuje rozdíl v přijetí diváků oproti Snyderově novince. Sci-fi Nech svět světem totiž ve třetím týdnu padala ve sledovanosti jen o zhruba 52 procent a samozřejmě je dobré připomenout, že tenhle méně pompézní projekt za 120 milionů dolarů startoval oproti Snyderovi s dvojnásobnou sledovaností.

Snyderův film má navíc problém i při srovnání s jinými filmy, které neměly tak silnou mediální podporu. Podobný start jako Rebel Moon měl i animák Adama Sandlera Leo a srovnatelná čísla měl i Zabiják Davida Finchera. Lepší čísla pak dlouhodobě zaznamenala i špionážní novinka Gal Gadot Rachel Stoneová: Sázka na Srdce. Rebel Moon byl přitom propagovaný jako největší událost Netflixu této zimy a vánočního období. Pro Česko dokonce vznikla první reklama od Ogilvy s Petrem Nárožným. Ostatně výmluvné jsou i statistiky webu FlixPatrol, které dokládají, že po 3 týdnech Rebel Moon není nikde na světě na prvním místě sledovanosti a průměrně se pohybuje až okolo 7. příčky. V průběhu vánočních svátků byl pak mnohdy překonáván lokálními snímky, jako byly u nás Pelíšky.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix TOP 10

Netflix vykupuje konkurenci. Uvede nejlepší western posledních let a další hity
Netflix vykupuje konkurenci. Uvede nejlepší western posledních let a další hity
11.01.2024 11:30:00 | Filmové novinky

Rozhodnutí konkurence Netflixu již dále nedržet své tituly exkluzivně se největšímu streamerovi světa náramně zalíbilo. Dokládají to jeho nákupy v posledních týdnech, které jsou plné velkých licencovaných titulů. Netflix nejdříve lovil ve vodách HBO, poté u Disneyho a nyní už otevřeně doluje i knihovnu Paramountu.

Vlajka smrti dovlála. Chválený pirátský seriál HBO předčasně končí, tvůrci s tím naštěstí počítali
Vlajka smrti dovlála. Chválený pirátský seriál HBO předčasně končí, tvůrci s tím naštěstí počítali
11.01.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste fanoušky komediálního seriálu Vlajka smrti, který je dostupný na HBO Max, nemáme pro vás dobré zprávy. Kritiky milovaný seriál, za nímž mimo jiné stojí i Taika Waititi, totiž po dvou řadách končí.

Akční hvězda Netflixu utrpěla vážná zranění v bojové akci. Jen o hodinu dříve dávala rozhovor
Akční hvězda Netflixu utrpěla vážná zranění v bojové akci. Jen o hodinu dříve dávala rozhovor
10.01.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci protiteroristického akčního hitu Fauda zůstávají v posledních týdnech v napětí. Herci ze seriálu totiž narukovali do boje v pásmu Gazy a nyní byl v bojové akci jeden z nich vážně zraněn.

The Last of Us našlo Joelovu nemesis. Po krku mu půjde vysněná představitelka Ellie
The Last of Us našlo Joelovu nemesis. Po krku mu půjde vysněná představitelka Ellie
10.01.2024 12:10:00 | Filmové novinky

Po týdnech spekulací se fanoušci seriálu The Last of Us konečně dočkali potvrzení, která herečka ztvární kontroverzní postavu Abby, ze které mají někteří hráči videoher dodnes trauma. Ve druhé řadě totiž půjde po krku samotnému Joelovi, který na konci první řady při záchraně Ellie zničil její dosavadní život.