FB pixel TP pixel
Sledovanost sci-fi Rebel Moon je zklamáním. Zack Snyder přesto děkuje fandům za dobytí Netflixu © Netflix

Sledovanost sci-fi Rebel Moon je zklamáním. Zack Snyder přesto děkuje fandům za dobytí Netflixu

Sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera měla odstartovat celý nový multimediální vesmír, úvodní čísla sledovanosti jsou však daleko za očekáváním a o budoucnosti série rozhodnou následující dny. Samotný režisér přesto poděkoval fanouškům, že se dostal na vrchol TOP 10 žebříčku sledovanosti.

Filmové novinky

Netflix zveřejnil sváteční data sledovanosti a výsledky jsou rozhodně zajímavé. Jedna z největších streamerových sci-fi letošního roku, nová sága Rebel Moon režiséra Zacka Snydera, má totiž docela velké problémy obhájit sledovaností svou existenci a hlavně přesvědčit streamera, že má smysl dávat jí do budoucna další potenciální rozšíření. Snímek Rebel Moon si totiž v prvních 3 dnech po svém vydání připsal na konto 54,1 milionů zhlédnutých hodin, což dělá při vydělení stopáží 23,9 milionů zhlédnutí. Porazil tak těsně jinou sci-fi Nech svět světem, která si připsala 19,7 milionů zhlédnutí. Zde je ale potřeba počítat s delším obdobím sedmi dní, neboť novinka s Julií Roberts je již venku třetím týdnem. Přesto jsou její čísla impozantní a ukazují na velký zájem o originální a atypické žánrovky, které navíc nejsou extrémně drahé.

Sledovanost za očekáváním

Ačkoli se může zdát, že jsou čísla Snyderovy novinky dobrá (vždyť vede žebříček sledovanosti!), porovnání se zbytkem velkých titulů Netflixu odhaluje spíše průměrný výsledek. Sledovanost Rebel Moon je totiž jen o 4 miliony zhlédnutí lepší než u historické krimi Bledé modré oko a letos jí ve startovních číslech porazilo hned 8 jiných projektů, mezi nimiž jsou i mnohem levnější komedie a filmy, které rozhodně nestartovaly s agresivní reklamní kampaní a navíc během svátků, kdy se obecně čeká vyšší sledovanost kvůli divácké nudě. Rebel Moon porazil v úvodních víkendových číslech Ashton Kutcher s komedií U tebe nebo u mě? (27,7 milionů zhlédnutí), výrazně artovější Zabiják Davida Finchera (27,9 milionů zhlédnutí), komedie s Jonahem Hillem Z jiného těsta, ale také Gal Gadot a její béčkový thriller Rachel Stoneová: Sázka na Srdce. Mimochodem, snímek Nech svět světem startoval také výrazně lépe s 41,7 miliony zhlédnutími a trojice největších hitů roku byla ještě o fous lepší. Akčňák Vyproštění 2 startoval se 42,8 miliony zhlédnutí, překvapivý megahit Matka s Jennifer Lopez urval 42,9 milionů zhlédnutí a na stejných číslech začínal i Adam Sandler s Jennifer Aniston v komedii Vražda v Paříži.

Pro Zacka Snydera teď budou extrémně důležité výsledky následujícího týdne. Tvůrce filmů jako 300: Bitva u Thermopyl nebo Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti totiž potřebuje udržet stabilní zájem publika a doufat, že snímek Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška, který dorazí v dubnu 2024, dokáže přilákat alespoň stejné množství diváků. To je ale nepravděpodobné, protože divácké reakce na první část jsou značně rozpačité a rozhodně nenaznačují, že by měl být Rebel Moon fanouškovským favoritem a sci-fi, která se nějak hlouběji zapíše do paměti. Snyder přesto v rámci propagace vypustil nové video, v němž děkuje fanouškům za to, že se jeho film vyšplhal na první pozici globální sledovanosti Netflixu. Jak ale vidíme na číslech, jedna věc je být na špičce žebříčků a druhá dělat sledovanost, která je opravdu něčím významná.

Zdroj: Twitter/Zack Snyder / What's on Netflix / Netflix TOP 10

Netflix ovládly nečekané hity. Hřebejk vypráskal Rebel Moon, seriálům vládne ohnivá pohoda
Netflix ovládly nečekané hity. Hřebejk vypráskal Rebel Moon, seriálům vládne ohnivá pohoda
26.12.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Vánoce jsou pro diváky po celém světě unikátním obdobím, kdy to žádná velká premiéra nemá jednoduché. Své o tom ví i Zack Snyder, který má sice i v Česku početnou komunitu zastánců, ani on ale nic nezmůže proti síle Jana Hřebejka a jeho Pelíšků. A když jde o seriály, i Češi chtějí spíše navodit domácí pohodu, než prožívat velká dramata.

Aquaman 2 završil hrůzostrašný rok pro komiksy. Jeho tržby jsou velkou ostudou
Aquaman 2 završil hrůzostrašný rok pro komiksy. Jeho tržby jsou velkou ostudou
26.12.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Doslova apokalyptický rok pro komiksové adaptace končí dalším střípkem do mozaiky filmových selhání. Aquaman 2 potvrdil nejhorší predikce a někdejší miliardový brand se doslova topí v nezájmu publika.

Sci-fi Rebel Moon drtí sledovanost Netflixu. Trailer druhé části odhaluje otevřenou válku
Sci-fi Rebel Moon drtí sledovanost Netflixu. Trailer druhé části odhaluje otevřenou válku
25.12.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Zneuznaný režisér Zack Snyder uvedl minulý týden na Netflixu svou sci-fi novinku Rebel Moon a zdá se, že nehledě na tragické recenze dokázal zaujmout mnoho diváků. Variace na Sedm statečných totiž vystoupala na vrchol sledovanosti a Netflix obratem odhalil i trailer na pokračování, které ukazuje více akce.

Voyo má nový špionážní hit. Česká novinka už je kompletně online
Voyo má nový špionážní hit. Česká novinka už je kompletně online
22.12.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo si v letošním roce připsala několik velmi odvážných premiér, které sklidily všeobecné ovace nejen za chrabrost tvůrců, ale i kvalitu finálního produktu. Dalším diváckým úspěchem do sbírky je nově šestidílný špionážní thriller Extraktoři.