FB pixel TP pixel
Film, který svět neviděl. Režisér Warcraftu točí akční sci-fi s revoluční technologií © Legendary Pictures

Film, který svět neviděl. Režisér Warcraftu točí akční sci-fi s revoluční technologií

Režisér Duncan Jones se zapsal do paměti fanoušků sci-fi díky rafinovaným minimalistickým peckám Moon nebo Zdrojový kód, pak natočil epickou adaptaci herní fantasy Warcraft. Nyní se vrací a jeho nový film slibuje podívanou, kterou zatím nikdo nenatočil.

Filmové novinky

Žánr science fiction byl Duncanu Jonesovi vždycky blízký, a tak není divu, že se světům budoucnosti bude věnovat i ve své chystané novince s názvem Rogue Trooper. Postapokalyptický sci-fi akčňák vzniká na motivy stejnojmenného comicsu z nakladatelství 2000 AD, které je mj. domovem takových legend jako Soudce Dredd. Temný příběh by se měl soustředit na geneticky modifikovaného žoldáka a jeho cestu za pomstou poté, co jej jeden ze členů jednotky zradí.

Film použije Unreal Engine 5

Největší devizou připravovaného snímku není příběh, ale především technologie, kterou vzniká. Mělo by se totiž jednat o kompletně animovaný počin, který vzniká pomocí softwaru Unreal Engine 5, který umožňuje vývojářům generovat bezbřehé fotorealistické fantaskní krajiny. O UE5 se dlouho mluví jako o budoucnosti videoherního průmyslu, jeho užití ve filmovém průmyslu je ale naprostou novinkou. Jones se tak zařadí po bok průkopníků animovaného filmu jako byli např. John Lasseter s Toy Story: Příběhem hraček, Robert Zemeckis s Polárním expresem, ale i James Cameron. Ostatně podívejte se, co UE5 dokáže i v rukách nadšence ve videu výše.

Rogue Trooper už získal i herecké obsazení. Své hlasy by měli propůjčit např. Hayley Atwell, Jack Lowden nebo Asa Butterfield. Uvedení bychom se měli dočkat již koncem roku 2025.

Zdroj: BBC / Dark Horizons

Dystopické sci-fi s roboty i epická fantasy. Netflix láká v traileru na největší únorové hity
Dystopické sci-fi s roboty i epická fantasy. Netflix láká v traileru na největší únorové hity
02.02.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Netflix ve své únorové upoutávce láká na nejzajímavější novinky měsíce. Těšit se můžeme na akční sci-fi, romantické komedie nebo nový rodinný animák od studia Dreamworks. Největším hitem bude ale určitě hraná verze fantasy Avatar: Legenda o Aangovi.

Mission: Impossible 7 na Netflixu v Česku nebude. Dostane exkluzivní uvedení
Mission: Impossible 7 na Netflixu v Česku nebude. Dostane exkluzivní uvedení
01.02.2024 19:40:00 | Filmové novinky

Mission: Impossible s podtitulem Odplata konečně míří online v rámci předplatného. Pro uživatele Netflixu a dalších SVOD streamovacích služeb však přichází smutná zpráva, že titul bude exkluzivně dostupný pouze na jediné platformě. Titul však bude dále dostupný ke koupi v rámci TVODu.

Oblíbený MasterChef si dá na Nově pauzu. Televize zkusí drsnější formát
Oblíbený MasterChef si dá na Nově pauzu. Televize zkusí drsnější formát
01.02.2024 18:40:00 | Filmové novinky

Televize Nova si dá na chvíli pauzu od extrémně populární a diváky milované kulinářské reality show MasterChef. Fanoušci kuchařských show ale nemusí smutnit, Nova se vrhne do nového a drsnějšího formátu.

Největší novinky roku na Netflixu odhaleny. Trailer slibuje sci-fi, fantasy i špionážní hity
Největší novinky roku na Netflixu odhaleny. Trailer slibuje sci-fi, fantasy i špionážní hity
01.02.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix letos tradičně přichází s velkým trailerem, který odhaluje největší chystané seriálové i filmové novinky, jež nás čekají v roce 2024. Traileru tentokrát chybí data uvedení a ani není kdovíjak kreativní jako když se představoval například akčňák Gray Man. Svou funkci však přesto plní dokonale. A dojde i na první záběry z očekávaných hitů.