FB pixel TP pixel
Jak bohatá je Kevinova rodina ze Sám doma? Odborníci spočítali zazobanost McAllisterových © 20th Century Fox

Jak bohatá je Kevinova rodina ze Sám doma? Odborníci spočítali zazobanost McAllisterových

Jak bohatá je Kevinova rodina ze Sám doma? Touhle otázkou se zabýváme snad každé Vánoce od chvíle, kdy poprvé uzříme obří dům rodiny McAllisterových a začneme přepočítávat, kolik je asi stál výlet do Paříže v prvním filmu a na Floridu ve druhém filmu. Deník New York Times se zeptal finančních odborníků a ti mají naprosto jasno. Kevin žádný chudák rozhodně není.

Zajímavosti

Jak bohatá je rodina McAllisterových? Co vlastně dělají Kevinovi rodiče? A nemají snad něco společného s chicagskou mafií? Okolo Kevina ze Sám doma panuje spousta otázek a ty ohledně bohatství slavné filmové rodinky trápí diváky po celém světě. Novináři z New York Times ale nezaháleli a oslovili odborníky z Federální rezervy Spojených států, aby se McAllisterovým podívali „na zoubek“. A zdá se, že o žádné chuďasy nebo střední třídu rozhodně nejde. Podle odborníků totiž McAllisterovi patří do horního 1 procenta nejbohatších obyvatel USA.

Bohatý Kevin

Odhad bohatství McAllisterových se dá učinit ze spousty faktorů. Nákladných dovolených v Paříži či na Floridě. Skutečnosti, že si Kevin může dovolit platit extrémně drahé hračky (nebo je dostává k Vánocům), případně, že má jeho otec kromě kreditní karty i skutečně hezky naducanou peněženku hotovostí. Nejlepší odhad však lze učinit na základě rodinného domu, který byl pro natáčení použit. Ten se ve skutečnosti nachází na Lincolnově Avenue ve městě Winnetka. Jedná se o předměstí Chicaga, které patří mezi nejbohatší části Ameriky a samotný film se nijak netají tím, že právě sem je Kevinovo bydliště situováno. Není to tedy tak, že by film pouze použil hezkou lokaci, aby si Kevin se svou rodinou žil hezky na plátně. Scenárista John Hughes a režisér Chris Columbus vypráví příběh zámožné rodiny z jednoho z nejhezčích sousedství Ameriky.

Podle ekonomů, které New York Times zpovídal, se dá očekávat, že by McAllisterovi za dům nezaplatili více než 30 procent svého příjmu. Z cen nemovitostí a příjmů domácností v 90. letech se pak dá odvodit, že byste si dům McAllisterových v době vzniku filmu mohli dovolit s příjmem okolo 305 000 dolarů ročně, což by dnes bylo okolo 665 000 dolarů ročně (cca 15 milionů korun). Hrubý odhad hodnoty podobné nemovitosti jako ze Sám doma je pak zhruba 2,4 milionu dolarů v roce 2022. Takovou nemovitost si může dovolit rodina s příjmy okolo 730 000 dolarů ročně, což by ji obratem zařadilo mezi 1 procento nejbohatších lidí v zemi. Mokří bandité tedy moc dobře věděli, co dělají. Při vykrádačkách na Lincoln Avenue se mohli skutečně velmi dobře napakovat. Stačilo si jen nezahrávat s jedním zapomenutým dítětem a nezanechávat za sebou vytopené domy.

Zdroj: Deadline / New York Times

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  7 997 zobrazení   116 se líbí
5 největších odhalení z 2. řady Rodu draka. První tanec draků, bastardí jezdec i krutá pomsta
5 největších odhalení z 2. řady Rodu draka. První tanec draků, bastardí jezdec i krutá pomsta
05.12.2023 14:00:00 | Zajímavosti

Zhruba dva roky po premiéře seriálu Rod draka bychom se příští rok v létě měli po předlouhém čekání konečně dočkat pokračování. To plynule naváže na závěr úvodní řady a pomalu a jistě slibuje vnést nás do krvavé občanské války Targaryenů, v níž budou rodinné vazby spáleny v ohni a utopeny v krvi. První trailer přinesl řadu zajímavých odhalení.

Big Brother odhaluje lidská monstra. Po homofobním úvodu znechutil diváky alkoholismus
Big Brother odhaluje lidská monstra. Po homofobním úvodu znechutil diváky alkoholismus
21.11.2023 11:50:00 | Zajímavosti

Jeden by čekal, že když to někdo ve vile reality show Big Brother již od začátku pořádně rozjede, stane se ihned miláčkem diváků sledujících vše online. Po lehce homofobním úvodu nové verze reality show však přišel druhý šok. Poté, co se soutěžící rozhodli z domu vyštípat divošku s apetitem pro alkohol Kristýnu, jim dali za pravdu i diváci a poslali barmanku domů jako první.

Viteály malého Voldemorta, Křiklanova hůlka a další detaily z Harryho Pottera 6, které jste roky přehlíželi
Viteály malého Voldemorta, Křiklanova hůlka a další detaily z Harryho Pottera 6, které jste roky přehlíželi
19.11.2023 14:00:00 | Zajímavosti

Harry Potter patří mezi klasiky, které si diváci rádi pouští opakovaně. Přesto se v jednotlivých dílech série najdou drobné detaily, kterých jsme si celé roky nedokázali všimnout, i když jsme je měli často de facto pod nosem. Pojďme se podívat na ty z šestého filmu Princ dvojí krve.

Sbohem, Chandlere. Legendární epizody Přátel, které nikdy nedostaneme z hlavy
Sbohem, Chandlere. Legendární epizody Přátel, které nikdy nedostaneme z hlavy
29.10.2023 14:00:00 | Zajímavosti

Smrt představitele Chandlera Binga, Matthewa Perryho, v nás zanechala velkou díru a také nutnou potřebu zopakovat si nejlepší epizody ze seriálu Přátelé. V některých hraje Chandler velkou roli, někdy jen přicmrdává. Vždy je ale podstatnou součástí celé party. Pojďte si nejlepší momenty s Rossem, Rachel, Monicou, Chandlerem, Phoebe a Joeym zopakovat s námi.